F Ο σεναριογράφος Max Landis μιλάει για το Frankenstein του Shawn Levy (video) - FilmBoy Ο σεναριογράφος Max Landis μιλάει για το Frankenstein του Shawn Levy (video) - FilmBoy
  • Latest News

    Ο σεναριογράφος Max Landis μιλάει για το Frankenstein του Shawn Levy (video)

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Πριν λίγο καιρό σας είχε μιλήσει ο Κωνσταντίνος για τα πολλά project με τον μύθο του Frankenstein, που έχουν στα υπόψιν τους αυτόν τον καιρό οι εταιρείες.

    Όπως γνωρίζουμε το προεξέχον από αυτά είναι το Frankenstein της Fox, με σκηνοθέτη τον Shawn Levy των Night At The Museum 2, Date Night, Real Steel.

    Παλιότερα είχε περιγραφεί ότι θα είναι μια αναθεώρηση του μύθου που έγραψε η Mary Selley και για την ακρίβεια μία sci-fi εκδοχή επικεντρωμένη σε θέματα φιλίας και λύτρωσης.

    Η ιστορία θα βασιστεί σε σενάριο που έγραψε ο Max Landis, γιος του θρυλικού σκηνοθέτη απ'τα 80's John Landis (Blue Brothers, American Werewolf in London).

    Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Shock Till You Drop, ο Max αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες καθώς και τι ήταν αυτό που τον τράβηξε μικρό στον μύθο του Frankenstein.



    "Οι πιο πολλές μου γνώσεις προέρχονται απ'το animation Monster Mash και τον Young Frankenstein (σ.σ.:την παρωδία του Mel Brooks) και όχι απ'την ταινία του 1931 ή το βιβλίο της Mary Selley.

    Η ιστορία θα είναι ιδωμένη απ'την οπτική γωνία του Igor, θα πρόκειται για κομμάτι περιόδου και θα υπάρχει επίσης και μια σκηνή σε τσίρκο."

    Λέγεται ότι η καινούρια ταινία θα παίρνει όλες τις παρανοήσεις που έχουν δημιουργηθεί ανά τα χρόνια σχετικά με τον μύθο του Frankenstein και θα μαζευτεί σε μια ιστορία με συνοχή.

    Τι επιπλέον είχε να πει γι'αυτά ο Max;

    "Άρχισα να μαζεύω από δω και από κει τις γνώσεις μας για τον Frankenstein και ανακάλυψα ότι η ιδέα που έχει το κοινό γι'αυτό το μύθο προέρχεται από ένα εκατομμύριο διαφορετικά μέρη.
    Αφοσιώθηκα και γω λοιπόν στο να μαζέψω όλο αυτό το περιεχόμενο και να το αλλάξω με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να δουλευτεί σαν μια ιστορία.

    Στην τελική ναι, θα είναι μια ταινία εποχής και όντως μέσα απ'τη ματιά του βοηθού Igor, αλλά θα είναι κάτι κουλ και πιθανότατα ότι καλύτερο έχω γράψει στη ζωή μου μέχρι στιγμής."

    Θα αναρωτιέστε τι είναι αυτά που έχει γράψει μέχρι στιγμής.
    Κάποιες ταινίες μικρού μήκους θα σας απαντήσουμε και επεισόδια των σειρών Masters of Horror και Fear Itself.

    Δήλωσε επίσης κατενθουσιασμένος για τον σκηνοθέτη Shawn Levy και αυτά που πρόκειται να δώσει στην ταινία.
    Και πως να μην είναι όλοι αυτοί ενθουσιασμένοι όταν ανάμεσα σε τόσες ταινίες Frankenstein που πρόκειται να βγουν, η δική τους είναι η πρώτη που θα πάρει το πράσινο φως;

    Για να δούμε.
    Περίεργη εκδοχή φαίνεται και ο Landis δεν έχει και την απαιτούμενη εμπειρία, έχει όμως νεανικό ενθουσιασμό και ζήλο και φαίνεται μέχρι στιγμής να ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του.
    Αλλά το θέμα είναι πώς θα μπορέσει ένας σκηνοθέτης σαν τον Levy να απογειώσει αυτό το υλικό.

    Μάλλον πάνε για mainstream και kid-friendly εκδοχή;
    Θα δείξει.

    Πάντως, αφού αυτή η ταινία πήρε πρώτη μπρος, λογικά οι επόμενες θα περιμένουν λίγο ακόμα για να δούνε πως θα τα πάει στα ταμεία και αν έχει ακόμα πέραση το Τέρας του Frankenstein.


    Δείτε στη συνέχεια την απολαυστική συνέντευξη του Max Landis στο Shock Till You Drop όπου εξηγεί την έρευνα του για τον Igor και την ανακάλυψη του ότι ...ο Frankenstein δεν είχε ποτέ βοηθό.
    Είναι ωραίος, δείτε το. 

    Ξέρω ότι ο Frankenstein είναι ο αγαπημένος horror μύθος του Κωνσταντίνου.
    Συμφωνείτε;

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο σεναριογράφος Max Landis μιλάει για το Frankenstein του Shawn Levy (video) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top