F 15 Rising Starlets του Hollywood: Saoirse Ronan - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Saoirse Ronan - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Saoirse Ronan

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Το παράξενο όνομα της Saoirse Ronan δικαιολογείται από τις Ιρλανδικές ρίζες της. 
    Το όνομα της είναι τόσο σπάνιο, όσο και το ταλέντο της. 

    Παρά το νεαρό της ηλικίας της, 18 χρονών σήμερα, διακρίνεται από την ωριμότητα που διακατέχει τις ερμηνείες της. 

    Ξεκίνησε στην ηλικία των 10 ετών και πρωταγωνίστησε σε κάποιες τηλεοπτικές δουλειές, αλλά το 2007 ήταν η χρονιά της, αφού μας συστήθηκε μέσα από τις πρώτες κινηματογραφικές της ταινίες. 

    Στην έναρξη κιόλας της κινηματογραφικής της καριέρας, σε ηλικία 13 ετών, δέχθηκε την αναγνώριση από κοινό και κριτικούς...

     

    Στο I Could Never Be Your Woman, ήταν η ώριμη κόρη της εργασιομανής Michelle Pheiffer, σε μια ταινία όπου είχε έξυπνες ατάκες και έδειξε το κωμικό της ταλέντο. 

    Οι δραματικοί όμως ρόλοι, φαίνεται να της ταιριάζουν καλύτερα, όπως αποδείχθηκε με το εκπληκτικό Atonement, μια από τις καλύτερες ταινίες του 2007, η οποία συγκέντρωσε 7 υποψηφιότητες στα Oscar

    Ο σκηνοθέτης Joe Wright πρότεινε αρχικά τον ρόλο της 13χρονης ραδιούργας Briony Tallis στην Keira Knightley, η οποία όμως τον απέρριψε, για να υποδυθεί την Cecilia Tallis, μιας που πίστευε ότι της ταίριαζε περισσότερο.
    Έτσι, η θέση για τον ρόλο έμεινε κενή και η Saoirse άρπαξε την ευκαιρία. 

    Διθυραμβικές οι κριτικές παγκοσμίως, για την μέχρι τότε άγνωστη μικρή ηθοποιό με το δύσκολο όνομα. 

    Κέρδισε μάλιστα και υποψηφιότητα Oscar β΄ γυναικείου ρόλου και ήταν μεγάλο φαβορί, αλλά τελικά η Ακαδημία επέλεξε την Tilda Swinton για το ρόλο της στο Michael Clayton.

    Αφού λοιπόν διατάραξε την ζωή της μεγαλύτερης αδελφής της, διαλύοντας ηθελημένα την ευτυχία της με τον αγαπημένο της James McAdoo, έπαιξε την ίδια χρονιά στο οικογενειακό παραμύθι The Christmas Miracle, μαζί με την Joely Richardson και στο Death Defying Acts, μια ταινία που παρουσιάζει την ιστορία του διεθνούς μάγου Houndini με τον Guy Pearce στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Catherine Zeta-Jones (η οποία συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα) να συμπληρώνει το cast. 


    Συμμετέχει επίσης, στην περιπέτεια φαντασίας, City of Ember (2008) και στο The Lovely Bones (2009) όπου δίνει άλλη μια μεστή ερμηνεία. 

    Πολύ καλές οι κριτικές που συγκεντρώνει η ταινία γενικότερα και με προσεγμένο cast. 
    Η Rachel Weisz, ο Mark Wahlberg και το μεγαθήριο υποκριτικής Susan Sarandon, απογειώνουν την ταινία, ενώ η Ronan κατακτά υποψηφιότητα καλύτερης ηθοποιού σε BAFTA και Saturn awards μεταξύ άλλων. 

    Η καινούργια δεκαετία ξεκίνησε επίσης δυναμικά, με εκείνη να δίνει τη φωνή της στο animation, The Secret World of Arietti και πρωταγωνίστησε στο δραματικό The Way Back

    Η περιπέτεια Hanna (2011) βασίστηκε εξ ολοκλήρου επάνω της και αποδείχθηκε ότι μπορεί να κουβαλήσει στις πλάτες της μια ταινία. 
    Ως ένα 16χρονο κορίτσι-μηχανή μαζικών φόνων, θα μπορούσε άνετα να παρουσιαστεί σαν καρικατούρα, πράγμα το οποίο δεν έγινε. 

    Εμβάθυνε μοναδικά για μία ακόμη φορά στον χαρακτήρα της, δείχνοντας στους θεατές τις απεριόριστες προοπτικές που έχει και παρουσίασε το πόσο καλή ηθοποιός μπορεί να γίνει.

    Στο Violet & Daisy, μαζί με την Alexis Bledel, υποδύθηκαν δύο έφηβες δολοφόνους και στο θρίλερ Byzantium, είναι η σειρά της να παίξει την νεαρή βρικόλακα. 


    Θα τη δούμε επίσης στο animation, Justin and the Knights of Valour, στην περιπέτεια The Order of the Seven, αλλά και στο δραματικό How I Live Now

    Το πιο αναμενόμενο project της όμως είναι αναμφισβήτητα το sci-fi θρίλερ, The Host που θα προβληθεί το 2013 και για το οποίο έχουμε δει πρόσφατα trailer.

    Η Saoirse Ronan παρουσιάζει από την αρχή της καριέρας της, άρτιες ερμηνείες και υποδύεται ολοκληρωμένους χαρακτήρες, με αρχή, μέση και τέλος. 

    Μια ηθοποιός, στην πολύ αρχή της καριέρας της, η οποία διαθέτει μεγάλες υποκριτικές ικανότητες και πιστεύω ότι δεν μας έχει δείξει ακόμα όλες τις πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου της.

    Δείτε όλες τις 15 Rising Stars ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Saoirse Ronan Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top