F Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Crow (1994) - FilmBoy Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Crow (1994) - FilmBoy
  • Latest News

    Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Crow (1994)

    Η είδηση του remake του ιστορικού και στοιχειωμένου gothic The Crow του 1994 και ειδικά η περίπτωση να πάρει ο Bradley Cooper τον πρώτο ρόλο μας ...ανατρίχιασε όλους προφανώς.

    Στις Σκηνές που Αγαπήσαμε σήμερα θα πεισθούν και όποιοι αναποφάσιστοι υπάρχουν για το αν κάνει ο εν λόγο ηθοποιός να ενσαρκώσει τον ροκ σταρ που βγαίνει από τον τάφο και με τη συνδρομή ενός κορακιού βάφεται με gothic φορεσιά και διάθεση, και γίνεται εκδικητής.

    Το The Crow του Alex Proyas έγινε κομμάτι από τον θρύλο του Hollywood εξ αιτίας του θανάτου του πρωταγωνιστή Brandon Lee (γιο του επίσης αδικοχαμένου Bruce Lee) σε μια σκηνή της ταινίας, αλλά πέρα από αυτό θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις καλύτερες μεταφορές κομικ στον κινηματογράφο.

    Ακόμα και όσοι δεν αντέχουν το πολύ gothic, δε θα μπορούσαν να αντισταθούν στη ...




    ...ρομαντική ατμόσφαιρα της ταινίας, ανάμεσα στη δυστυχία, τη βία και το θάνατο.

    Η αγαπημένη μου σκηνή από το The Crow είναι η μεταμόρφωση.

    Από τη στιγμή που ο Brandon Lee βγαίνει από τον τάφο και το πώς φτάνει στο διαμέρισμα υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του κορακιού, μέχρι τη χορογραφική οδύνη του εκεί ενόσω θυμάται τι συνέβη σε αυτόν και τη κοπέλα του και την εν τέλει μεταμόρφωση του σε εκδικητή.

    Όλα αυτά υπό τους ήχους του 'Burn' από τους – φυσικά gothic – The Cure.

    Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές στο σινεμά, ο ύμνος πολλών ...μαύρο-δερμάτινων rock συγκροτημάτων ακόμα και σήμερα και από τις καλύτερες δουλειές του σκηνοθέτη Alex Proyas (Knowing, Dark City).

    Επίσης, μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις του Hollywood για το ποιος έχει αρκετά βαριά ... για να πάρει το ρόλο στο remake.

    Όπως σε όλες τις πρόσφατες Σκηνές που Αγαπήσαμε, στη συνέχεια υπάρχει ολόκληρη η 7λεπτη σκηνή της μεταμόρφωσης του The Crow που επιμελήθηκα προσωπικά και ΔΕΝ υπάρχει στο διαδίκτυο, παρά μόνο στο FilmBoy.

    Σας ξύπνησα μνήμες;


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Crow (1994) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top