F Μετά το Twilight, έρχεται το The Scorpio Races της Maggie Stiefvater - FilmBoy Μετά το Twilight, έρχεται το The Scorpio Races της Maggie Stiefvater - FilmBoy
  • Latest News

    Μετά το Twilight, έρχεται το The Scorpio Races της Maggie Stiefvater

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Ο Άρχοντας μάς έχει τελειώσει από καιρό, ο Harry Potter μας είπε ήδη αντίο, τα Twilight ετοιμάζονται - ευτυχώς! - να την κάνουν και τα μυαλά των executives μοιάζουν έτοιμα να ... ανατιναχτούν από απελπισία.

    Ξεπατικώνοντας λοιπόν κάθε ιδέα, μας έφεραν ενώπιον των Eragon, Persy Jackson και άλλων πολλών που μόνο τα κενά της φαντασίας μας δεν γέμισαν.
    Περισσότερο θα έλεγα μας γέμισαν εγκεφαλικά κενά!

    Επόμενος σταθμός λοιπόν στις μεταφορές φανταστικών - μετεφηβικών και ενήλικων - αστικών μύθων θα αποτελεί το The Scorpio Races της Μaggie Stiefvater.

    H Αμερικανίδα συγγραφέας έχει γράψει ...



    ...μεταξύ άλλων και την best seller αστική μυθολογία 'The Wolves of Mercy Falls' που επεκτάθηκε σε τριλογία (Shiver, Linger, Forever).

    Καλά καλά λοιπόν δεν πρόλαβε στις 18 Οκτωβρίου να κυκλοφορήσει το καινούριο της βιβλίο και η Warner Bros έσπευσε ήδη να πάρει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του.
    Για τόση απόγνωση μιλάμε!

    Στην παραγωγή θα βρίσκεται η Katzsmith Productions των David Katzenberg και Seth Grahame-Smith κάτι που είναι σημαντικό μιας και ο δεύτερος είναι ο συγγραφέας των Pride and Prejudice and Zombies(απ'το οποίο όπως μάθαμε αποχώρησε και ο σκηνοθέτης Craig Gillespie) και Abraham Lincoln:Vampire Hunter που επίσης θα μεταφερθούν στον κινηματογράφο. 


    Η υπόθεση του Scorpio Races έχει ως εξής:

    "Κάθε χρόνο στις αρχές του Νοέμβρη ξεκινούν οι Scorpio Races.
    Οι οδηγοί προσπαθούν να κρατηθούν πάνω στα θαλάσσια άλογα τους (σ.σ.: έλεγε επακριβώς "water horses") για όσο χρειάζεται μέχρι να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού.

    Στην πορεία, άλλοι θα ζήσουν και άλλοι θα πεθάνουν.

    Ο Sean Kendrick είναι στα 19 του χρόνια ο πρωταθλητής που επέστρεψε.
    Ένας νεαρός, ολιγομίλητος άντρας που όσους φόβους κι αν έχει, τους κρύβει καλά μέσα του εκεί όπου δεν μπορεί να τους δει κανείς.

    H Puck Connolly είναι διαφορετική.
    Ποτέ δεν σκόπευε να οδηγήσει στους αγώνες αυτούς.

    Αλλά η μοίρα, ποτέ μέχρι στιγμής δεν της είχε δώσει κάποια ευκαιρία στη ζωή της.
    Έτσι μπαίνει στο διαγωνισμό όντας το πρώτο κορίτσι που το καταφέρνει αλλά εντελώς απροετοίμαστη και με πλήρη άγνοια του τι θα συναντήσει."

    Αυτή είναι με λίγα λόγια η σύνοψη, αν και στο σημείο με τα άλογα δεν το πιασα επακριβώς πολύ καλά.

    Λογικά το βιβλίο θα απευθύνεται όντως σε μετεφηβικές ηλικίες και άνω, άρα καταλαβαίνουμε από τώρα ότι και η ταινία στοχεύει σε εμπορική επιτυχία που θα τραβήξει ένα μεγάλο κοινό.

    Κάτι ξέρει η ύπουλη η Warner λοιπόν με τις επιλογές στις οποίες στοχεύει!
    Σαν δοκιμασία από Harry Potter μου ακούγονται πάντως ολ'αυτά και φαίνεται να χει κάποιο σχετικό ενδιαφέρον.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μετά το Twilight, έρχεται το The Scorpio Races της Maggie Stiefvater Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top