F Ο σκηνοθέτης του 28 Weeks Later αναλαμβάνει το νέο Highlander - FilmBoy Ο σκηνοθέτης του 28 Weeks Later αναλαμβάνει το νέο Highlander - FilmBoy
  • Latest News

    Ο σκηνοθέτης του 28 Weeks Later αναλαμβάνει το νέο Highlander

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Του reboot το ανάγνωσμα, πράξις ...εκατομμυριοστή!
    Και αυτή τη φορά, θα αναφερθούμε στον "there can be only one" Highlander.

    Από αυτά που γνωρίζουμε, το σενάριο γράφεται ήδη από τους Art Marcum και Matt Holloway οι οποίοι είχαν δουλέψει και στο πρώτο Iron Man και πριν λίγους μήνες μάθαμε ότι η Melissa Rosenberg (Twilight Saga, Step Up, O.C., Dexter)υπέγραψε για να δουλέψει πάνω στο σενάριο και να το φρεσκάρει.

    Τι γίνεται όμως με την σκηνοθεσία;

     
    Ο πολυάσχολος Justin Lin (Fast Five) μετά και την αποχώρηση του απ'το Die Hard 5 δεν θα αναλάβει ούτε και το Highlander, το οποίο μέχρι στιγμής φέρει τον τίτλο Highlander: The Reckoning, θα παραμείνει όμως ως executive producer.

    Από κει και πέρα η Summit Entertainment που έχει αναλάβει την ταινία  επιδόθηκε αμέσως σε αναζήτηση νέου σκηνοθέτη καθώς θεωρεί το reboot του Highlander μία απ'τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της.

    Και από αυτά που μάθαμε μέσω του Deadline, o Juan Carlos Fresnadillo μετά από συζητήσεις με την Summit και την RCR Media Group, είναι τελικά και επίσημα ο εκλεκτός.

    Ο Ισπανός σκηνοθέτης τράβηξε αρχικά την προσοχή μας (και την προσοχή του Hollywood) με το Intacto, συνεχίζοντας ύστερα με το αξιόλογο sequel του 28 Days Later, ονόματι 28 Weeks Later.

    Σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και το Intruders, ένα έντονο ψυχολογικό δράμα με τον Clive Owen και ήταν υποψήφιος για το remake του The Crow.

    Εμάς μας φαίνεται μια καλή επιλογή που μπορεί να δώσει ατμόσφαιρα αλλά και τσιτωμένη σκηνοθεσία σε μια ταινία που με την σωστή επιλογή των ρόλων και τα σημερινά εφέ, ίσως βγει καλή και δεν φαντάζει τόσο αχρείαστη.

    Βέβαια αυτό δεν εξαρτάται πάντα απ'τον σκηνοθέτη αλλά και απ'τους παραγωγούς και στην περίπτωση αυτή, τους Neal H. Moritz (Fast and Furious) και Peter David.

     
    Ο Moritz είχε δηλώσει κάποτε:

    "Όσο κι αν οι προηγούμενες ταινίες είχαν κάποιες ανακρίβειες, εμείς θα σταθούμε πιστοί στη γενικότερη μυθολογία του Highlander.
    Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αληθινοί σε ότι πιστεύουμε ότι πρεσβέυει η σειρά και θα είναι μια ταινία πάνω απ'όλα για τους φαν, που θα απευθύνεται όμως και σε ένα πιο σύγχρονο κοινό."

    Ο Moritz έριξε επίσης την ιδέα να παραμείνει ως έχει η διαχρονική μουσική των Queen. 


    Για να δούμε.
    Αρκετά έχει καταστραφεί ήδη η φήμη της ταινίας από τα κάκιστα sequel της (The Source κανείς;) αν και η σειρά με τον Adrian Paul παραμένει κορυφαία και αξεπέραστη.

    Το αιώνιο κυνηγητό των αθανάτων για το ποιος θα πετσοκόψει το κεφάλι ποιού, κερδίζοντας έτσι την αθανασία καλά κρατεί λοιπόν - ακόμα και αν έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια από τότε που συμπρωταγωνίστησαν οι Christopher Lambert και Sean Connery.

    Οι καταλληλότεροι ηθοποιοί δεν ξέρουμε ποιοι θα μπορούσαν να είναι, αλλά έχουμε μια αμυδρή ελπίδα ότι με τα σημερινά εφέ μπορούμε να δούμε μια αξιόλογη συνέχεια/reboot.

    Το θέμα είναι μην το πάνε για νεανική/Twilight εκδοχή και στο τέλος ...πέσουν κεφάλια.

    Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2012 και ημερομηνία κυκλοφορίας λογικά κάπου μέσα στο 2013-2014.

    Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το σκηνοθέτη;
    Και ποιον/-ιους ηθοποιούς θα προτιμούσατε;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο σκηνοθέτης του 28 Weeks Later αναλαμβάνει το νέο Highlander Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top