F Αδελφότητα - Brotherhood - FilmBoy Αδελφότητα - Brotherhood - FilmBoy
  • Latest News

    Αδελφότητα - Brotherhood

    Ένα ανεξάρτητο φιλμ που πέρασε από τις αίθουσες της Αμερικής το προηγούμενο μήνα ήταν το Brotherhood του Will Canon, ταινία που προβλήθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας με το τίτλο Αδελφότητα.

    Η φιλόδοξη 76λεπτη (μαζί με τους τίτλους τέλους) ταινία είναι η κλασική ιστορία της μύησης σε μια αδελφότητα που πηγαίνει στραβά αλλά δίνονται εύσημα στο πρωτάρη δημιουργό γιατί κάθε άλλο παρά κλασική είναι τελικά.

    Ο πρωτοετής Adam (Trevor Morgan) βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει πλήρες μέλος στην αδελφότητα ΣΖΧ αλλά κατά τη τελευταία δοκιμασία, ο φίλος του Kevin (Lou Taylor Pucci από το Carriers) θα πυροβοληθεί.

    Όταν ο επικεφαλής και υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αδελφότητα Frank (Jon Foster που τον είδαμε και στο Pandorum) επιχειρεί να ελέγξει τη κατάσταση και να κρατήσει όλους εκτός προβλημάτων, κάθε κίνηση του έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

    Και ενώ ο Adam βλέπει μια ξεκάθαρη λύση, τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας...




    ...συνεχίζουν να τα κάνουν πιο περίπλοκα.

    Θα συνεργαστούν τελικά για να βρουν μια λύση ή τα πάντα θα οδηγηθούν στη καταστροφή;

    Ενώ όλα αυτά φαίνονται σχετικά απλά για μια ταινία, οι ανατροπές είναι πολύ συχνές και ...ανώμαλες καθώς μπαίνουν στο πρόβλημα πολλοί δεύτεροι χαρακτήρες και δημιουργούν κι άλλα προβλήματα. 


    Το ντεμπούτο του Will Canon έχει τα μειονεκτήματα του (αυτό δείχνουν οι μοιρασμένες κριτικές) αλλά στα υπέρ του πιστώνονται η ένταση και ο τρόπος που έγιναν οι σκηνές καθώς και η προσπάθεια τουλάχιστον να αποφύγει κλισαρισμένες καταστάσεις σε ένα άλλωστε κλισέ στόρι.

    Το γεγονός ότι το Brotherhood είναι μικρής διάρκειας μόνο καλό μπορεί να είναι καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε, ακόμα κι αν δε σας αρέσει.

    Οι κριτικές λένε ότι το τέλος μπορεί να απογοητεύσει κάποιους ως προς τη κατάληξη της ιστορίας αλλά η πρώτη και η τελευταία σκηνή είναι οι σκηνές που θα μας μείνουν ως προς την ένταση και την εκτέλεση.

    Το Brotherhood βγήκε σε 1 αίθουσα στις 18 Φεβρουαρίου και είναι πλέον διαθέσιμο στο Video On Demand.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Αδελφότητα - Brotherhood Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top