F From Up On Poppy Hill trailer από τον δημιουργό του Οσκαρικού Spirited Away - FilmBoy From Up On Poppy Hill trailer από τον δημιουργό του Οσκαρικού Spirited Away - FilmBoy
  • Latest News

    From Up On Poppy Hill trailer από τον δημιουργό του Οσκαρικού Spirited Away

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Τα φημισμένα και ξακουστά Studio Ghibli και ο Hayao Miyazaki, μας έχουν προσφέρει πολλά και θαυμαστά έργα στον χώρο του japanimation.

    Έργα που έχουν φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ακόμα κι αν δεν τους αρέσουν τα καρτούν ή anime.

    My Neighbor Totoro, Castle in The Sky, My Neighbors The Yamada's, Kiki's Delivery Service και φυσικά τα Princess Mononoke, Spirited Away, How's Moving Castle, είναι μόνο μερικά από αυτά.

    Επόμενη ταινία τους μετά το The Secret World of Arrietty ήταν το "From Up On Poppy Hill", το οποίο κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 16 Ιουλίου του 2011.

    Τοποθετημένο στην Γιοκοχάμα του 1963 ...



    ...το animation είναι επικεντρωμένο στην αθώα αγάπη ενός σχολικού ζευγαριού και το μυστήριο που περιβάλλει την γέννηση τους.

    Παράλληλα η Ιαπωνία προσπαθεί ακόμη να μαζέψει τα κομμάτια της απ΄την καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ενώ παράλληλα προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964.

    Η διάθεση των ανθρώπων περιβάλλεται από αισιοδοξία αλλά και σύγκρουση καθώς οι νέες γενιές αγωνίζονται να αγκαλιάσουν τον εκσυγχρονισμό και παράλληλα να αποβάλουν τα δεσμά ενός ταραγμένου παρελθόντος.

    Το From Up On Poppy Hill, ήταν η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις για το 2011 στην Ιαπωνία ενώ το 2012 κέρδισε και το βραβείο Κινουμένου Σχεδίου της Ιαπωνικής Ακαδημίας.

    Η σκηνοθεσία αυτή τη φορά ήταν του Goro Miyazaki ενώ ο Hayao Miyazaki ανέλαβε το σενάριο.
    Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο θρυλικός Hayao συνεργάστηκε με το γιο του.

    Τα νεότερα που μάθαμε είναι πως μόλις πρόσφατα κλείστηκε συμφωνία διανομής στην Αμερική, με την βορειομερικάνικη εταιρεία GKIDS, με την κυκλοφορία εκεί να αναμένεται για Μάρτη του 2013.

    Ο πρόεδρος της GKIDS Eric Beckman δήλωσε πως τον τιμάει αυτή η συνεργασία, αναγνωρίζοντας την απήχηση που έχουν οι δουλειές των Ghibli και πως μελλοντικά, θα ήθελε να μεταγλωττίσουν-διανείμουν και άλλες ταινίες των Studio.

    Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, αξίζει να σημειωθεί η πλούσια χρωματική παλέτα της ταινίας και η ζωγραφική της λεπτομέρεια που αναβιώνουν και συλλαμβάνουν τέλεια το όμορφο λιμάνι της Γιοκοχάμα και τους γεμάτους φυτά λόφους, που το περιτριγυρίζουν.

    Στα συν και το 60's pop soundtrack που συμβάλλει κι αυτό στην νοσταλγία, για μια εποχή αθωώτητας και ελπίδας.

    Τώρα, με την απήχηση που έχουν τα έργα των Ghibli, για ποιο λόγο να περιμένουμε μέχρι το 2013 όταν έχει κυκλοφορήσει εδώ και 2 χρόνια;

    Εκτός αν δεν υπάρχουν αρκετοί στα torrents που να ξέρουν να βάζουν αγγλικούς υπότιτλους σε γιαπωνέζικα.

    Μέχρι τότε τσεκάρετε ένα μελοδραματικό trailer και αφήστε γνώμες αν θέλετε!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: From Up On Poppy Hill trailer από τον δημιουργό του Οσκαρικού Spirited Away Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top