F 4 Horror ταινίες που ματαιώθηκαν οριστικά - FilmBoy 4 Horror ταινίες που ματαιώθηκαν οριστικά - FilmBoy
  • Latest News

    4 Horror ταινίες που ματαιώθηκαν οριστικά

    Η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών είναι μακρά και δαπανηρή διαδικασία γεμάτη προβλήματα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκτροχιάσουν οριστικά ένα project.

    Τις περισσότερες φορές τα προβλήματα που περιβάλλουν ένα παρατημένο έργο αφορούν οικονομικά θέματα, όπως για παράδειγμα να φύγει ο σταρ της ταινίας και μαζί του να εξαφανιστούν και οι χορηγοί.

    Πολλές φορές επίσης, το προτεινόμενο budget μιας ταινίας είναι απλά πολύ μεγάλο για την επένδυση και η ταινία δε φτάνει ποτέ ούτε καν στα στάδια του σχεδιασμού.

    Οι παρακάτω 4 horror ταινίες ωστόσο, είχαν φτάσει μέχρι και την παραγωγή, αλλά πλέον θεωρούνται από όλους  τελειωμένα, για διαφορετικούς λόγους.

    Το ότι είναι όλα remakes και sequels είναι τυχαίο (;).

    Battle Royale 


    Μιλάμε για τις σκέψεις της Αμερικάνικης έκδοσης ενός remake του απίστευτου Γιαπωνέζικου horror το 2000 – μαθητές αναγκάζονται να πολεμήσουν μεταξύ τους σε ένα νησί για την επιβίωση τους – η οποία ήταν πέρα για πέρα σοβαρές.

    Μάλιστα ανακοινώθηκε επίσημα το 2006 αλλά έπεσε επάνω στις δολοφονίες στο Πανεπιστήμιο της Virginia το 2007 και αμέσως ακυρώθηκε.

    Το σκεπτικό ήταν ότι οι Αμερικανοί δε θα διασκέδαζαν ιδιαίτερα με την ακραία φύση της ταινίας, ειδικά μετά αυτά τα γεγονότα, καθώς και το ότι υπήρχε κίνδυνος να παρασύρει εφήβους στη βία ...λες και το χρειάζονταν.

    Αν σκεφτείς ότι αυτή είναι η όλη ιδέα της ταινίας, θεωρήστε σίγουρο ότι αμερικάνικο Battle Royale δε θα γίνει ποτέ, εκτός ...

    Τα δικαιώματα πλέον τα έχει η New Line Cinema και είναι άγνωστο αν αποφασίσει και πότε να το κάνει.


    Candyman 4 


    Δεν είμαι φαν των συγκεκριμένων ταινιών αλλά η ιστορία του sequel που δε θα γίνει ποτέ έχει τη πλάκα του.

    Το 2004 άρχισαν οι συζητήσεις για το Candyman 4 αλλά φαίνεται ότι ναυάγησαν τα πάντα όταν βρήκε ότι χρειάζεται ένα budget $25 εκατομμυρίων.

    Το project πήρε μια νέα στροφή από κει και πέρα.

    Μετά την εισπρακτική επιτυχία του Freddy vs Jason και επειδή ο Candyman είναι χαρακτήρας του Clive Barker όπως είναι και ο Pinhead του Hellraiser, κάποιοι είχαν την ιδέα να κάνουν μια Candyman vs Pinhead ταινία!

    Αυτή τη στιγμή δε φαίνεται να προχωρά κάτι τέτοιο, ειδικά όταν το νέο Hellraiser έρχεται το 2012 ...σκέτο.

     

    Friday the 13th Part II 

    Για να είμαι απόλυτα σωστός, το sequel της αναβίωσης του Jason Voorhees δεν είναι dead, είναι ‘στο περίμενε’.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος έχει την ιδέα και υπάρχει και κάποιο σενάριο έτοιμο, αλλά κανείς δεν κάνει κίνηση.

    Αυτά είναι καλά νέα, αν σκεφτεί κανείς ότι το Friday the 13th του Marcus Nispel είναι το τέλειο παράδειγμα του πως μπορείς να καταστρέψεις έναn classic horror χαρακτήρα.

    Και το γεγονός ότι, όσο γράφω προσπαθώ να θυμηθώ μια οποιαδήποτε σκηνή από τη ταινία και δεν μπορώ (τη στιγμή που μπορώ να σας πω με λεπτομέρειες σκηνές από το original) λέει πολλά – φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και σε εσάς.

     

    Rosemary’s Baby 

    Η Platinum Dunes σκεφτόταν να κάνει το remake της ταινίας από το 2007, αλλά εγκατέλειψαν την ιδέα ...μάλλον επειδή σκέφτηκαν ότι μόνο ένας ηλίθιος θα έκανε remake μιας ταινίας του Polanski.

    Δεν είναι μόνο η υπέροχη κινηματογράφηση της αλλά και το γράψιμο, που έκανε τους θεατές να αναρωτιούνται σε ολόκληρη τη ταινία μήπως η Rosemary είναι παλαβή.

    Αποδεικνύεται τελικά ότι δεν είναι αλλά η γέννηση ενός παιδιού απέκτησε τρομακτικές διαστάσεις στους γονείς που ειδαν τη ταινία.

    Πως θα μπορούσες να το πετύχεις αυτό στην εποχή μας;
    Πως θα μπορούσες καν να κάνεις τη ταινία αν δε λέγεσαι Roman;  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 4 Horror ταινίες που ματαιώθηκαν οριστικά Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top