F Το FilmBoy ήταν στη λαμπερή πρεμιέρα του The Loved Ones στην Αυστραλία! - FilmBoy Το FilmBoy ήταν στη λαμπερή πρεμιέρα του The Loved Ones στην Αυστραλία! - FilmBoy
  • Latest News

    Το FilmBoy ήταν στη λαμπερή πρεμιέρα του The Loved Ones στην Αυστραλία!

    Γράφει ο Γιάννης Βούρος.

    ...Και το The Loved Ones έκανε τελικά την πρεμιέρα του εδώ στη Μελβούρνη, την ...κινηματογράφο-μάνα της Αυστραλίας.

    Εδώ υπάρχουν οι σπουδαιότερες Αυστραλέζικες κινηματογραφικές εταιρείες, αυτές δηλαδή που ΔΕΝ είναι "τσιφλίκια" των "μεγάλων" του Hollywood και στην ουσία τους δίνουν τον λεγόμενο Ανεξάρτητο Αυστραλέζικο Κινηματογράφο.

    Αντίθετα, στο Σύδνευ και στο Μπρίζμπειν έχουν την έδρα τους τα μεγάλα στούντιο, όπως η Warner Bros. Australia, η 20th Century-Fox, η Paramount Australia και η Universal Aussie, στούντιο άριστα εξοπλισμένα, με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και επανδρωμένα με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και που "ελέγχουν" κατά 70% περίπου την εγχώρια παραγωγή η οποία γίνεται με τα "στάνταρντς" τα δικά τους, με σκοπό φυσικά την προώθηση των ταινιών στην Αμερική (κυρίως) και ...




    ...μετά και τη διανομή στον υπόλοιπο κόσμο.

    Αλλά ταυτόχρονα όμως, υποστηρίζουν και παραγωγές που σχεδιάζονται στις μητρικές εταιρείες τους, αυτές του Hollywood και που χρειάζονται ειδικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα.

    Εδώ άλλωστε, από...ειδικές τοποθεσίες άλλο τίποτα!
    Plenty, που λένε και οι Αυστραλοί.

    Απο τροπικά δάση μέχρι...ερήμους!
    Ο,τι τραβάει η όρεξη του καθενός. 


    Anyway, για να προχωρήσω στο θέμα, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sean Byrne, σκηνοθέτη απ' τη πολιτεία της Τασμανίας (το μικρό νησί στα νότια της Αυστραλίας) έκανε πρεμιέρα στον κινηματογράφο Worlington Theatre, μία από τις πλέον παλιές αίθουσες της Μελβούρνης που ανακαινίστηκε πρίν απο 15 χρόνια και μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πλέον επιβλητικούς κινηματογράφους του κόσμου και που εδώ, σ' αυτή την αίθουσα, τελείται και το Australian Film Festival, το ελληνικό φεστιβάλ "Αντίποδες" ("Andipodes" Greek Festival) και πάρα πολλές πρεμιέρες σημαντικών, εγχώριων και ξένων, παραγωγών.

    Στην πρεμιέρα, παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, ο κυβερνήτης της Βικτώρια Tomas Bronby, μεγάλο κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου της Αυστραλίας και διασημότητες, όπως η Nicole Kidman, η Kate Blanchett, ο Hugh Jackman, ο Νικ Γιαννόπουλος και η Chris Meredith.

    Το κοινό άρχιζε από νωρίς το απόγευμα να κατακλύζει το Worlington Theatre λόγω και του γεγονότος ότι η προβολή είχε Ελεύθερη Είσοδο για τους νέους μέχρι 20 ετών που είχαν φοιτητική ταυτότητα (ο κινηματογράφος έχει χωρητικότητα 1.200 (!) θέσεων με 6 εξώστες και τεράστια οθόνη) δύο ώρες πρίν το ξεκίνημα της προβολής η πλατεία και οι εξώστες ήταν ήδη κατάμεστες.

    Μόνο οι δύο πρώτες κεντρικές σειρές ήταν άδειες, περιμένοντας την άφιξη των επισήμων προσκεκλημένων, των συντελεστών της ταινίας και των celebrities.  


    Oι πρωταγωνιστές της ταινίας Xavier Samuel και Robin McLeavy με τη μητέρα της Robin στα θεωρεία του θεάτρου στην πρεμιέρα 


    Kατά την προβολή του δυνατού αυτού θρίλερ τρόμου, το κοινό ανταποκρινόταν ανάλογα, είτε με επιφωνήματα είτε με επευφημίες και χειροκροτήματα.

    Στο τέλος, το κοινό καταχειροκρότησε την ταινία και τους ηθοποιούς
    και συντελεστές, ενώ ειδική πλακέτα απονεμήθηκε στον νεαρό σκηνοθέτη της ταινίας Sean Byrne απο τον κυβερνήτη της Βικτώρια κ.Bronby με ευχές για λαμπρή σταδιοδρομία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αυστραλίας.

    Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Σύδνευ έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου στο ΙMAX THEATER, όπου όπως ανακοινώθηκε, θα παρευρεθεί και η πρωθυπουργός της Αυστραλίας κα Julia Gillard.


    Σε λίγο η κριτική του The Loved Ones.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το FilmBoy ήταν στη λαμπερή πρεμιέρα του The Loved Ones στην Αυστραλία! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top