F ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ - DRAG ME TO HELL - FilmBoy ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ - DRAG ME TO HELL - FilmBoy
  • Latest News

    ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ - DRAG ME TO HELL


    **********   7/10

    Όταν ο Sam Raimi αποφάσισε να επιστρέψει στο είδος που τον έκανε αγαπητό σε πολύ κόσμο, οι ανά τον κόσμο φανς έστησαν ένα μεγάλο πάρτι στα φόρουμ του internet και από τότε μετράγανε αντίστροφα.

    Για όσους δεν ξέρουν (υπάρχουν τέτοιοι;) τα Evil Dead 1 και 2 (1981 και 1987 αντίστοιχα), καθώς και το Army Of Darkness (1992) είναι cult horror movies που δημιούργησαν οπαδούς που με κάθε ευκαιρία ρωτούσαν το σκηνοθέτη πότε θα γυρίσει τη συνέχεια τους. Ο ίδιος ποτέ δεν το αρνήθηκε αλλά πάντα έμενε με την υπόσχεση.
    Βλέπετε, προτίμησε την στροφή σε πιο ψαγμένες ταινίες (A Simple Plan) αλλά και blockbusters (SpiderMan 1,2,3) που έκαναν καλό στη τσέπη του αλλά άφηναν ανικανοποίητους όσους τον γνώριζαν από παλιά.

    Κι όμως, το Drag Me To Hell το έγραψε μαζί με τον αδελφό του Ivan Raimi αμέσως μετά το Army Of Darkness το 92, και τώρα έφτασε η ώρα να το ανασύρει και να επιστρέψει στον τρόμο, εν μέσω χειροκροτημάτων.  

    Μια χαμηλών τόνων τραπεζική υπάλληλος (Alison Lohman), υπεύθυνη για στεγαστικά δάνεια, αρνείται σε μια τσιγγάνα (Lorna Raver, μια γιαγιά που θα τη θυμάστε για καιρό) παράταση για το δάνειο του σπιτιού της, κι αυτή την καταριέται! Η κοπελίτσα έχει τη συμπαράσταση από τον γκόμενο της (Justin Long) αλλά έχει 3 μέρες στη διάθεση της πριν εμφανιστεί το διαβολικό πλάσμα της κατάρας και ...Drag her in Hell κυριολεκτικά!

    Στη ‘Βίβλο’ των ταινιών τρόμου Fangoria διάβασα ότι ‘...υπάρχουν σκηνές που σε κάνουν να πετάγεσαι και να κρατάς την ανάσα σου, άλλες που πετάγεσαι και μετά γελάς που πετάχτηκες, και κάποιες που απλά γελάς.


    Το πιο σοβαρό και τεχνικό Variety σχολιάζει την κακιά γιαγιά τσιγγάνα ως πιο αξιομνημόνευτη και χαρακτηριστική (το ...συραπτικο στο μέτωπο το προσέξατε;;;), από το χαρακτήρα της Alison Lohman, την οποία μάλλον θα τη ξεχάσουμε γρήγορα (το χαρακτήρα της, όχι την ίδια) . 

    Άλλου περισσότερο άλλου λιγότερο πάντως, οι κριτικές είναι παντού καλές.
    Το σίγουρο είναι ότι αυτή είναι μια ταινία τρόμου του Sam Raimi, και όχι απλά μια ταινία τρόμου.

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα αυτό το τριήμερο (29 Μαΐου) και έκανε λίγα εισιτήρια (μόλις 16 εκατ. δολάρια). Μάλιστα ήταν η μόνη ταινία που το Σάββατο 30 Μαΐου είχε πιο λίγα εισιτήρια από την Παρασκευή, χωρίς να είμαι σίγουρος αν σημαίνει κάτι αυτό.
    Στην Ελλάδα σίγουρα θα το δούμε, και μόλις μάθω κάτι θα επανέλθω.
    *  Η Σπεντζος Φιλμς το φερνει στις 10 Σεπτεμβριου.

    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ - DRAG ME TO HELL Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top