F Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα - Sammy's avonturen - FilmBoy Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα - Sammy's avonturen - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα - Sammy's avonturen

    Γράφει ο kospap. 

    Σκηνοθετημένο από τον Ben Stassen (που έκανε το Fly Me To The Moon πριν 2 χρόνια), Οι Περιπέτειες του Σαμμυ: το Μυστικό Πέρασμα (προηγούμενος τίτλος Ο Γύρος του κόσμου σε 50 χρόνια) είναι ένα Βέλγικο animation για την ζωή μιας θαλάσσιας χελώνας, από την γέννηση της το 1959 μέχρι την ενηλικίωση της το 2009. 

    Ο Sammy (με τη φωνή του Yuri Lowenthal)  από την στιγμή που βουτά στην θάλασσα μετά την γέννηση της στις ακτές της Καλιφόρνια βρίσκει και χάνει τον έρωτα της ζωής της έναν ωραίο νεοσσό την Shelly (Isabelle Fuhrman που έκανε την μικρή Esther στο Orphan αν θυμάστε). 

    Μέσα σε ένα επικό ταξίδι στους ωκεανούς, ένα στάδιο που όλες οι χελώνες πρέπει να περάσουν πριν επιστρέψουν στην παραλία από όπου γεννήθηκαν, η Sammy καταφέρνει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και κίνδυνο με ελπίδα να ξαναβρεί τον Shelly ξανά. 

    Με τον καλύτερο φίλο της Ray βλέπει από κοντά πως οι άνθρωποι
    καταστρέφουν ...




    ...τον πλανήτη και καθώς πολεμά πιράνχας ψάχνει ένα κρυφό πέρασμα που θα τον οδήγηση στην Shelly.  

    Το πιο κατάλληλο κοινό για αυτή την ταινία είναι ηλικίας κάτω των 12, εκτός βέβαια αν είστε δάσκαλος νηπιαγωγείου, γονέας με πολύ μικρά παιδιά, υποστηρικτής της άγριας ζωής, περιβαλλοντολόγος ή κάποιος γενικά πωρωμένος με οτιδήποτε 3D. 

    Αν δεν είστε τίποτα από αυτά τότε η ταινία δεν κάνει για εσάς. 

    Βασανιστικό για μιάμιση ώρα θα είναι ειδικά για όσους είναι φαν της
    Pixar ή της DreamWorks οι οποίοι έχουν συνηθίσει στα κινούμενα σχέδια να βλέπουν έξυπνες ατάκες με συνεχόμενα κωμικά στοιχεία.


    Στην ελληνική μεταγλώτιση, τις φωνές τους δανείζουν ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Λίνα Σακκά, ο Γιώργος Λιανός και πολλοί άλλοι. 

    Στην Αμερική δεν βρήκε διανομή, ενώ στην Ελλάδα η Village θα μας το φέρει στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου 2010. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Περιπέτειες του Σάμμυ: Το Μυστικό Πέρασμα - Sammy's avonturen Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top