F Το The Goon ξέμεινε από χρήματα, το Elfquest ακυρώθηκε από τη Warner - FilmBoy Το The Goon ξέμεινε από χρήματα, το Elfquest ακυρώθηκε από τη Warner - FilmBoy
  • Latest News

    Το The Goon ξέμεινε από χρήματα, το Elfquest ακυρώθηκε από τη Warner

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Είναι πραγματικά λυπηρό όταν μια ταινία δεν καταφέρνει να περάσει από το στάδιο της δημιουργίας στην τελική διαμόρφωση ολοκλήρωση και δυστυχώς «κόβεται» με συνοπτικές διαδικασίες. 

    Ιδιαίτερα απογοητευτικό είναι μάλιστα όταν έχουν προηγηθεί δηλώσεις που διαβεβαιώνουν την δημιουργία της ταινίας και όταν έχει διαρρεύσει υλικό που πιστοποιεί την υλοποίησή της. 

    Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμβαίνει κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν είναι η τελευταία.

    Δύο animated movies στις οποίες είχε ήδη δοθεί το πράσινο φως για τη δημιουργία τους, καθώς είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες, πήραν αναβολή επ αόριστον. 


    Ο λόγος για το The Goon του David Fincher και το Elfquest του Rawson Thurber...


    Και ενώ μαθαίναμε συνεχώς καινούργια updates και για τις δύο ταινίες, η τελευταία ενημέρωση είναι ότι καμιά από τις δυο δεν θα πραγματοποιηθεί. 

    Οι ταινίες βασίζονται σε δημοφιλή comic books και σίγουρα οι fans θα στεναχωρηθούν πολύ ακούγοντάς τα νέα. 
    Είναι περίεργο τελικά που αποφασίστηκε η ακύρωσή τους, κρίνοντας από το γεγονός ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν γεμάτη από comic μεταφορές που όλες γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία.

    Όσον αφορά το The Goon, ο Fincher πήρε τα δικαιώματα από το comic book του Eric Powell το 2008, με την προοπτική να δημιουργήσει ένα animation και με τη βοήθεια των Blur Studio


    Ο Paul Giamatti και η Clancy Brown προσεγγίστηκαν αργότερα, το 2009 για να δώσουν τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες και από τότε δεν ακούστηκε τίποτα. 

    Μέχρι τον προηγούμενο μήνα, όπου ο Fincher έκανε δηλώσεις στο SuperHeroHype και είπε ότι συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα πάνω στο project The Goon, αλλά υπάρχουν κάποια θέματα με το budget της ταινίας που πρέπει να λυθούν.

    Ο Giamatti  όμως ακούστηκε λιγότερο αισιόδοξος, δηλώνοντας στο  Sundance Film Festival αυτή την εβδομάδα τα εξής:



    Δεν έχω ιδέα τι έγινε, ρώτησα και κανείς δεν ξέρει. 
      Υποθέτω ότι ξέμειναν από λεφτά.

    Fincher και Blur Studios έχουν κάνει προσπάθειες να φέρουν εις πέρας το έργο με λίγο τύχη, αλλά κατά τον Giamatti είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρουν, τουλάχιστον σύντομα.


    Τα εμπόδια που συνάντησε το The Goon και τα χρόνια που καθυστέρησε δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αναβλητικότητα που είχε το Elfquest

    Η αρχική ιδέα για να μετατραπεί σε animation ήρθε το 1981 παρακαλώ! 
    Από τότε το project έχει σταματήσει, ξαναξεκινήσει και αλλαχθεί, πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

    Η Warner Bros είναι αυτή που είχε αναλάβει την αναδημιουργία του film από το 2008, ανέθεσε λοιπόν στον Thurber (Dodgeball) το σενάριο και τη σκηνοθεσία.


    Απ’ότι φαίνεται, η παραγωγή της συγκεκριμένης ταινίας σταμάτησε εξαιτίας του αναμενόμενου The Hobbit του Peter Jackson
    Η ανακοίνωση που έκανε η Warner Bros σαν αιτιολογία για τη διακοπή της ταινίας, έλεγε ότι δεν θέλουν να ανταγωνιστούν το The Hobbit.

    Η αλήθεια έναι ότι θεματολογικά το Elfquest δεν παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με το The Hobbit, αλλά υποθέτω ότι αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία. 
    Το ζήτημα έναι ότι παρά αυτές τις δεκαετίες αναμονής, το Elfquest δεν είναι ούτε καν κοντά στο να το δούμε στη μεγάλη οθόνη. 

    Κρίμα…
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το The Goon ξέμεινε από χρήματα, το Elfquest ακυρώθηκε από τη Warner Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top