F Ο Σωσίας Του Διαβόλου - The Devil's Double - FilmBoy Ο Σωσίας Του Διαβόλου - The Devil's Double - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Σωσίας Του Διαβόλου - The Devil's Double

    Η σχετικά μικρή καριέρα του σκηνοθέτη από τη Νέα Ζηλανδία, Lee Tamahori μπορεί να χωρέσει σε δύο δεκαετίες, κάθε μία από τις οποίες εκφράζει τη πορεία του στο χώρο.

    Από το ντεμπούτο του το 1994 με το Once Were Warriors άρχισε να μπαίνει στη μύτη του Hollywood, αφού συνέχισε με all-star ταινίες όπως το Mullholland Falls ή το The Edge.

    Η δεκαετία του 2000 ξεκίνησε με ...ένα επεισόδιο των Sopranos(!) αλλά περιέργως τα studio άρχισαν να αναθέτουν big budget παραγωγές όπως το Die Another Day (James Bond movie νούμερο 20) και το αρκετά καλό Next.

    Προς τί αυτή η αναδρομή;

     
    Εν έτη 2011 ο Tamahori επιστρέφει στις low budget ταινίες με το The Devil's Double που βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός σωσία του γιου του Saddam, Ubay Hussein.

    Ο Latif (Dominic Cooper, Captain America: The First Avenger) είναι ένας πιστός...




    ...Ιρακινός στρατιώτης που θέλει να βοηθήσει τη πατρίδα του, αν και έχει πολλά ηθικά διλήμματα και δεν θέλει να συμμετέχει σε βαρβαρότητες μέχρι που θα απειληθεί η οικογένεια του.

    Δυστυχώς γι'αυτόν, ο Latif μοιάζει με τον ανελέητο γιο του Saddam, Ubay (και πάλι ο Dominic Cooper), έτσι υποχρεώνεται να κάνει τον σωσία του για την υπόλοιπη ζωή του.

    Σαν να μην έφτανε αυτό, αρχίζει και τρέφει αισθήματα για τη Sarrab (η Γαλλίδα Ludivine Sagnier), μία εκ των ερωμένων του Ubay. 


    Η ταινία γυρίστηκε στη Μάλτα και όχι στο Ιρακ φυσικά, αλλά από το trailer φαίνεται ότι η επιλογή ήταν σωστή, με τα εντυπωσιακά τοπία της ερήμου και τους πολυσύχναστους δρόμους της 'Βαγδάτης' να περνάνε για πραγματικά μέρη του Ιράκ.

    Αλλά το The Devil's Double είναι και ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του συμπαθέστατου Dominic Cooper (που παράτησε πρόσφατα την Amanda Seyfried για την πρώην του), αφού μου κάνει πάντα καλή εντύπωση σε όσα φιλμ τον έχω πετύχει, για να θυμηθώ το εκπληκτικό The Escapist, το Mamma Mia!, το An Education αλλά και το Tamara Drewe.

    Μετά το gossip, να σας πω ότι εγώ από το trailer είχα ξετρελαθεί αλλά οι κριτικές της ταινίας είναι μοιρασμένες στη μέση - και πρέπει να τα λέμε όλα.

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στό φεστιβάλ του Sundance φέτος, προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 29 Ιουλίου και πήγε καλά αφού συνεχίζει ακόμα σε πολλαπλάσιες αίθουσες.



    The Devil's Double trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Σωσίας Του Διαβόλου - The Devil's Double Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top