F SPLICE - FilmBoy SPLICE - FilmBoy
  • Latest News

    SPLICE

    Το Splice του Vincenzo Natali είναι έτοιμο από τα τέλη του 2008 και κάπου μέσα στο 2009 γράφτηκε κάπου ότι βρήκε διανομή κάτι που δεν ίσχυε. 

    Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να βγάλει αυτή τη Καναδό-Γαλλική παραγωγή στις αίθουσες και μάλιστα έχασε μέχρι κα τη συμμετοχή του στο Sundance του 2009. 

    Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι γράφτηκαν άρθρα όπως ‘Πότε θα δούμε το Splice?’ και άλλα παρόμοια (το θυμάμαι γιατί το είχα σημειώσει στα feeds μου από τότε) αφήνοντας να εννοηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις στο post production, μέχρι τελικά να εμφανιστεί στο φετινό Sundance και να έρθει καβάλα στο άλογο η Warner Bros να πάρει τη διανομή. 

    Μπορεί να θεωρηθεί ως μια μοντέρνα εκδοχή του Frankenstein που εδώ αντικαθιστάται από ένα ρομαντικό ζευγάρι ερευνητών, τον Adrien Brody και τη Sarah Polley οι οποίοι καταφέρνουν να δουν μια νέα μορφή ζωής να γεννιέται. 

    Η νέα μορφή ζωής γίνεται με υβριδικά γονίδια διαφορετικών μορφών αλλά οι επιστήμονες ...



    ...πάνε ένα βήμα πιο πέρα, χρησιμοποιώντας κρυφά και ανθρώπινο DNA, αν και δε περιμένουν τίποτα περισσότερο από αυγά! 

    Φυσικά, όλο αυτό το μείγμα γίνεται ένα ζωντανό πλάσμα που αν και λίγο επιθετικό, στην αρχή είναι πολύ χαριτωμένο. 

    Το πλάσμα αυτό το ονομάζουν Dren (Nerd στα ανάποδα!) και αξίζει το κόπο να πούμε ότι ερμηνεύεται από τη Delphine Chaneac η οποία είναι καλυμμένη με ένα ενδιαφέρον make-up και...μια μεγάλη ουρά. 

    Αυτό το μικρό τερατακι που μεγαλώνει με αστραπιαίους ρυθμούς δίνει μπόλικη δουλειά στο τεχνικό team των εφε, από τα πρώτα του στάδια ως μικρό πλάσμα χωρίς χέρια μέχρι τα τελευταία στάδια που δείχνει αρκετά ανθρώπινη για να φοράει τα ρούχα της ‘μαμάς’ της και να παίζει με κούκλες! 

    Όλα αυτά βέβαια μέχρι να καταλάβει τι εστί ανθρώπινη φύση. 

    Αν και το καταλαβαίνεις και από τα trailer, διαβάζω ότι η δουλειά στα εφε είναι φοβερή, κάτι διόλου περίεργο αν σκεφτείς ότι στη παραγωγή βρίσκεται και ο Guillermo Del Toro. 

    Η αλήθεια είναι ότι ο Vincenzo Natali δεν έχει κάνει καλή ταινία ως σκηνοθέτης (εκτός ίσως από το Cube το 1997), αλλά αν κρίνεις από το ένθερμο buzz των ημερών, τα εισιτήρια στο άνοιγμα του (7,5 εκ. δολάρια) και 15 μέχρι σήμερα και τις πολύ καλές κριτικές στο σύνολο τους (73% στο RT), μάλλον έσπασε το ρόδι με το Splice. 

    Το καλύτερο;
    Δεν είναι σε 3D! 


    Στην Αμερική άνοιξε στις 4 Ιουνίου και στην Ελλάδα η Village Films θα μας το φέρει στις 30 Σεπτεμβρίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: SPLICE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top