F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 17/2/2011 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 17/2/2011 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 17/2/2011

    Μια εβδομάδα πριν τα Oscar και οι ελληνικές εταιρείες διανομής φρόντισαν να βγάλουν σχεδόν όλες τις υποψήφιες στις αίθουσες, μετά και το τελευταίο που βγαίνει σήμερα. 


    Αληθινό Θράσος (True Grit) (7/10), των αδελφών Coen.
    Όταν ο πατέρας της σκοτώνεται από τον Tom Chaney (Josh Brolin), έναν διαβόητο ληστή με πολλά εγκλήματα στο κεφάλι του, η 14χρονη Mattie Ross (Hailee Steinfeld) πηγαίνει στη πόλη για να βρει δικαιοσύνη.

    Τακτοποιεί τις εμπορικές εκκρεμότητες του πατέρα της, βρίσκει κάποια χρήματα και προσλαμβάνει έναν κυνηγό επικηρυγμένων, τον Rooster (Jeff Bridges), για να βρουν μαζί τον δολοφόνο και να τον κάνουν να τιμωρηθεί για το έγκλημά του.

    Η μικρή Matie συναντά επίσης έναν Texas Ranger LaBoeuf (Matt Damon) ο οποίος κυνηγά τον ληστή επί μήνες για ένα έγκλημα που έκανε στο Texas, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

    Πολύ πειστικό γουέστερν, με πολύ καλές ερμηνείες και από τα ελάχιστα μοντέρνα του είδους που αναβιώνουν τόσο σωστά την ατμόσφαιρα των γουέστερν, αλλά όχι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. 



    Ο Δρόμος του Πολεμιστή (The Warrior’s Way), του Sngmoo Lee.
    Η ιστορία του Yang (Dong-gun Yung), ο οποίος έχει master στις πολεμικές τέχνες και σε ότι έχει να κάνει με σπαθιά και το πώς κατάφερε να ξεπαστρέψει όλα τα μέλη της αντίπαλης φατρίας.

    Όταν καλείται να σκοτώσει και το τελευταίο μέλος της, ένα νεογέννητο κοριτσάκι επιλέγει να προδώσει τη δική του φατρία και να φύγει σαν φυγάς με το μικρό μωρό στην Αμερική ψάχνοντας καταφύγιο σε ένα παλιό φίλο!

    Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδίαζε γιατί ο φίλος του είναι νεκρός, η πόλη που πήγε σχεδόν ερημωμένη και με μερικούς τρελούς κατοίκους  και φυσικά η υπόλοιπη φατρία του τον βρίσκει και στέλνει τους καλύτερους δολοφόνους της να τον βρουν. 



    Χθες το Βράδυ (Last Night) (9/10), του Messy Tadjedin.
    Ο Μάικλ και η Τζοάνα Ριντ (Sam Worthington και Keira Knightley) μοιάζουν να τα έχουν όλα.

    Νέοι, ελκυστικοί και επιτυχημένοι, είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει ευτυχήσει.

    Όταν όμως θα παραστούν σε ένα από τα εργασιακά πάρτι του Μάικλ, η Τζοάνα θα γίνει μάρτυρας μιας ύποπτης στιγμής ανάμεσα στον σύζυγό της και την όμορφη νέα συνάδερφό του, Λόρα (Eva Mendes).

    Το περιστατικό αυτό είναι γρήγορο και αμφιλεγόμενο - η Τζοάνα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για το τι είδε - όμως "σπέρνει" έναν ύπουλο "καρπό" αμφιβολίας που διεισδύει στη σχέση τους. 

    Μια «απλή» ταινία, χωρίς εντυπωσιασμούς, που όμως καταφέρνει να καθηλώσει και να φορτίσει συναισθηματικά τον θεατή και που οι φαν των ανεξάρτητων αμερικάνικων παραγωγών δεν πρέπει να χάσουν. 



    Το Μεγάλο Φαβορί (Secretariat) (6/10), του Randall Wallace.
    Mια  νοικοκυρά (Diane  Lane), μετά το θάνατο της μητέρας της εγκαταλείπει την κουζίνα της και αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης  στάβλων. 

    Επιβιώνει μέσα σε έναν καθαρά - ειδικά στις αρχές του ΄70 -  ανδροκρατούμενου χώρου και τελικά οδηγεί το αγαπημένο της  καστανόχρωμο πουλάρι με το περίεργο όνομα Secretariat  σε μια  σειρά επιτυχημένων αγώνων και στην κατάκτηση του περίφημου  Triple Crown - ρεκόρ που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα.

    Πολύτιμος συνεργάτης της σ'αυτή τη θριαμβευτική πορεία ο ιδιόρρυθμος  εκπαιδευτής αλόγων Lucien Laurin (John  Malkovich).

    Μια καλή αλλά όχι και εξαιρετική ταινία.

    Παίζονται ακόμη:

     
    Για το Καλό των Άλλων (El Mal Ajeno), του Όσκαρ Σαντος.
    Ισπανικό δράμα όπου ένας γιατρός επιζεί από μια δολοφονική απόπειρα και αποκτά θαυματουργικές ικανότητες.

    Πίστη (Shahada), του Μπουρχάν Κουρμπανί.
    Γερμανική κοινωνική ταινία με 3 μουσουλμάνους στη Γερμανία.

    Εγώ, ο Γιαννούλης Χαλέπας, της Στέλλας Αρκέντη.
    Ελληνική βιογραφική ταινία για τη ζωή του γλύπτη.

    Άγγελος Θανάτου (Pusher 3: I Am the Angel of Death), του Νικολας Γουίντινγκ Ρεφν.
    Δανέζικη περιπέτεια με έναν μαφιόζο που προσπαθεί να πάρει τη θέση του στον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης.

    Χορεύοντας στον Πάγο, του Σταύρου Ιωάννου.
    Ελληνική κοινωνική όπου 3 γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη περνάν τα σύνορα με τη βοήθεια ενός βίαιου οδηγού.

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 17/2/2011 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top