F 15 Rising Starlets του Hollywood: Jennifer Lawrence - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Jennifer Lawrence - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Jennifer Lawrence

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Πάμε τώρα στο πιο hot όνομα του Hollywood αυτή την εποχή. 

    Το The Hunger Games την έφερε στην πρώτη γραμμή και δικαίως. 
    Μάλλον κατάλαβε από νωρίς την κλίση που είχε για τον χώρο στο οποίο ανήκει. 

    Σε ηλικία 16 χρονών ξεκίνησε με διάφορες τηλεοπτικές ταινίες και σειρές και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2008 με το Garden Party όπου είχε μικρό ρόλο. 

    Την ίδια χρονιά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο δραματικό Poker House για το οποίο κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο φεστιβάλ του Los Angeles

    Αμέσως, της δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία, όταν πρωταγωνίστησε δίπλα στις διεθνώς αναγνωρισμένες Charlize Theron και Kim Basinger στο συγκινητικό The Burning Plain.

    Ο Κωνσταντίνος έγραφε τότε στο FilmBoy:

    'Η Jennifer Lawrence με έκανε και την έψαξα στο IMDB αμέσως μόλις τελείωσε η ταινία. 
    Η 19χρονη (τότε) είναι εξαιρετική σαν έφηβη κλεισμένη στον εαυτό της, παραξενεύει με τις πράξεις της αλλά και μαγνητίζει τη προσοχή μας.'

    Η ταινία που την σύστησε στο ευρύ κοινό είναι το Winter’s Bone το 2010, στο οποίο έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία, στο ρόλο ενός κοριτσιού που αναλαμβάνει δυσανάλογες υποχρεώσεις σε σύγκριση με την ηλικία του. 

    Η Jennifer σαρώνει τα βραβεία από το ένα φεστιβάλ στο άλλο και βρίσκεται και στην πεντάδα των υποψηφίων των Oscar

    Την ίδια χρονιά ήταν υποψηφία η επίσης πολλά υποσχόμενη Hailee Steinfeld για το ρόλο της στο True Grit, στην κατηγορία β΄ γυναικείου ρόλου. 
    Την κρατάμε κι αυτήν στα υπόψιν.

    Στο Winter’s Bone, οι κριτικές ήταν διθυραμβικές και προμηνύουν το έναυσμα μιας μεγάλης καριέρας. 

    Στη συνέχεια είχε ένα συμπληρωματικό ρόλο στο Like Crazy και μια μικρή συμμετοχή στο θρίλερ μυστηρίου Devil You Know, στο οποίο πρωταγωνιστεί η βετεράνος του είδους, Lena Olin

    Συμμετείχε επίσης και στην τρίτη σκηνοθετική προσπάθεια της Jodie Foster, The Beaver και φυσικά βρέθηκε στο cast των X-Men: First Class

    Πολύ μεγάλη η εισπρακτική επιτυχία της ταινίας και θεωρείται η καλύτερη της σειράς των μεταλλαγμένων όσον αφορά την ανάπτυξη των χαρακτήρων. 

    Ως Mystique δεν ήταν τόσο sexy όσο η Rebecca Romijn, αλλά κατάφερε να δώσει μια άλλη πνοή στον χαρακτήρα, αφού τον κατάλαβε σε βάθος και δεν τον αντιμετώπισε με καρτουνίστικη διάθεση.

    Το The Hunger Games στηρίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος του πάνω της, στην πρώτη από μια σειρά ταινιών που μέλει να γίνει η καινούργια εμμονή. 

    Έχει συμφωνήσει να συμμετέχει στο sequel του X-Men: First Class και τον Σεπτέμβριο θα τη δούμε στην ταινία τρόμου House at the End of the Street, μαζί με την Elizabeth Sue, για το οποίο είδαμε πρόσφατα  trailer

    Στην κωμωδία θα επανέλθει με το The Silver Linings Playbook, δίπλα στους Bradley Cooper, Julia Stiles και Robert DeNiro, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται στα γυρίσματα του δράματος εποχής Serena, στο οποίο αναλαμβάνει τον ομότιτλο ρόλο.

    Η 22χρονη Jennifer Lawrence λόγω των υποκριτικών ικανοτήτων της, μπορεί να συγκριθεί με καταξιωμένες ηθοποιούς του κινηματογράφου. 

    Θεωρώ ότι παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα μιας σπουδαίας ηθοποιού που σίγουρα ξέρει τον τρόπο να μαγνητίζει τα βλέμματα σε όποιο είδος ταινιών και αν πρωταγωνιστεί, μιας που τα καταφέρνει καλά σε όλα. 

    Αυτό δείχνει και ότι διαθέτει μεγάλη γκάμα ρόλων και ότι πειραματίζεται σε όλα τα είδη ταινιών. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Jennifer Lawrence Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top