F Dolphin Tale - FilmBoy Dolphin Tale - FilmBoy
  • Latest News

    Dolphin Tale

    Μερικές φορές χρειάζεται ένα διάλλειμμα από τα  αιμοδιψή πλάσματα της νύχτας και τα κυνηγητά που κόβουν την ανάσα ή τις μάχες πολεμικών τεχνών.

    Σε μια πιο ευγενή, ανθρώπινη πλευρά της ζωής, το Dolphin Tale προσπαθεί να επιτύχει μια καλή ισορροπία και να θυμίσει στους νέους ότι τα ζώα δεν υπάρχουν σε αυτό το κόσμο μόνο για την ευχαρίστηση των ανθρώπων αλλά ότι πολύ συχνά η ζωή των τελευταίων αποκτά νόημα βοηθώντας τα.

    Πρόκειται για τη δραματοποιημένη πραγματική ιστορία ενός δελφινιού που χάνει την ουρά του και τη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να το βοηθήσουν.

    Ο 11χρονος Sawyer (Nathan Gamble, Marley and Me) είναι ένα ήσυχο κλειστό αγόρι που αναγκάζεται να παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα στο σχολείο αφού αποτυγχάνει σχεδόν σε όλα τα μαθήματα.

    Ζει με τη μητέρα του Lorraine (Ashley Judd, Flypaper) στο παραθαλλάσιο Clerwater της Florida και φαίνεται να είναι ανιδιοτελής στη ζωή του...


    Πατέρας δεν υπάρχει και ο πιο κοντινός συγγενής του είναι ο Kyle (Austin Stowell), πρωταθλητής κολύμβησης στο σχολείο με φιλοδοξίες να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάποτε, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει κάποια λεφτά για την εκπαίδευση του.

    Ο μικρός Sawyer τυχαίνει να περνά από έναν ψαρά (Richard Libertini) τη στιγμή που ένα δελφίνι ξεβράζεται στην ακτή μπλεγμένο σε μια παγίδα για κάβουρες και με την ουρά του σοβαρά πληγωμένη και φυσικά μένει μαζί με το δελφίνι μέχρι να έρθει η μονάδα διάσωσης.

    Την επόμενη ημέρα ο Sawyer πηγαίνει στο θαλάσσιο νοσοκομείο για να μάθει ότι ο Winter (όπως έχει ονομαστεί το τραυματισμένο δελφίνι) δεν θα επιβιώσει για πολύ καιρό, αφού οι διασώστες αναγκάστηκαν να του κόψουν την ουρά και τα δελφίνια απαιτούν την ουρά για να επιβιώσουν.


    Αλλά ο Sawyer δε θα μείνει έτσι.
    Απορροφημένος από τις δραστηριότητες στο θαλάσσιο νοσοκομείο, θα γίνει φίλος με τη μικρή Hazel (Cozi Zuehldorff), τον πατέρα της (Harry Connick Jr.) και τον παππού της (Kris Kristofferson) και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν το καταδικασμένο δελφίνι.

    Κάπου εκεί ενφανίζεται ο Morgan Freeman (R.E.D.) ως super hero/ειδικός προσθετικής  ο οποίος μπορεί να έχει λύση για το δελφίνι μας.

    Εντελώς feel good ταινία με πολύ καλές κριτικές συνολικά, πράγμα σπανιότατο για τέτοιου είδους ταινία, σε σκηνοθεσία Charles Martin Smith.

    Το Dolphin Tale πήγε καλά και εισπραχτικά αφού έκανε άνοιγμα στις 23 Σεπτεμβρίου με $19 εκατομμύρια και έκλεισε με πάνω από $71!

    Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε μόλις σε DVD από την Audio Visual.


    Dolphin Tale trailer #2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dolphin Tale Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top