F Ο Θαυματοποιός - L'Illusionniste (The Illusionist) - FilmBoy Ο Θαυματοποιός - L'Illusionniste (The Illusionist) - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Θαυματοποιός - L'Illusionniste (The Illusionist)

    Πίσω στο 2003 υπήρξε ένα Γαλλικό φιλμ κινουμένων σχεδίων που σχεδόν δημιούργησε μύθο στους οπαδούς του εναλλακτικού ευρωπαϊκού animation και αγαπήθηκε πολύ.

    Λεγόταν The Triples of Belleville από τον Γάλλο animator Sylvain Chomet.

    7 Χρόνια μετά ο Chomet επιστρέφει με το The Illusionist, ένα επίσης καλλιτεχνικό animation με ήρωα έναν θαυματοποιό στο τέλος της καριέρας του και κρίνοντας από την υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας που πήρε πρόσφατα, θα έχει αντίστοιχη αποδοχή στους φαν του είδους.

    Ένα από τα χαρακτηριστικά των ταινιών του Chomet είναι ότι δε χρησιμοποιεί διαλόγους για να πει την ιστορία, μόνο ήχους εδώ κι εκεί και τις πράξεις των χαρακτήρων του.

    Το The Illusionist είναι ένα όμορφο animation, γεμάτο ευαισθησία και ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου στο χέρι και περιττό να πω ότι δεν έχει καμία σχέση με τα αμερικάνικα στουντιακά.

    Είναι η ιστορία ενός διασκεδαστή που φεύγει από τη Γαλλία για το Λονδίνο μέχρι που φιλοξενείται από ένα συγκρότημα.

    Σε μια από τις παραστάσεις του...




    ...ένας πωρωμένος Σκωτσέζος τον προσέχει και τον προσλαμβάνει για να εμφανιστεί στο μπαρ του σε μια μικρή πόλη.

    Εκεί θα γνωρίσει μια νεαρή κοπέλα, θα της αγοράσει παπούτσια κι εκείνη θα τον ακολουθήσει καταλήγοντας και οι δυο στο Εδιμβούργο όπου θα προσπαθήσουν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή μαζί. 



    Οι κριτικές είναι όλες πάρα πολύ καλές και περιγράφεται ως ένα γοητευτικό διασκεδαστικό κι ευαίσθητο φιλμ, που ενδείκνυται σε αυτούς που τους άρεσε το The Triples of Belleville αλλά και σε όσους έχουν καρδιά μέσα τους.

    Το σενάριο είναι του Jacques Tati και τις κύριες (αλλά σπάνιες) φωνές δανείζουν ο Jean-Claude Donda και η Eilidh Rankin.

    Η ταινία παρέλασε από όλα τα σημαντικά φεστιβάλ μέσα στη χρονιά (Βερολίνο, Toronto, Telluride) και στην Αμερική θα βγει στις αίθουσες ανήμερα τα Χριστούγεννα, ημέρα κατ’εξοχήν εμπορική για σινεμά εκεί.

    Ευχάριστη έκπληξη από την Nutopia που θα το φέρει στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Θαυματοποιός - L'Illusionniste (The Illusionist) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top