F Μεταφυσική Δραστηριότητα 2 - Paranormal Activity 2 - FilmBoy Μεταφυσική Δραστηριότητα 2 - Paranormal Activity 2 - FilmBoy
  • Latest News

    Μεταφυσική Δραστηριότητα 2 - Paranormal Activity 2

    Το πρώτο Paranormal Activity ήταν ένα απρόσμενο χιτ και είχε ένα από τα πιο προσοδοφόρα ανοίγματα τριημέρου για ταινία τρόμου (108 εκατομμύρια δολάρια!) και συνέχισε πολλές εβδομάδες μετά να σαρώνει, κάνοντας κομματάκια το Saw της εποχής (Saw 6). 

    Παρότι το τελευταίο έκανε μόλις 27 εκατομμύρια, η Lionsgate προχώρησε στο Saw 7 τοποθετώντας το και πάλι την εβδομάδα της γιορτής του Halloween. 

    Η Paramount σήκωσε το γάντι ανακοινώνοντας την ίδια ημερομηνία για το Paranormal Activity 2, αλλά δεν έμεινε εκεί καθώς προσπάθησε να κλέψει τον σκηνοθέτη του Saw 7, Kevin Greutert και να του αναθέσει το PA 2! 

    Η Lionsgate όμως χρησιμοποίησε μια ρήτρα στο συμβόλαιο της με τον σκηνοθέτη και τον ανάγκασε να έρθει πίσω, αφήνοντας το PA 2 χωρίς σκηνοθέτη τη στιγμή που γράφονταν ήδη το σενάριο, για να προσληφθεί τελικά ο άγνωστος Tod Williams. 

    Τον περσινό Αύγουστο μια ανάλογη μονομαχία είχαμε με τα The Final Destination και Halloween II και αν και δεν είχαμε και μεγάλο χαμό από εισιτήρια, το ισχυρότερο franchise επικράτησε:
    Το The Final Destination άνοιξε με 27 εκ. $ και το Halloween II με 16, και πολύ φυσιολογικά είχαν διπλάσιους αριθμούς στο τέλος (66 με 33). 


    Οι αναγνώστες του FilmBoy γνωρίζουν (έχω γράψει σχετικά καμπόσες φορές) ότι το άνοιγμα ...



    ...στην Αμερική παίζει τεράστιο ρόλο στη πορεία μιας ταινίας, καθώς ισχύει απαρέγκλιτα το ‘επί 3’. 

    Μια ταινία θα κάνει συνολικά τα 3πλασια εισιτήρια από αυτά που θα κάνει στο πρώτο τριήμερο. 

    Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι για τις εταιρείες ένα καλό άνοιγμα, γι’αυτό και δεν συνηθίζεται να κοντράρονται και πολύ όμοιες ταινίες. 

    Στη περίπτωση μας, νομίζω πως όλοι θα χάσουν. 

    Το Saw 3D είναι ούτως η άλλως ένα καμένο sequel που ίσως πάρει μια ώθηση με το 3D, και το PA 2 αποκλείεται να κάνει τα νούμερα του πρώτου. 

    Τα Horror Sequels (με λαμπρή την εξαίρεση των Saw) πάντα είναι κατώτερα ταμειακά από τους προκατόχους τους, καθώς είναι πολύ δύσκολο να τρομάξεις τους σινεφιλ δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο. 

    Θυμηθείτε το Ring και το Ring 2 (αν και ποιοτικά ήταν εξίσου καλό), το The Grudge και Grudge 2 και πολύ περισσότερο το Blair Witch Project (140 εκ. $) και το Book of Shadows: Blair Witch 2 (26 εκ. $). 

    Μάλιστα το Paranormal Activity είχε πολλά κοινά με το Blair Witch Project. 

    Και τα δυο ήταν με ελάχιστο budget, ψευδοντοκιμαντέρ μεταφυσικά θρίλερ που εντυπωσίασαν σε μικρή διανομή πριν βγουν σε ευρεία διανομή σε πολλές αίθουσες. 

    Εν τέλει το PA 2 πήγε μια εβδομάδα πίσω και θα προβληθεί στις 22 Οκτωβρίου αποφεύγοντας τη μετωπική με το Saw 3D, κάτι που δεν θα συμβεί στην Ελλάδα γιατί θα τα δούμε και τα δυο στις 4 Νοεμβρίου!
    Update: Τελικά και στην Ελλάδα το PA 2 θα προβληθεί μια εβδομάδα μετά, στις 11 Νοεμβρίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μεταφυσική Δραστηριότητα 2 - Paranormal Activity 2 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top