F Jesus Henry Christ - FilmBoy Jesus Henry Christ - FilmBoy
  • Latest News

    Jesus Henry Christ

    Η δραματική κομεντί με τον παρεξηγήσιμο τίτλο Jesus Henry Christ, από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Dennis Lee και με τη Julia Roberts στη παραγωγή, είναι μια νεανική ιστορία για ένα 10χρονο παιδί-θαύμα που βάζει στόχο να βρει το βιολογικό πατέρα του, 

    Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσαρμογή του βραβευμένου από την Student Academy short film του ίδιου του Dennis Lee, με το ίδιο όνομα.

    Κεντρική φιγούρα της ταινίας είναι ο Henry (Jason Spevack, Ramona and Beezus), ένα αγόρι-πρώιμη ιδιοφυΐα που άρχισε να μιλάει από βρέφος και φτάνει πια σε μια ηλικία όπου οι ερωτήσεις για τον πατέρα του τον ωθούν να λάβει δράση.

    Λαβαίνοντας υπόψη τις πληροφορίες που του έδωσε ο παππούς του, Stanley (Frank Moore) ως προς τις μοναδικές ρίζες και τη γέννησή του – είναι παιδί του σωλήνα, από άγνωστο δότη σπέρματος – ο Henry αφήνει την αφοσιωμένη μητέρα του Patricia (Toni Collette, Fright Night) και ξεκινά να βρει τον άνθρωπο που πιστεύει ότι είναι ο πατέρας του, ο τακτικός ακαδημαϊκός και συγγραφέας Dr. Slavkin O'Hara (Michael Sheen, Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)...




    Ο Slavkin παίρνει τον Henry υπό τη προστασία του, έκπληκτος από τη διάνοιά του.

    Ωστόσο, λιγότερο ενθουσιασμένη με τη ξαφνική εμφάνιση του Henry, είναι η πιθανή μεγαλύτερη αδελφή του Audrey (Samantha Weinstein), μια βασανισμένη ύπαρξη και θύμα ενός ατυχούς εξωφύλλου ενός από τα βιβλία του πατέρα της.



    Καθώς η Patricia, ο Slavkin, η Audrey και ο Henry περνούν χρόνο μαζί και περιμένουν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης αίματος που θα καθορίσει οριστικά τη καταγωγή του μικρού, η Patricia αρχίζει να αναρωτιέται για τις σκοπιμότητες του Slavkin, όταν διαβάζει μια μορφή ενός χειρογράφου που μιλάει λεπτομερώς για τον μοναδικό γιο της.

    Παρά τον χαρακτηρισμό comedy που το συνοδεύει, το Jesus Henry Christ δεν είναι ιδιαίτερα αστείο, σύμφωνα με τις κριτικές – οι οποίες όμως δεν είναι καλές συνολικά.

    Υπάρχουν ευφυολογήματα εν αφθονία, τόσο στις επαναλαμβανόμενες θεματικές εικόνες όσο και στο διάλογο, αλλά πολύ λίγα πληρούν τις προϋποθέσεις να θεωρηθούν ως αστεία.

    Βλέποντας και το trailer, το 'επιτηδευμένα αστείο' φαίνεται πιο εύστοχος χαρακτηρισμός, παρά μια αστεία κωμωδία.

    Το Jesus Henry Christ βγήκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 20 Απριλίου, ενώ με χαρά μαθαίνω ότι θα κυκλοφορήσει
    και στην Ελλάδα σε DVD από τη Sony στις 22 Ιανουαρίου 2013.


    Jesus Henry Christ trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Jesus Henry Christ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top