F Το Δίκιο σου Το Παίρνεις με Αίμα - Seeking Justice - FilmBoy Το Δίκιο σου Το Παίρνεις με Αίμα - Seeking Justice - FilmBoy
  • Latest News

    Το Δίκιο σου Το Παίρνεις με Αίμα - Seeking Justice

    Η περίεργη καριέρα του Nicholas Cage κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα κάτω με την κυκλοφορία τον περασμένο Μάρτιο στις αίθουσες της Αμερικής του Seeking Justice, ενός τυπικού θρίλερ συνωμοσίας που δε ζητά τίποτα περισσότερο από τον ηθοποιό παρά να ιδρώνει, να κάνει γκριμάτσες και να τρέχει.

    Αυτά δεν είναι και καμιά πρόκληση για τον Cage αντίθετα συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια.

    Κρίνοντας από τις κακές κριτικές συνολικά και από το γεγονός ότι δεν προβλήθηκε ούτε καν στην Ελλάδα (κατ’ευθείαν σε DVD εδώ και μήνες), μια χώρα που παραδόξως αγαπά τον Νικόλα, πρόκειται για άλλο ένα paycheck movie για τον κάποτε συναρπαστικό και ιδιόμορφο ηθοποιό.

    Ειδικά όμως αυτή η ταινία του Αυστραλού Roger Donaldson φαίνεται εντελώς ανεξάρτητη παραγωγή, διατηρώντας μία σκυθρωπότητα με στόχο να επιβιώσει καλλιτεχνικά σε ένα στερεότυπο είδος.

    Ο Wil Gerard (Nicholas Cage, Ghost Rider: Spirit of Vengeance) είναι ένας εκπαιδευτικός Αγγλικών στη Νέα Ορλεάνη, παντρεμένος με τη Laura (January Jones, X-Men: First Class), μία μουσικός Κλασικής.

    Έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο και πρόσφατα γιόρτασαν την επέτειο με μια νύχτα έξω στην πόλη...




    Ένα βράδυ, και ενώ ο Wil παίζει σκάκι στο σχολείο με τον συνάδελφό του Jimmy (Harold Perrineau), η σύζυγός του θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού και βιασμού.

    Θα επιζήσει, αλλά τα φυσικά και συναισθηματικά τραύματα θα κάνουν πολλούς μήνες για να επουλωθούν.

    Στο νοσοκομείο, το ίδιο βράδυ της επίθεσης, ο Wil προσεγγίζεται από τον μυστηριώδη Simon (Guy Pearce, Prometheus) που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το βιαστή της Laura και τους φίλους του και τον πείθει ότι η άμεση δικαιοσύνη είναι καλύτερη από την μακροχρόνια, και ακόμη χειρότερα από το να μην υπάρξει δικαιοσύνη.

    Εκείνη τη νύχτα, με τη συγκατάθεση του Wil και την υπόσχεσή του ότι μια μέρα θα ανταποδώσει τη χάρη στον Sinom, ο βιαστής σκοτώνεται. 

    Έξι μήνες περνούν.
    Ο Simon έρχεται σε επαφή με τον Wil και τον διατάσσει να ακολουθήσει μια οικογένεια και να είναι σε επιφυλακή για ένα ύποπτο άτομο.

    Αλλά όταν τα πράγματα σκληρύνουν και ο Wil καλείται να συμμετάσχει σε κάτι αδιανόητο, ο καθηγητής των Αγγλικών θα βρεθεί σε μια κατάσταση χωρίς γυρισμό και με τον Simon από τη μία και το νόμο από την άλλη, δε θα έχει πουθενά να κρυφτεί.

    "An offer no husband could refuse."
    "A bad decision turns worse every second."
    "A husband on the run."
    "Time ticking away."
    "Nowhere to hide.

    Όλα αυτά τα taglines ταιριάζουν, και θα ταίριαζαν σε κάθε αντίστοιχο θρίλερ.
    Το θέμα είναι ότι πιθανότατα στο Seeking Justice κάνουμε την τρίχα τριχιά.

    Η ταινία προβλήθηκε σε πολλές χώρες πέρυσι το Χειμώνα, αλλά στις ΗΠΑ βρήκε τελικά χώρο σε λίγες αίθουσες στις 16 Μαρτίου 2012, ενώ ο ελληνικός τίτλος στο DVD είναι ‘Το Δίκιο σου Το Παίρνεις με Αίμα’.

    Seeking Justice trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Δίκιο σου Το Παίρνεις με Αίμα - Seeking Justice Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top