F Terri - FilmBoy Terri - FilmBoy
  • Latest News

    Terri

    Δεν υπάρχει ίσως πιο γόνιμο έδαφος αφήγησης από το σχολείο.
     
    Αμέτρητες ταινίες έχουν ασχοληθεί με την ανάδειξη της δυσκολίας των σχολικών χρόνων, με εκκεντρικούς εφήβους που προσπαθούν να επιβιώσουν από αυτό το σκληρό πράγμα που λέγεται ‘σχολικά χρόνια’.

    Η αλήθεια είναι ότι το θέμα έχει κουράσει κάπως, με αποτέλεσμα οι περισσότερες πρόσφατες indie ταινίες του είδους να είναι μια αγγαρεία.

    Έτσι, είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει κάτι καινούργιο να ειπωθεί και αν αξίζει τον κόπο να δούμε το Terri του Azazel Jacobs.

    Η απάντηση έρχεται από το θετικό σούσουρο της ταινίας από το φεστιβάλ του Sundance και από τις υπερβολικά καλές κριτικές στο σύνολο τους.

    Η ταινία επικεντρώνεται ...



    ...σε έναν 15χρονο υπέρβαρο και μοναχικό νεαρό ονόματι Terri (Jacob Wysocki) που περνά τις ημέρες του απομονωμένος στο σχολείο ντυμένος με πυτζάμες και τις νύχτες φροντίζοντας τον προβληματικό κηδεμόνα του, τον θείο James (Creed Bratton).

    Ο Terri έχει παραιτηθεί από την ελπίδα για κάτι καλύτερο, παραδομένος στην ακλόνητη πραγματικότητα ότι, όπως λέει ο ίδιος ‘είναι ένα τέρας’.

    Όταν ο επίσης μοναχικός υποδιευθυντής του σχολείου (John C.Reilly, Cedar Rapids) αποκτά ένα απρόσμενο ενδιαφέρον για τον θλιμμένο μαθητή του, δημιουργείται μια αμοιβαία αυτοεκτίμηση που θα ενισχυθεί από μια καλή φιλία. 


    Το Terri αξίζει τουλάχιστον κάποια credits για το ότι είναι σχεδόν αντι-εφηβική ταινία τελικά, όπου ο έφηβος πρωταγωνιστής είναι ο κλασικός αντι-πρωταγωνιστής που κρύβεται και προσπαθεί να παραμείνει άνετος και να μη δυσκολεύεται προσπαθώντας να κερδίσει την αυτοπεποίθηση του ή κάποιο κορίτσι, όπως συμβαίνει σε τόσες άλλες ταινίες.

    Ήταν υποψήφια για καλύτερη Δραματική στο φετινό Sundance και ξεκίνησε να προβάλλεται σε λίγες Αμερικάνικες αίθουσες την 1η Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.



    Terri trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Terri Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top