F ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - KNOWING - FilmBoy ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - KNOWING - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - KNOWING

    **********   6/10

    Όταν παίζεις σε 10 ταινίες στα τελευταία 4 χρόνια και όταν είναι έτοιμες να βγουν στις αίθουσες άλλες 5(!) μέσα στο 2009, δε μπορείς να έχεις απαιτήσεις για ποιότητα. Ευτυχώς, το Knowing δε πρέπει να είναι από τα χειρότερα του Nicholas Cage.

    Κι αυτό γιατί όσο κι αν έψαξα, δε μπόρεσα να αποφασίσω αν οι καλές κριτικές είναι περισσότερες από τις κακές. Όπως και να χει, βρήκα κάμποσους που λένε ότι είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία (άλλους τόσους όμως το αντίθετο).

    Ο Σκοτεινός Κώδικας είναι η νέα ταινία του Alex Proyas (του πολύ καλού The Crow(1994), του καλού Dark City(1998) και του κακού I, Robot(2004) ), έκανε καλό άνοιγμα τη προηγούμενη εβδομάδα στην Αμερική και δείχνει να βγάζει σχετικά εύκολα τα λεφτά του, μια που στοίχισε 50 εκ.δολλαρια. Αν και η καθοδική πορεία του σκηνοθέτη δεν αντικατοπτρίζεται στο Χολλυγουντ, αφού όλο και του μεγαλώνει το budget, είναι φανερό ότι κάνει όλο και πιο κακές ταινίες. Παρ’ολ’αυτά , αμφιβάλω αν αυτή είναι χειρότερη από το αστείο I,Robot. Θα δούμε.

    Όσο για τον Cage, μετά τη ‘ντροπη-στο-βιογραφικο’ Bangkok Dangerous , παίζει έναν καθηγητή που βρίσκει και αναλύει ένα χαρτί με αριθμούς, και ανακαλύπτει ότι συνδέει ημερομηνίες, καταστροφές και αριθμό νεκρών. Το ερώτημα που τίθεται μετά, είναι τι συμβαίνει όταν οι αριθμοί τελειώσουν? (θυμίζει λίγο το Next;)
     

    Για τον ίδιο βέβαια, η απάντηση είναι εύκολη. Βουρ για την επόμενη ταινία.
     


    Update: Ισορροπώντας ανάμεσα στη περιπέτεια και το θρίλερ, η ταινία μας υποχρεώνει να τη πάρουμε στα σοβαρά. 

    Αρκετά σκοτεινή και μυστηριώδης (αν και όχι σαν τα πρώτα του Proyas), με ενδιαφέρον και μια  Ε Ξ Α Ι Σ Ι Α  σκηνή στη πτώση του αεροπλάνου!

    Αφού τα ειδικά εφε ‘ρίχνουν’ ένα τζετ μπροστά στα μάτια μας, με τη κάμερα στο χέρι ακολουθεί τον Nicolas Cage ανάμεσα στα συντρίμμια και στους φλεγόμενους επιβάτες του χωρίς καμία αλλαγή πλάνου! 
    Αν αγνοήσετε το τραβηγμένο του πράγματος (σε πτώση αεροπλάνου δεν υπάρχουν επιζώντες, δε βγαίνουν από τα παράθυρα σαν τρακάρισμα και δε πλησιάζεις τόσο κοντά στα συντρίμμια λίγα μόλις δευτερόλεπτα από τη κατάρρευση) πρόκειται για σεμινάριο οργάνωσης, άψογου συγχρονισμού και τεχνικής.

    Από την άλλη, δεν έχει πολύ δράση και όσο πλησιάζει το τέλος καταλαβαίνεις το σκοπό των ...κακών, αλλά γενικά είναι μια καλή ταινία χάρη κυρίως στη σκηνοθεσία καθώς η ίδια ιστορία από άλλον θα μπορούσε να γίνει πιο ελαφριά και μέτρια και καθόλου μυστηριώδη και καλή.     



    Δειτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ - KNOWING Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top