F Λούκυ Λουκ - Lucky Luke - FilmBoy Λούκυ Λουκ - Lucky Luke - FilmBoy
  • Latest News

    Λούκυ Λουκ - Lucky Luke

    Από τα αναπάντητα μυστήρια στην ιστορία της έβδομης τέχνης είναι γιατί το αγαπημένο μου κόμικ και πολλών φαντάζομαι Lucky Luke είχε τόσο λίγες μεταφορές στο σινεμά.

    Μπορεί να κάνω λάθος (που δεν κάνω) αλλά όσο και να έψαξα βρήκα ελάχιστες ταινίες (όχι animation) με θέμα τον καουμπόυ που πυροβολεί πιο γρήγορα κι από τη σκιά του, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 1991 του αξέχαστου Terence Hill σε σκηνοθεσία του ίδιου(!), η οποία μάλιστα δεν άρεσε καθόλου από όσο μπορώ να ξέρω.

    Αν το Hollywood πιστεύει ότι ο Jonah Hex άξιζε μια ταινία και ο Lucky Luke όχι ...

    Το Lucky Luke του James Huth δεν είναι παραγωγή του Hollywood αλλά μια Γαλλική παραγωγή με κεφάλαια γαλλικών εταιρειών (συμμετέχει φυσικά το πανταχού παρόν Canal+), γυρισμένο στην Αργεντινή που δεν βρήκε καν διανομή στην αμερικάνικη αγορά, αν και προσπάθησε (προβλήθηκε στο American Film Market πέρυσι).

    Αλλά και στην Ευρωπαική διανομή του δεν τα πάει και πολύ καλά.

    Πέρασαν καμια 10ρια μήνες από τη γαλλική του πρεμιέρα για να βρει διανομή στην Ελλάδα από ...




    ...τη Seven Films (που σημαίνει οτι δεν ενδιαφέρθηκε κανένας άλλος) κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να βγει το καλοκαίρι, η εταιρεία το ανέβαλε χωρίς προειδοποίηση (η συγκεκριμένη εταιρεία εχει πάψει να ενημερώνει γενικώς) για να το βγάλει ξαφνικά Πρωτοχρονιάτικα, σε μία ημέρα που αμφιβάλω αν καποιος θελήσει να πάει σινεμά.

    Πέρα από τη δημοσιογραφική προβολή, μήπως θα έπρεπε να γίνει και μια διαφημιστική καμπάνια καλύτερη;

    Αρκετά με τη γκρίνια, χρονιάρες μέρες.

    Το συγκεκριμένο φιλμ είναι βασισμένο στο τεύχος Daisy Town ή έτσι λένε τα credits αλλά σας υπόσχομαι οτι δεν έχει καμία σχέση με αυτό γιατί ...δεν υπάρχουν Daltons στη ταινία, όσο κουφό κι αν ακούγεται! 


    Αντίθετα, υπάρχει η Καλαμίτυ Τζέην (Sylvie Testud), ο Τζέσσε Τζέημς (Melvil Poupaud) και ο Billy the Kid (Michael Youn) και ευτυχώς, η Ντόλυ (ένα άλογο).

    Όλοι αυτοί μαζί με τον Λούκυ Λουκ (Jean Dujardin, ένας γάλλος ηθοποιός που είναι φτυστός ο Billy Zane) θα επισκεφτούν τη Daisy Town, μια πόλη που έχει θάψει 16 σερίφηδες μέχρι τώρα και ο Λούκυ είναι ο 17ος .

    Όλα τα στραβά που αναφέραμε παραπάνω ίσως εξηγούνται από το γεγονός ότι η ταινία έχει κακές κριτικές και ο μόνος που διασώζεται φέρεται να είναι ο Michael Youn στο ρόλο του Μπίλυ του Τρομερού, ‘...που κλέβει τη παράσταση σε όλες του τις σκηνές’.

    Οι νοσταλγοί του ήρωα ας του δώσουμε μια ευκαιρία πάντως, έστω κι αν η ίδια η Seven φαίνεται να το έχει για πέταμα βγάζοντας το στις 30 Δεκεμβρίου χωρίς κανένα σπρώξιμο.

    Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους.  


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Λούκυ Λουκ - Lucky Luke Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top