F Comic Con 2011: Εξαιρετικό πάνελ και trailer από τη Film District για το Drive - FilmBoy Comic Con 2011: Εξαιρετικό πάνελ και trailer από τη Film District για το Drive - FilmBoy
  • Latest News

    Comic Con 2011: Εξαιρετικό πάνελ και trailer από τη Film District για το Drive

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

    Του San Diego Comic-Con το ανάγνωσμα γίνεται εδώ πέρα αυτόν τον καιρό.
    Γι΄αυτό και μεις συνεχίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους!

    Την κούρσα συνέχισε να οδηγεί το ...Drive λοιπόν και μία μέρα στην κύρια αίθουσα συνεδριάσεων ονόματι Hall H, η νέα εταιρεία Film District παρουσίασε το πάνελ της προαναφερθείσας ταινίας και του Don't Be Afraid of The Dark.

    Το Drive όπως ξέρουμε είναι μια-κατά κάποιον τρόπο-περιπέτεια, που χάρισε στον σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες, και το Don't Be Afraid αποτελεί το νεό θριλεράκι σε σενάριο-παραγωγή του Guillermo del Toro, αγγλόφωνο αυτή τη φορά και με τους Katie Holmes και Guy Pearce.

    Δεν ξέραμε τι να περιμέναμε από αυτό το πάνελ καθώς ...




    ...και οι δύο ταινίες έχουν προβληθεί και κριθεί.
    Οπότε το κλασικό πρόγραμμα του να δείξεις λίγο οπτικοακουστικό υλικό με ερωταπαντήσεις, ίσως να μην 'έπιανε'.

    Τελικά συνέβη κάτι σπάνιο για το φεστιβάλ και τα πάνελ αυτού του είδους, με τους δύο σκηνοθέτες να βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλον με ερωτήσεις, ανταλλάσοντας έτσι απόψεις για τους τρόπους κινηματογράφησης.

     
    Πραγματικά ένα απ'τα καλύτερα πάνελ όλων των εποχών για το Comic-Con, όπου προέκυψε μια εκ βαθέων και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

    Σαν bonus προβλήθηκε και το πρώτο Αμερικάνικης διανομής trailer του Drive, χαρακτηριζόμενο και ως red band λόγω κάποιων στιγμιαίων σκηνών γυμνού (ναι, σιγά μη σκίσετε κανά καλσόν εκεί πέρα οι επιτροπές λογοκρισίας).

     
    Το οποίο trailer μας δείχνει αρκετά, καταλαβαίνοντας αρχικά ότι η ταινία κυλάει με μια συγκεκριμένη μέθοδο, έχοντας μια πολύ απλή πλοκή.

     
    Παρ'όλη την πληθώρα σκηνών δεν καθίσταται σαφές ποιες φανερώνουν σημαντικά κομμάτια της πλοκής, αλλά σίγουρα βλέπουμε αρκετά πράγματα.

    Για την ταινία ακούγονται πάντως εξαιρετικά λόγια.
    Λένε πως δίνει αρκετό χρόνο στους χαρακτήρες και σε όσα τους περιτριγυρίζουν και συμβαίνουν μεταξύ τους ενώ που και που υπάρχουν και σκηνές έντονης βίας.

    Το θέμα είναι πως αυτές οι σκηνές εξισορροπούνται ιδανικά με τις υπόλοιπες, όπου αναπτύσσονται οι χαρακτήρες μέσα απο μικρές ήρεμες στιγμές.
    Πράγμα ασυνήθιστο, που χρειάζεται ικανότητα.

    Εκεί που η pulp μυθοπλασία και το exploitation σινεμά συναντάνε τον David Lynch, λέτε να χουμε το νέο Pulp Fiction και cult hit της χρονιάς;

    Αν θέλετε τη γνώμη μας, φαίνεται όντως να ακροβατεί εξαιρετικά ανάμεσα στο εμπορικό και το υπαρξιακό.
    Και με όλη αυτή την υπερβία ...ακόμα καλύτερα για μας τους μπιμουβάκηδες!


    Δείτε το trailer και ακούω την άποψη σας.


    Drive trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Comic Con 2011: Εξαιρετικό πάνελ και trailer από τη Film District για το Drive Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top