F Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν: Το Μυστικό του Μονόκερου - The Adventures of TinTin - FilmBoy Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν: Το Μυστικό του Μονόκερου - The Adventures of TinTin - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν: Το Μυστικό του Μονόκερου - The Adventures of TinTin

    Το να πω ότι μεγάλωσα με τον Tin Tin είναι υπερβολικό, αν και υπήρχε η εποχή που ο πατέρας μου είχε μαγαζί και διάβαζα ανελειπώς όλα τα καινούργια τεύχη.

    Στην Ευρώπη ήταν το πιο δημοφιλή κόμικ στη δεκαετία του 70 και του 80, έχοντας αποτελέσει ήδη μέρος της πολιτισμικής κουλτούρας των ανθρώπων της δεκαετίας του 50 και του 60.

    Δεν είναι υπερβολή να πω ότι και έξω από τον comic κόσμο, ο Tin Tin ήταν παντού.

    Διαφημίσεις που χρησιμοποιούσαν αναγνωρίσιμες εικόνες του, πολιτικοί που ήθελαν να ανεβάσουν το προφίλ τους δήλωναν πιστοί αναγνώστες (στην Ευρώπη τουλάχιστον γιατί στο Ελλάδα πού καιρός από τη βούτα).

    Εντός της κόμικ βιομηχανίας η επιρροή ήταν ακόμα ισχυρότερη.

    Το μοναδικό στυλ του Βέλγου comic artist Herge συνδύαζε το ρεαλιστικό περιβάλλον με σχηματοποιημένα, αφηρημένα πρόσωπα, ένα στυλ που γρήγορα...



    ...απέκτησε οπαδούς και θιασώτες.

    Οι λόγοι της μεγάλης δημοτικότητας του Tin Tin ήταν βασικά τρεις.

    Καταρχάς, οι ιστορίες του ήταν απλές περιπέτειες, κατανοητές από τον καθένα ανεξάρτητα από την ηλικία ή τον πολιτισμό.

    Ήταν ιστορίες που δεν είχαν κλισέ και ήταν στολισμένες με πλούσιους χαρακτήρες και άψογες τεχνικές λεπτομέρειες.

    Ο δεύτερος μεγάλος λόγος ήταν σε αντίθεση με τα άλλα κόμικ, ο Tin Tin θεωρήθηκε κόμικ για ενήλικες και το πιο σπουδαίο, είχε εγκριθεί από αυτούς.

    Ο ήρωας ήταν καλός, εργατικός, μορφωμένος, έξυπνος, απεχθανόταν τη βία, είχε σκύλο, φίλους, ...ο τέλειος πρόσκοπος.

    Εν ολίγοις, ο Tin Tin περιείχε μηνύματα ευχάριστα και σωστά για την ανατροφή των παιδιών, έτσι επιτρεπόταν ελεύθερα στα παιδιά να το διαβάσουν.

    Τέλος, κατά τη διάρκεια των περιπετειών του, ο Tin Tin ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και σε πολλές εξωτικές τοποθεσίες, συχνά προσθέτοντας εκπαιδευτικές πινελιές στις ιστορίες. 


    Ο Tin Tin κυνήγησε χαμένους θησαυρούς, βοήθησε κυβερνήσεις, έσωσε φίλους, έκανε ταξίδια στο φεγγάρι, έλυσε ιστορικά παζλ, ακόμη και ιστορίες επιστημονικής φαντασίας είχε.

    Ίσως σας κούρασα, αλλά μια ιστορική διαδρομή στον Tin Tin νομίζω επιβαλλόταν, ειδικά για εσάς που δεν τον γνωρίσατε στα παιδικά σας χρόνια.

    Μετά το Raiders of the Lost Ark του Steven Spielberg το 1981, αυτός και ο Herge αντάλλαξαν κομπλιμέντα για τη δουλειά του άλλου, με τον Spielberg να αγοράζει τελικά τα δικαιώματα για ταινία.

    Από τότε, στα μέσα του 80, όλο στα λόγια έμενε μέχρι που τώρα, 25 χρόνια αργότερα η ταινία είναι πραγματικότητα.

    Στο Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn ο Tin Tin (Jamie Bell, Jane Eyre) είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που αγοράζει ένα παλιό μοντέλο βάρκας με το όνομα The Unicorn, αλλά σύντομα θα τον κυνηγήσουν για να του το κλέψουν.

    Όταν ερευνά το καράβι, ο Tin Tin βρίσκει ενδείξεις από έναν παλιό χαμένο θησαυρό.

    Στις έρευνες του θα γνωρίσει τον πάντα μεθυσμένο Captain Haddock (ο πάντα απολαυστικός Andy Serkis, The Rise of the Planet of the Apes), τους επιθεωρητές Thompson (Simon Pegg, Paul και Nick Frost, Attack the Block), τον κακό Ivanovich (Daniel Craig, Cowboys & Aliens), τον πιλότο (Cary Elwes, No Strings Attached) και άλλους.

    Η σκηνοθεσία είναι φυσικά του Steven Spielberg σε παραγωγή Peter Jackson, οι οποίοι θα αλλάξουν ρόλους στο 2ο μέρος της τριλογίας.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από 3 Νοεμβρίου, τη στιγμή που στην Αμερική δε θα προβληθεί πριν τις 21 Δεκέμβρη.



    The Adventures of Tintin trailer 2 by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν: Το Μυστικό του Μονόκερου - The Adventures of TinTin Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top