F 3 Συντάκτες του FilmBoy στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X της Αθήνας! - FilmBoy 3 Συντάκτες του FilmBoy στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X της Αθήνας! - FilmBoy
  • Latest News

    3 Συντάκτες του FilmBoy στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X της Αθήνας!

    Στο editorial του FilmBoy γράφω ότι είμαι παιδί του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.
    Από εκεί έμαθα να αγαπώ τον κινηματογράφο, να μαζεύω ταινίες, να αναλύω και να ξεχωρίζω τάσεις.

    Το 1ο Διεθνές φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας ...το έχασα για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι τώρα, αλλά πολλά από τα επόμενα τα παρακολούθησα ως θεατής.

    Σήμερα, 17 χρόνια αργότερα, το FilmBoy είναι ένα από τα Μέσα που θα καλύψει δημοσιογραφικά τις ταινίες του φεστιβάλ.

    3 Συντάκτες του FilmBoy (εγω, η Αμαλία και ο Τσώκος) θα παρακολουθήσουμε όσες περισσότερες ταινίες είναι δυνατό και άμεσα θα γράφουμε τη γνώμη μας.

    Τί θα δούμε φέτος στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας 'Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X' ;

    Ας πάρουμε μια γεύση. 

    Bellflower του Evan Glodell. 


    Δύο κολλητοί περνούν τον χρόνο τους κατασκευάζοντας αυτοσχέδια φλογοβόλα και μετατρέποντας το αμάξι τους σε όπλο καταστροφής.
    Εχουν σχηματίσει τη φανταστική τους συμμορία με την ονομασία «Μητέρα Μέδουσα» και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την ημέρα που ο κόσμος θα καταστραφεί.
    Οταν ο ένας από τους δύο ερωτεύεται παράφορα μια γοητευτική κοπέλα, οι προτεραιότητες του αλλάζουν, και ξαφνικά το τέλος του κόσμου φαντάζει πιο προσωπικό από ποτέ.  

    Silver Tongues, του Simon Arthur. 


    Ενα ζευγάρι μεσήλικων φεύγει για ρόουντ τριπ από πόλη σε πόλη προκειμένου να διασκεδάσει, αλλά με μέσα μάλλον αθέμιτα.
    Εκμεταλλεύονται το ταλέντο τους στην υποκριτική και σε κάθε στά- ση τους υποδύονται διαφορετικές περσόνες, εξαπατώντας και χειραγωγώντας τα ανυποψίαστα θύματά τους.
    Σύντομα όμως, το σκοτεινό παιχνίδι των δύο αμοραλιστών βγαίνει εκτός ελέγχου – τόσο, που οι επι- πτώσεις του μοιάζουν απρόβλεπτες.   
    Βραβείο Κοινού στο πρόσφατο φεστιβαλ του Slamdance.

    Submarine, του Richard Ayoade. 


    Στη δεκαετία του '90, στο Σουόνσι της Ουαλίας, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι της μεσαίας τάξης περιπλανιέται στη δίνη των εφηβικών του χρόνων.
    Το όνομά του είναι Ολιβερ και κάνει τα πάντα για να εντυπωσιάσει το κορίτσι με το κόκκινο παλτό, που ακούει στο όνομα Τζορντάνα.
    Οι δυο τους ανακαλύπτουν μαζί τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της ενήλικης ζωής αλλά τα πράγματα γίνονται λιγότερο ρόδινα όταν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους.

    Love, του William Eubank. 


    Το 2039 ο Αμερικανός αστροναύτης Λι Μίλερ ταξιδεύει με αποστολή να διαπιστώσει αν ένας εγκαταλελειμμένος για δύο δεκαετίες διαστημικός σταθμός τηρεί τις προϋποθέσεις για να επαναλειτουργήσει.
    Οταν χάνει την επαφή με τη Γη, θα μείνει μόνος του στο διάστημα και, καθώς ο χρόνος περνά, η καθημερινότητα χάνει το νόημά της και η τρέλα πλησιάζει.
    Ο Λι, παλεύοντας να επιβιώσει και να παραμείνει λογικός μέσα σε έναν κλειστοφοβικό εφιάλτη, θα κάνει μια ανακάλυψη που θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα. (θυμηθείτε το trailer)

    Στο Μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα είναι τα καλύτερα.

    Sex and Zen: Απόλυτη Έκσταση 3D, του Christopher Sun. 


    Ένας αλαζονικός λόγιος μπαίνει σε διαφόρων ειδών περιπέτειες, όταν αρχίζει να αναζητά το μυστικό για να γίνει καλύτερος εραστής και να ικανοποιεί σεξουαλικά τη γυναίκα του.
    Ο γάμος του τελικά διαλύεται, αλλά η αναζήτησή του τον οδηγεί στη φωλιά της ακολασίας, όπου ένας γκουρού του σεξ θα προσπαθήσει να δώσει την λύση στο πρόβλημα που τόσο τον ταλαιπωρεί.

    The Catechism Cataclysm, του Todd Rohal. 


    Ο καθολικός ιερέας Γουίλιαμ, πάτερ Μπίλι για τους φίλους, παίρνει αναγκαστική άδεια διακοπών από την ενορία του, όταν ο επίσκοπος τον συλλαμβάνει επ' αυτοφόρω να λέει μακάβριες παραβολές στο ποίμνιο και να βλέπει βιντεάκια στο youtube.
    Καθώς δεν έχει φίλους, προσκαλεί τον Ρόμπι, πρώην φίλο της αδερφής του από το λύκειο και μουσικό του ίνδαλμα, για μια εκδρομή με κανό - παρόλο που έχει να τον δει πολλά χρόνια.
    Αν και ο πάτερ Μπίλι θαυμάζει τον παλιό του φίλο, σύντομα γίνεται ξεκάθαρο ότι ο τελευταίος δεν είναι παρά ένας λούζερ και το ταξίδι τους δεν αργεί να πάρει απρόσμενη τροπή.

    Attack the Block, του Joe Cornish. 


    Σε ένα κακόφημο οικοδομικό τετράγωνο του Νότιου Λονδίνου, η συμμορία των σκληρών παιδιών της γειτονιάς ληστεύει τη Σαμ καθώς αυτή γυρίζει σπίτι της.
    Ξαφνικά, ένα μικρό εξωγήινο πλάσμα πέφτει από τον ουρανό, επιτίθεται στο μπουλούκι και η Σαμ το βάζει στα πόδια.
    Καθώς η αστυνομία κυνηγά τους πιτσιρικάδες, ένα δεύτερο κύμα εξωγήινων κάνει την εμφάνισή του, αλλά αυτή τη φορά, η συμμορία αποφασίζει να απαντήσει.
    Αρπάζουν όπλα, καβαλάνε ποδήλατα και ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το έδαφός τους.

    Red State του Kevin Smith. 


    Τρείς έφηβοι πέφτουν πάνω σε μια διαδικτυακή αγγελία μιας μεγαλύτερης γυναίκας που ζητάει υποψήφιους για ομαδικό σεξ.
    Οταν θα παρουσιαστούν μπροστά της για να εκπληρώσουν τις φαντασιώσεις τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια φονταμενταλιστική οργάνωση φανατικών χριστιανών.
    Aρχηγός της είναι ένας αδίστακτος πάστορας που ξεστομίζει ανίερα κηρύγματα καθώς τα θύματά του βασανίζονται και δολοφονούνται.
    Συμπτωματικά η υπόθεση φτάνει στη μύτη της αστυνομίας και όταν μια ειδική ομάδα αστυνομικών καταφθάνει στην εκκλησία, το μακελειό αρχίζει.

    Revenge: A Love Story, του Wong Ching Po. 


    Η αστυνομία ερευνά δύο πανομοιότυπες υποθέσεις ανθρωποκτονίας με θύματα φρικτά δολοφονημένες έγκυες γυναίκες αστυνομικών.
    Μια μυστική ομάδα οργανώνει τις έρευνες, χτενίζει την περιοχή και τελικά συλλαμβάνει έναν ύποπτο.
    Κατά τη διάρκεια των βίαιων ανακρίσεων, ο άγνωστος παραμένει σιωπηλός, όλη η πόλη περιμένει την ανακοίνωση της ενοχής του, όμως ένας νέος φόνος περιπλέκει την υπόθεση.
    Ποιος είναι ο μυστηριώδης άνδρας και τι συνδέει τα εγκλήματα με μία ιστορία αγάπης από το παρελθόν;


    Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ:
    Drive,    We Need to Talk About Kevin,    Terri,    Killing Bono,    The Conspirator,    Hobo With a Shotgun,    Win Win,    Senna,    The Ides of March,    Another Earth.  

    ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

    Από 14 εως 25 Σεπτεμβρίου θα ξέρετε που θα μας βρείτε.
    Εσείς που θα είστε;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 3 Συντάκτες του FilmBoy στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X της Αθήνας! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top