F Εικόνες μάχης σώμα με σώμα και video από τα γυρίσματα του Avengers - FilmBoy Εικόνες μάχης σώμα με σώμα και video από τα γυρίσματα του Avengers - FilmBoy
  • Latest News

    Εικόνες μάχης σώμα με σώμα και video από τα γυρίσματα του Avengers

    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Αντίθετα με μας εδώ στην Ελλάδα, που ο Αύγουστος είναι κατεξοχήν μήνας διακοπών, στο Cleveland του Ohio είναι μήνας σκληρής δουλειάς, ξύλου, εκρήξεων και γυρισμάτων.

    Εκεί βρισκόταν μέχρι προχτές το set των Εκδικητών και φιλμάριζε σχεδόν όλο τον μήνα τις τελευταίες σκηνές που είχαν προγραμματιστεί πριν προχωρήσει η διαδικασία στο production.

    Δεκάδες φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο κατέκλυσαν το ίντερνετ με σκηνές μάχης στους δρόμους του Κλήβελαντ, με διαλυμένα αυτοκίνητα και τους αγαπημένους μας ήρωες να δίνουν άπλετο ξύλο σε stuntmen.

    Για να δώσουν πραγματική αίσθηση ότι η μάχη γίνεται μέσα στην πόλη ...



    ...ο Chris Hemsworth και ο Chris Evans πήραν τους δρόμους του Κλήβελαντ (που μάλλον θα απεικονίζουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης) και άρχισαν να δέρνουν stuntmen, με ειδικές στολές που θα χρησιμοποιηθούν για motion capture αργότερα.

    Η γενικότερη εικασία για τους κομπάρσους με τις motion capture στολές είναι ότι θα αναπαριστούν κάποια εξωγήινη φυλή, η οποία θα συνεργάζεται με τον Loki (Tom Hiddleston) στο σχέδιο του να κατακτήσει τη Γη. 



    Στις εικόνες αυτές εμφανίζονται οι ηθοποιοί με τα κουστούμια τους. 
    Στο πρώτο artwork banner που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό είδαμε τη νέα στολή του Captain America, αλλά η στολή του Thor δεν είχε φανερωθεί εξ ολοκλήρου.  Τώρα βλέπουμε κανονικά τη νέα του εμφάνιση και το μακρύτερο ξανθό μαλλί.

    Σε άλλη σκηνή βλέπουμε το stuntman του Iron-Man με motion capture στολή, αφού στην πλειοψηφία των εμφανίσεων του στην ταινία ο ‘armored avenger’ θα είναι CGI (αυτός και ο Hulk) και μαζί με αυτόν δυο κοπέλες, προφανώς από το crew, που μεταφέρουν κομμάτια απ’ ό,τι φαίνεται να είναι η Mark VI πανοπλία από το ‘Iron Man 2’. 





    O Robert Downey Jr. δεν εμφανίστηκε στο Κλήβελαντ και οι σκηνές του Iron-Man γυρίστηκαν με stunt double. 

    Άλλη μια τέτοια σκηνή ήταν στην Public Square (που θα αναπαριστά την Στουτγκάρδη), στην οποία ο Cap παλεύει στο πλευρό του Shellhead εναντίον του Loki, ανάμεσα σε χιλιάδες κομπάρσους. 
    Δεν έχει, ωστόσο, κυκλοφορήσει footage από την εμφάνιση του.

    Υπάρχει όμως υλικό από το one-on-one του Cap με τον Loki, αν και δεν φαίνεται καλά αν είναι ο Evans και ο Hiddleston (μάλλον για τους doubles τους κόβω). Πάντως πολλοί θα αναγνωρίσουνε την χαρακτηριστική κλωτσιά στη μούρη του Cap.

    Στο σετ των γυρισμάτων επίσης εντοπίστηκε από τους fans, που έσπευσαν να το βγάλουν φωτογραφία, ένα κομμάτι από ένα - πιθανόν - εξωγήινο σκάφος. 

    Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι αντιπροσωπεύει αυτό το κατασκεύασμα και οι φήμες μεταξύ του κοινού οργιάζουν, αλλά επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί. 



    Οι υπόλοιποι Εκδικητές δεν πολυεμφανίστηκαν. 
    Ο Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk) δεν πήγε στο Κλήβελαντ, ο Jeremy Renner (Clint Burton/Hawkeye) εμφανίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, στο NASA Plum Brook του Ohio, αναπαριστώντας κάποιο τμήμα της S.H.I.E.L.D. ίσως, και η Scarlet Johansson (Natasha Romanof/Black Widow) γύρισε μια σκηνή στο Κλήβελαντ, αναπαριστώντας μια ρώσικη αποθήκη, από την οποία δεν υπάρχει footage.

    Ελπίζω, τώρα που υπάρχει και το τελευταίο live footage από τους Avengers και αφού αρχίσει ο Joss Whedon την παραγωγή, μέσα στους επόμενους μήνες να κυκλοφορήσει κάποιο πιο extended trailer για να δούμε κι εμείς.

    Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, βέβαια. 

    Εγώ το συμπεραίνω/προσδοκώ.

    Προς το παρόν, και για ένα ωραίο κλείσιμο του άρθρου, σας έχω τα δύο τελευταία artwork promos των Avengers, το ένα με την ομάδα όλη μαζεμένη, με πιο καθαρή ματιά στη στολή του Thor και στην πανοπλία του Iron-Man και τον Captain America πάλι στη μέση, μάλλον επιβεβαιώνοντας τις υποψίες του κοινού και τα hints του Chris Hemsworth ότι αυτός θα είναι ο αρχηγός, και το δεύτερο με τον Samuel L. Jackson, στον γνωστό και μη εξαιρετέο πλέον ρόλο του badass διευθυντή της S.H.I.E.L.D, Nick Fury.

    Και για να μην τα πάρει ο «Νικόλας Αγριάδας» του FilmBoy, που πάλι του το κάναμε comic blog, σας χαιρετώ!





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Εικόνες μάχης σώμα με σώμα και video από τα γυρίσματα του Avengers Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top