F Ο Τελευταίος Εξορκισμός - The Last Exorcism - FilmBoy Ο Τελευταίος Εξορκισμός - The Last Exorcism - FilmBoy
 • Latest News

  Ο Τελευταίος Εξορκισμός - The Last Exorcism

  Πολλά πράγματα με εντυπωσιάζουν στο The Last Exorcism και χωρίς ακόμα να έχω δει τη ταινία. 

  Πρώτα απ’όλα ένας από τους παραγωγούς τυγχάνει να είναι ο Eli Roth, το 2ο πιο hot όνομα σε ότι έχει να κάνει με ένα κινηματογραφικό είδος, μετά τον Robert Rodriguez. 

  Έπειτα, με ιντριγκαρει ο συνδυασμός του faux documentary (όπως το Rec ή το Cloverfield) με την παλαιάς σχολής αλλά παρατημένη πια συνταγή του εξορκισμού, που έχει να εμφανιστεί σε αξιοπρεπή επίπεδα από τη Προφητεία του 1976 (το Drag Me To Hell ήταν πολύ καλό αλλά η σκηνή του εξορκισμού με τη κατσίκα ήταν για πέταμα). 

  Τέλος, μόνο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ταινία ξεκίνησε να βγάζει κέρδος πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα(!), καθώς ο Eli Roth μαζί με το Studio Canal και τη Strike Entertainment προμοταρησαν τη ταινία και βρήκαν χρηματοδότηση 2 εκατομμύρια, ενώ η ταινία στοίχισε 1,8. 

  Στο άνοιγμα της δε, η ταινία έκανε 20 εκατομμύρια κι αυτά μόνο στην Αμερική τις τρεις πρώτες μέρες! 

  Το αντικείμενο του φιλμ είναι ένα ντοκιμαντέρ με κύριο πρωταγωνιστή τον δυναμικό ...  ...αιδεσιμότατο Cotton Marcus (Patrick Fabian με θητεία στη τηλεόραση). 

  Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει ξορκίσει δεκάδες δαίμονες τα προηγούμενα χρόνια - αλλά η αρχή της ταινίας μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είναι απατεωνάκος – και επιτρέπει σε ένα συνεργείο να βιντεοσκοπήσει την τελευταία του αποστολή που είναι σε μια αγροτική φάρμα όπου ένα κορίτσι (Ashley Bell) είναι δαιμονισμένο και έχει βίαιη συμπεριφορά. 

  Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στη φάρμα του μοναχικού πατέρα που φροντίζει το νευρικό γιο του και τη δαιμονισμένη κόρη. 

  Είναι η τέλεια περίπτωση για να αποσυρθεί ένδοξα ο Cotton, έχοντας πάντα το νου του στις κάμερες και την εμφάνιση του. 

  Ναι, μετά αρχίζουν και συμβαίνουν κάθε λογής παλαβά. 

  Αυτό που είναι ξεχωριστό από το The Last Exorcism είναι ότι είναι ένα βραδυφλεγή θρίλερ, με τα πρώτα (πολλά) λεπτά να δίνεται βάση στους χαρακτήρες και τους διαλόγους και όχι κατευθείαν στο ψητό. 

  Σημειώστε επίσης ότι η Ashley Bell έκανε όλα τα λυγίσματα μόνη της και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου special εφε. 

  Στη σκηνοθεσία είναι ο Daniel Stamm, με ένα ανεξάρτητο θρίλερ (A Necessary Death) στο βιογραφικό του το οποίο, λέγεται, ερωτεύτηκε ο Eli Roth κι έτσι του ανέθεσε αυτό. 

  Άλλο ένα θετικό στα πολλά που απαρίθμησα παραπάνω, είναι οι καλές κριτικές που έχει στη πλειοψηφία της η ταινία, κάτι που εξαργυρώθηκε από το box office με 20 εκ. δολάρια άνοιγμα τριημέρου στις 27 Αυγούστου και 40 μέχρι τώρα. 

  Στην Ελλάδα θα του δούμε από την Odeon στις 14 Οκτωβρίου. 

  Δείτε το trailer.  

  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ο Τελευταίος Εξορκισμός - The Last Exorcism Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top