F Οι Φρουροί - Shaolin (Xin shao lin si) - FilmBoy Οι Φρουροί - Shaolin (Xin shao lin si) - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Φρουροί - Shaolin (Xin shao lin si)

    Τις ταινίες πολεμικών τεχνών kung-fu μπορείς να τις χωρίσεις σε δύο κατηγορίες.

    Από τη μία, είναι αυτές που συνδυάζουν τη τεχνική μαεστρία και την σιδηρά πειθαρχία με μια συνεκτική κατανόηση της αφήγησης της ιστορίας και γενικά της κινηματογράφησης.

    Από την άλλη,  υπάρχουν και οι low budget ταινίες με υποτυπώδης στόρι και κατά λάθος ξεκαρδιστικές σκηνές μάχης που συνήθως μεταγλωττίζονται χιουμοριστικά.

    Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Shaolin του Benny Chan ανήκει στη πρώτη κατηγορία.

    Ο Andy Lau (Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame) παίζει έναν Κινέζο πολέμαρχο με το όνομα Στρατηγός Hou Jie στο γύρισμα του αιώνα στη Κίνα, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει όση εξουσία μπορεί.

    Σε αυτόν το φαύλο κι εγωιστικό στόχο έχει σύμμαχο τον Αντιστράτηγο Cao Man (Nicholas Tse) στον οποίο ...



    ...πετάει ατάκες-σοφίσματα όπως ‘Όποιος σταθεί στο δρόμο σου, πυροβόλησε τον’ ή ‘Όποιος χτυπήσει πρώτος, κερδιζει’ και άλλα τέτοια.

    Δυστυχώς για αυτόν, ο μαθητής του παίρνει πολύ σοβαρά τις συμβουλές του και γρήγορα θα τον προδώσει, η γυναίκα του (Fan Bing Bong) θα τον παρατήσει και η κόρη του θα πεθάνει, αναγκάζοντας τον να βρει καταφύγιο στον ναό Shaolin όπου  νωρίτερα είχε σκοτώσει τον ηγούμενο του!


    Ο Στρατηγός Hou μεταμφιέζεται σε μοναχό και οι άλλοι τον καλωσορίζουν.
    Η έμφυτη καλοσύνη των μοναχών συμβάλει στην αποκατάσταση της τσακισμένης ψυχής του και σύντομα θα βρει έναν νέο προορισμό στη ζωή του, μέχρι που ο ναός θα βρεθεί παρασυρμένος σε μια αιματηρή διαμάχη με κύριο υπεύθυνο τον προδότη Cao Man.

    Στη παραγωγή είναι ο Jackie Chan ο οποίος έχει ένα ρόλο ως ο καλοσυνάτος μάγειρας του ναού και ο οποίος φορούσε καπέλο σε όλη τη διάρκεια της ταινίας για να μην αναγκαστεί να ξυρίσει τα μαλλιά του.

    Το Shaolin είναι συμπαραγωγή Κίνας – Χονγκ Κονγκ, έχει καλές κριτικές συνολικά και προβλήθηκε στις αίθουσες της Αμερικής στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί από το καλοκαίρι σε dvd με τίτλο Οι Φρουροί, από τη Hollywood Entertainment.



    Shaolin trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Φρουροί - Shaolin (Xin shao lin si) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top