F Colombiana - FilmBoy Colombiana - FilmBoy
  • Latest News

    Colombiana

    Για κάποιον που υποτίθεται ότι έχει αποσυρθεί από τη movie business από το 2006 για να συγκεντρωθεί στην ...'behind the movie' business, ο πολύς Luc Besson φαίνεται πιο πολυάσχολος από ποτέ.

    Δε σκηνοθετεί πια πολύ, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πίσω από 20 και βάλε ταινίες ως σεναριογράφος, παραγωγός ή και τα δύο.

    Το τελευταίο του είναι το Colombiana του μαθητή του Olivier Megaton, με το οποίο συνεχίζει τις ένοχες απολαύσεις των υπερβολικών ...'in your face' action ταινιών.

    Σε ένα διεθνές σκηνικό, με συμμορίες και πολιτικές ίντριγκες, το πεδίο είναι ιδιαίτερα προβλέψιμο για όσους γνωρίζουν τον Luc Besson ως σεναριογράφο (Les Aventures d'Adele Blanc-sec, From Paris With Love, Taken).

    Όταν ήταν μικρό παιδί, η Cataleya Restrepo (η 10χρονη Amandla Stenberg) έγινε μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών της στη Bogota, όταν ο πατέρας της προσπάθησε ...



    ...να ξεκόψει από έναν Κολομβιανό μαφιόζο.

    Η μικρή φεύγει και φτάνει στο Σικάγο για να βρει το θείο της (Cliff Curtis, The Last Airbender).

    Ως άλλη Mathilda στο Leon, η Cataleya ζητάει από τον θείο της να την κάνει δολοφόνο και στα επόμενα 15 χρόνια η μεγαλη πια Cataleya (Zoe Saldana, Takers) εκπαιδεύεται και δουλεύει ως assasin.

    Ο θείος της κανονίζει συμβόλαια, συνήθως με Κολομβιανούς drug dealers κι εγκληματίες (...στο Colombiana όλοι οι Κολομβιανοί είναι παράνομοι) κι εκείνη φροντίζει να 'υπογράφει' τις δουλειές της βάζοντας μια Ορχιδέα σε κάθε της θύμα, κάτι που κάνει και τα Μέσα Ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί της.

    Αλλά φυσικά ο απότερος σκοπός της είναι να βρει και να εκδικηθεί τους δολοφόνους των γονιών της.

    Υπάρχουν ένα σωρό - μάλλον περιττοί - χαρακτήρες ακόμα, όπως ένας πράκτορας του FBI (Lennie James, The Next Three Days), ένας διεφθαρμένος πράκτορας της CIA (Callum Blue) και ένας hot ζωγράφος φίλος της (Michael Vartan), αλλά είμαι σίγουρος πως οτιδήποτε δεν έχει σχέση με δράση και ξύλο μπορεί να αγνοηθεί.

    Το Colombiana δεν είναι μια ταινία στην οποία έχεις να σκεφτείς κάτι σοβαρά.

    Είναι ένα απλουστευμένο action γεμάτο καρικατούρες και στερεότυπα (κλισέ) και στη καλύτερη περίπτωση μπορεί να έχει κάποιες καλές σκηνές δράσης.

    Οι κριτικές του πάντως δεν είναι καλές συνολικά.

    Το Colombiana έκανε πρεμιέρα στις 5 Αυγούστου στην Αμερική με άνοιγμα τριημέρου ~$10 εκατομμύρια, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε από 29 Σεπτεμβρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Colombiana Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top