F Cat Run - FilmBoy Cat Run - FilmBoy
  • Latest News

    Cat Run

    Όταν μιλάμε για ανεξάρτητη παραγωγή συνήθως πρόκειται για αισθηματική κομεντί, δράμα ή κωμωδία  - λόγω του χαμηλού κόστους που χρειάζονται αυτά τα είδη – αλλά το Cat Run δεν είναι τίποτα από τα τρία.

    Είναι ένα action indie και αν εξαιρέσεις το άγνωστο cast θα έλεγες ότι στοίχισε αρκετά αφού έχει άφθονες εκρήξεις και κυνηγητά με αυτοκίνητα και διαθέτει εντυπωσιακά και σίγουρα όχι τόσο φθηνά πλάνα.

    Ένα call girl ονόματι Catarina (Paz Vega) – από εκεί βγαίνει το Cat του τίτλου και όχι από το τετράποδο – γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της φίλης της από έναν γερουσιαστή (Christopher McDonald) σε ένα πάρτι υψηλής κοινωνίας και αρχίζει το τρέξιμο.

    Στο δρόμο θα κλέψει ένα αυτοκίνητο από τον Anthony (Scott Mechlowicz, Waiting for Forever) κι ένα κινητό τηλέφωνο από τον φίλο του Julian (Alphonso McAuley), δύο άτσαλοι τυχωδιόκτες που ...




    ...θα αποφασίσουν να μπουν στο group αυτών που κυνηγάνε την νεαρά.

    Βλέπετε, πριν αρχίσει να τρέχει για να σωθεί, φρόντισε να βουτήξει έναν σκληρό δίσκο υπολογιστή στον οποίο υπάρχουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Γερουσιαστή.

    Αυτός ο δίσκος είναι η αιτία που καταδιώκεται από ‘το Αφεντικό’, ‘τον Ελεγκτή’, ‘τον Εκμεταλλευτή’, ‘τον Μπάμπη τον Σουγιά’ και άλλους παράξενους με ανούσια παρατσούκλια και όλοι τους πρόθυμοι να διαλύσουν ολόκληρη την πόλη για να τη βρουν.

    Ο σκηνοθέτης (και πρωταγωνιστής) του Turistas, John Stockwell χρησιμοποιεί κομμένες στη μέση οθόνες (σήμα κατατεθέν του Brian De Palma) και soundtrack μαύρης μουσικής, και συνδυάζει παλαιάς σχολής ηχητικά εφέ με ακραία βία – ένας συνδυασμός που μου ακούγεται τουλάχιστον αλλόκοτος. 


    Η Ισπανίδα Paz Vega - κινηματογραφικό παιδί του Pedro Almodovar - έκανε το ντεμπούτο της στο Hollywood με το Spanglish το 2004 δίπλα στον Adam Sandler αλλά έκτοτε μόνο στο The Spirit του Frank Miller τη ψιλοθυμάμαι, ενώ τώρα δοκιμάζει άλλη μια φορά, στα indie μονοπάτια όμως.

    Μιλάω για τη πρωταγωνίστρια γιατί δεν υπάρχουν και πολλά να πω για τη ταινία και προσπαθώ να κερδίσω λίγο χρόνο.

    Προβλήθηκε την 1η του Απρίλη σε 100 (!) αίθουσες και ...σταμάτησε αμέσως!
    Ναι, δεν συνέχισε για 2η εβδομάδα ούτε σε 1 αίθουσα, γεγονός που σημαίνει δυο πράγματα:

    Ή ήταν αρπαχτή – με την έννοια ότι πήραν τα λεφτά από τις εισπράξεις οι παραγωγοί και δε χαράμισαν ούτε δολάριο για να συνεχίσουν να την προβάλλουν – ή οι 100 αίθουσες της 1ης εβδομάδας ήταν απελπιστικά άδειες.

    Πάντως οι κριτικές του συνολικά είναι κακές.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Cat Run Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top