F Ο Μύθος της Αμερικάνικης Εφηβείας - The Myth of the American Sleepover - FilmBoy Ο Μύθος της Αμερικάνικης Εφηβείας - The Myth of the American Sleepover - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Μύθος της Αμερικάνικης Εφηβείας - The Myth of the American Sleepover

    Λίγα πράγματα συνδέουν και χωρίζουν τους ανθρώπους σε αυτό τον κόσμο με τον τρόπο που το κάνουν τα σχολικά μας χρόνια.

    Μια κοινή εμπειρία που έχουμε όλοι μας και φαίνεται να έχει σε όλους μας μια συναισθηματική επίδραση όταν κοιτάμε πίσω στην πιο εύπλαστη εποχή της ζωής μας, είτε πρόκειται για χαρά, θλίψη, θυμό, τύψεις, μελαγχολία ή ακόμη και απάθεια - πιθανώς τις περισσότερες φορές ένα μείγμα όλων αυτών.

    Γι'αυτόν το λόγο, το The Myth of the American Sleepover δεν είναι μια Αμερικάνικη ταινία που απευθύνεται σε αμερικανάκια, παρά τον τίτλο του.

    Αντίθετα, είναι ένα απλό φιλμ που προσπαθεί να 'συλλάβει' αυτές τις αναμνήσεις και τις παραστάσεις, που τότε έμοιαζαν εξαιρετικά σημαντικές για μας.

    Στο The Myth of the American Sleepover του πρωτάρη David Mitchell δεν υπάρχουν ενήλικες - για να μην μας θυμίσει πώς έχουμε γίνει ή πώς θα γίνουν ...




    ...οι ανήλικοι της ταινίας.

    Επίσης, δεν υπάρχουν επαγγελματίες ηθοποιοί - τουλάχιστον δεν είναι οι περισσότεροι - για να μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι χαρακτήρες δεν είναι ρόλοι σε ταινία, αλλά η πραγματικότητα.

    Ειδικά αυτό - το να χρησιμοποιούνται απλοί άνθρωποι και όχι επαγγελματίες ηθοποιοί - αποτελούσε αγαπημένη συνήθεια για πολλούς μεγάλους σκηνοθέτες στην Ευρωπαική ιστορία του σινεμά, όπως ο Godard ή ο Rossellini.

    Είναι απλοί έφηβοι που κάνουν ...ότι κάνουν οι έφηβοι: παθιάζονται για κορίτσια (και αγόρια), περιφέρονται άσκοπα διασκεδάζοντας, βιώνουν σύντομα πεταρίσματα πόθου και αγάπης. 


    Η ταινία ακολουθεί κάποιους εφήβους μια Παρασκευή βράδυ, λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

    Ένα κορίτσι θέλει να διασκεδάσει λίγο παραπάνω πριν αρχίσει το σχολείο, ένα αγόρι ψάχνει το κορίτσι που είδε σε ένα μαγαζί και το ερωτεύτηκε, ένα νεοφερμένο κορίτσι πηγαίνει σε ένα sleepover για να βρει καινούργιους φίλους, ένα μεγαλύτερο αγόρι που θα προσπαθήσει να κερδίσει πίσω την παιδική του αγάπη.

    Για την ιστορία, παίζουν η Claire Sloma, ο Marlon Morton, η Amanda Bauer, ο Brett Jacobsen και άλλοι.

    Παρόλη την απειρία τους, κέρδισαν ειδικό βραβείο στο SXSW Film Festival ως το Καλύτερο συνολο cast!

    Το The Myth of the American Sleepover έχει πολύ καλές κριτικές, προβλήθηκε στο περσινό φεστιβάλ των Καννών αλλά και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πέρυσι και σε λίγες αίθουσες στην Αμερική στις 22 Ιουλίου.



    The Myth of the American Sleepover trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Μύθος της Αμερικάνικης Εφηβείας - The Myth of the American Sleepover Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top