F Το sequel του Σκαθαροζούμη στα σχέδια της Warner - FilmBoy Το sequel του Σκαθαροζούμη στα σχέδια της Warner - FilmBoy
  • Latest News

    Το sequel του Σκαθαροζούμη στα σχέδια της Warner

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    O υπερκινητικός, ανώμαλος, με βρώμικο λεξιλόγιο και μαύρο χιούμορ Σκαθαροζούμης είναι έτοιμος να επιστρέψει.

    Θυμόμαστε όλοι ότι λίγο πριν γίνει φίρμα ο Tim Burton με τον πρώτο Batman και το Edward Scissorhands, είχε γυρίσει το 1988 μια μικρή κωμωδία τρόμου με πρωταγωνιστή μια γκροτέσκα και σεξουαλικά αχόρταγη φιγούρα.

    Η φιγούρα αυτή ήταν ο Σκαθαροζούμης (Beetle Juice) που ως βιο-εξορκιστής απ'την κόλαση, είχε σκοπό του να μάθει σε ένα ζευγάρι φαντασμάτων πώς να είναι τρομακτικά και αυτά με τη σειρά τους να καταφέρουν ...



    ...να διώξουν αυτούς που μετακόμισαν στο σπίτι τους.

    Και επειδή τα Karate Kid και τα Rambo δεν αρκούν, είπαν να ξεθάψουν ένα ακόμα 80's κινηματογραφικό σύμβολο για μια ενδεχόμενη συνέχεια στα 10's.

    Υπήρχαν για χρόνια οι φήμες ότι θα γυριστεί sequel, με τον Tim Burton να έχει προσλάβει πίσω στο 1990 σεναριογράφο και δίνοντας τον τίτλο "Beetlejuice Goes Hawaiian"!

     
    Οι λόγοι για αυτή την ομολογουμένως παράξενη ιδέα (Burton είναι αυτός!) ήταν ότι '...του άρεσε ο αταίριαστος συνδυασμός του σκηνικού της Χαβάης με μια δόση γερμανικού εξπρεσιονισμού' που ήθελε ο ίδιος να τοποθετήσει.

    Το σενάριο ανά χρονικές περιόδους άλλαζε χέρια, περνώντας πριν από πολλά χρόνια και από αυτά του Kevin Smith (Cop Out), o οποίος αρνούμενος είχε δηλώσει: "Νομίζω είπαμε όσα έπρεπε με την πρώτη ταινία και δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε με το τροπικό σκηνικό."

    Και μεις μαζί σου θα λέγαμε τότε, έλα όμως που τα reboots και τα remakes έχουν καταντήσει πλέον της μόδας.

    Κάποια στιγμή αγοράστηκε το σενάριο και από την Geffen Film Company αλλά πάλι δεν γινόταν τίποτα μιας και τα χρόνια πέρναγαν και ηθοποιοί όπως η Winona Ryder θα ήταν πλέον πολύ μεγάλοι για να παίξουν τον ίδιο ρόλο. 


    Αστικός μύθος λοιπόν κόντευε να καταντήσει αυτό το σενάριο και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Seth Grahame-Smith, συγγραφέας του Pride and Prejudice and Zombies και η εταιρεία KatzSmith Productions που έχει μαζί με τον συναίτερο του David Katzenberg, υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με τη Warner.

    Η διάρκεια του προβλέπεται - προς το παρόν - στα δύο έτη και η συμφωνία αφορά την παραγωγή ταινιών με μία από αυτές να είναι το sequel του Beetle Juice.
    Μάλιστα λέγεται πως πέρα απ'την παραγωγή, ο Smith θα αναλάβει και το σενάριο.

    Σημειωτέον δε ότι δεν θα είναι τελικά sequel ούτε και remake αλλά reboot, το οποίο θα προεκτείνει την ιστορία ακόμα περισσότερο.

    Άρα λογικά πάμε για νεό cast καθώς, αν η Winona Ryder στο ενδιάμεσο έχει μεγαλώσει κι άλλο, τότε για την Geena Davis τι θα πρεπε να πούμε; 


    Έχω μια περιέργεια να δω έναν πιο ανεπτυγμένο κόσμο από αυτόν της παλιάς ταινίας και το πως αυτός θα φαίνονταν με νέα εφέ.
     

    Φοβάμαι όμως μήπως χαθεί η μαγεία του πρωτότυπου, με την αυθεντική b-movie και γκροτέσκα παραμυθένια ατμόσφαιρα, κάτι που ενισχύονταν και απ'τα stop-motion animation εφέ.

    Τι να μας κάνουν τώρα τα ψηφιακά;
    Και αφού δεν θέλουν remake, μήπως θα χρησιμοποιήσουν για όλους τους ρόλους νεανικά πρόσωπα και δούμε κανά MTV version;

    Πάντως ο ρόλος του Michael Keaton ήταν iconic και θα θέλαμε να τον ξαναδούμε με καρτουνίστικη βραχνή φωνή να λέει: "These aren't my rules. Come to think of it ...I don't have any rules!"

    Μόλις μάθουμε για ηθοποιούς, σκηνοθέτη και ημερομηνία κυκλοφορίας ...θα τρέξουμε πιο γρήγορα κι απ΄τον Σκαθαροζούμη να σας ενημερώσουμε!


    Η δική σας γνώμη;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το sequel του Σκαθαροζούμη στα σχέδια της Warner Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top