F Here - FilmBoy Here - FilmBoy
  • Latest News

    Here

    Σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες, ο ντοκιμαντερίστας Braden King προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει το road-movie είδος με τη ταινία του, Here, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να γίνει ο πρώτος δημιουργός που έφτιαξε αμερικάνικη ταινία στην Αρμενία.

    Σχεδιάζοντας ένα typical ανώμαλο ειδύλλιο μεταξύ ενός αμερικανικού μηχανικού δορυφορικής χαρτογράφησης και μιας free spirit φωτογράφο, η ταινία κάνει κατά διαστήματα εκτενή χρήση των πανέμορφων τοπίων της χώρας, γεγονός που ίσως είναι ένας καλός λόγος να τη δεις.

    Το Here είναι η κλασική indie περίπτωση που ενώ έχει αρκετά καλές κριτικές συνολικά και ένα δυνατό όνομα στο cast, προβλήθηκε παρά μόνο σε μία αίθουσα στην Αμερική.

    O Will (Ben Foster, Contraband) είναι ένας Καλιφορνέζος χαρτογράφος με αποστολή να επιβεβαιώσει τη δορυφορική χαρτογράφηση της Αρμενίας.

    Οργώνει τη χώρα, κάνοντας συχνές στάσεις κατά μήκος του δρόμου, για να ανοίξει το laptop και τις κεραίες του, να συνδεθεί με τον δορυφόρο, και να συνεχίσει στην επόμενη θέση...




    Είναι μια μοναχική ύπαρξη.
    Δεν ξέρει Αρμένικα, και το μεγαλύτερο μέρος των Αρμενίων που γνωρίζει δεν μιλούν Αγγλικά.

    Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να ‘συνδεθεί’ με τους ντόπιους είναι μέσω του αλκοόλ – ο Will έχει μια ικανότητα να γίνεται γρήγορα φίλος με τους Αρμένιους μετά από μερικά σφηνάκια βότκα.

    Ένα πρωινό, μετά από ένα hungover, προσπαθεί να παραγγείλει πρωινό στο καφέ του ξενοδοχείου, αλλά δεν καταφέρνει να επικοινωνήσει με την σερβιτόρα.

    Ευτυχώς, η Gadarine (Lubna Azabal, Coriolanus), μια ταξιδιώτρια του κόσμου, έρχεται να τον σώσει και να μεταφράσει για τον Will.


    Βλέπετε, η Gadarine είναι από την Αρμενία.
    Μόλις επέστρεψε στη πατρίδα της μετά από την υποτροφία φωτογραφίας στο Παρίσι.

    Gadarine προέρχεται από μια οικογένεια εργατικής τάξης στην Αρμενία, αλλά υιοθέτησε έναν μποέμ τρόπο ζωής, που οι δικοί της δεν κατανοούν.

    Ο Will και η Gadarine θα γίνουν συνταξιδιώτες που αναπτύσσουν έναν ρομαντισμό, αλλά κανένας από τους δύο δεν φαίνεται να επενδύει στη σχέση τους.

    Το πρόβλημα είναι ότι και οι δύο χαρακτήρες έχουν ένα παρελθόν φυγής, αντί να μένουν και να αντιμετωπίζουν τα πράγματα.

    Το Here πήρε βραβείο στο φεστιβάλ του Βερολίνου πέρυσι, ενώ ήταν υποψήφιο και για το μεγάλο βραβείο στο περσινό Sundance.

    Αν και άργησε κάπως να βρει στέγη, κυκλοφόρησε σε περιορισμένη διανομή στις 13 Απριλίου 2012 από τη Strand Releasing.



    Here trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Here Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top