F 15 Rising Starlets του Hollywood: Abigail Breslin - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Abigail Breslin - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Abigail Breslin

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Προχωράμε σε άλλο ένα παιδί-θαύμα. 
    Η 16χρονη Abigail Breslin έχει συμπληρώσει μια δεκαετία ύπαρξης στο cinema επίσης, και έχει πλούσιο βιογραφικό.

    Η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε ήταν το sci-fi θρίλερ Signs (2002), στο οποίο έπαιξε την εφτάχρονη κόρη του Mel Gibson


    Έπειτα συνέχισε με τηλεοπτικές εμφανίσεις σε κάποιες από τις μακροβιότερες τηλεοπτικές σειρές (Low & Order, NCIS, Grey’s Anatomy, Ghost Whisperer κ.α.), συνέχισε όμως παράλληλα και στον κινηματογράφο. 

    Ήταν το ένα από τα τρία ανίψια της Kate Hudson που έπρεπε εντελώς ξαφνικά να μάθει να διαπαιδαγωγήσει, στο Raising Helen και είχε μια μικρή συμμετοχή στο The Princess Diaries 2

    Μετά το θρίλερ Keane και την οικογενειακή κομεντί Chestnut, ήρθε η στιγμή να λάμψει το άστρο της...



    Το 2006 και σε ηλικία 10 ετών, εμφανίστηκε στο γλυκόπικρο Little Miss Sunshine

    Η ταινία διέθετε εκλεπτυσμένο cast, με Toni Collette, Steve Carell και Greg Kinnear στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και έλαβε θερμής αποδοχής. 

    Αν και η ταινία καθυστέρησε στο στάδιο της παραγωγής, αφού χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί, τελικά απέδωσε  τα μέγιστα. 
    Απέφερε πάνω από $100 εκατομμύρια παγκοσμίως και για το μόλις $8 εκατομμύρια budget της, τα πήγε περίφημα.

    Εκτός όμως από το κοινό, την ταινία περίμεναν υποψηφιότητες σε τελετές  βραβείων παγκοσμίως, σημαντικότερες όλων, αυτές των Όσκαρ, με 4 υποψηφιότητες και 2 βραβεία (β΄ ανδρικού ρόλου για τον Alan Arkin και πρωτότυπου σεναρίου για τον Michael Arndt). 


    Αυτή η ταινία όμως στάθηκε η αφορμή για να φωτιστεί περισσότερο το προσωπάκι της μικρής Abigail

    Κατέκτησε όλους όσους την είδαν, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο αγαπησιάρικο, ιδιόρρυθμο, πεισματάρικο μικρό κοριτσάκι -συμπεριλαμβανομένης και της Ακαδημίας που της έδωσε υποψηφιότητα β΄γυναικείου ρόλου. 


    Για αυτό το γεγονός, η ίδια δήλωσε ότι της φάνηκε κάτι σαν παιχνίδι όταν βρέθηκε στην απονομή των Όσκαρ.

    Μετά ακολούθησαν κάποιες αδιάφορες οικογενειακές κομεντί, αναπόφευκτες λόγω της ηλικίας της και η επόμενη καλύτερη στιγμή ήρθε το 2007 με το No Reservations, μια ταινία με
    ένα από τα πιο γλυκά φινάλε ρομαντικής κομεντί και με θέμα την μαγειρική (πριν αυτή γίνει της μόδας) όπου εκεί έφερε πιο κοντά την θεία-κηδεμόνα και επαγγελματία σεφ  Catherine Zeta-Jones με τον επίσης σεφ Aaron Eckhart.

    Στο Definitely Maybe, ο πατέρας της, Ryan Reynolds καλείται να της δώσει κάποιες σοβαρές εξηγήσεις σχετικά με τις παρελθόντες σχέσεις του σε μια ταινία που δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές στο σύνολό της. 


    Στην  family περιπέτεια, Nim’s Island το 2008 αναλαμβάνει τα ηνία δίπλα σε Jodie Foster και Gerard Butler, με θετικά αποτελέσματα και στη συνέχεια περνά σε πιο δραματικό ρόλο στο My Sister’s Keeper (2009).

    Μια πολύ συγκινησιακά φορτισμένη ταινία, με ένα πολύ λεπτό θέμα. Η Anna (Breslin) γεννήθηκε με σκοπό να γίνει δωρητής οργάνων στην μεγαλύτερη αδελφή της Kate (Sofia Vassilieva) που πάσχει από καρκίνο, καθώς αποτελεί το καλύτερο δυνατό συμβατό δότη. 


    Δυνατές ερμηνείες από όλο το cast, αλλά ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της μητέρας Cameron Diaz (σε άκρως δραματικό ρόλο μάλιστα!) και της νεαρής Vassilieva στο ρόλο του καρκινοπαθούς κοριτσιού. 

    Ο συγκεκριμένος ρόλος είχε προταθεί αρχικά στην Dakota Fanning, η οποία τον απέρριψε επειδή θα χρειαζόταν να ξυρίσει τα μαλλιά της.

    Σε επαφή με ένα άλλο κοινό που ίσως να μην την γνώριζε μέχρι τότε, ήρθε με το comedy/horror  Zombieland


    Στο Janie Jones δείχνει το μουσικό της ταλέντο και τέλος δίνει την φωνή της στο βραβευμένο με Oscar animation, Rango, δίπλα σε  Johnny Depp και Isla Fisher

    Μετά την συμμετοχή της στο all star cast του New Year’s Eve (2011), το οποίο ξεχάσαμε κιόλας, τα επερχόμενα σχέδια είναι πολλά. 

    Στο Perfect Sisters θα υποδυθεί μια νεαρή κοπέλα που μαζί με την αδελφή της θα σχεδιάσουν την δολοφονία της αλκοολικής μητέρας τους. 

    Επίσης, θα δώσει την φωνή της στο animation Zamberia, θα την δούμε στο θρίλερ μυστηρίου Haunter, αλλά και στην περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Ende’s Game, δίπλα στον βετεράνο του είδους Harrison Ford

    Την κωμωδία Virgin Mary και το θρίλερ The Hive, θα αργήσουμε να τα δούμε, αλλά βρίσκονται στο άμεσο πρόγραμμά της.

    Η Abigail Breslin διαθέτει μια φυσικότητα κάθε φορά στους ρόλους που υποδύεται.
     

    Ένα είναι σίγουρο, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τη νεαρή Abigail, η οποία αν προσέξει τις επιλογές της, θα πραγματοποιήσει μια αξιοζήλευτη καριέρα.

    Δείτε και τις 15 Rising Starlets ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Abigail Breslin Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top