F Ο ΔΡΟΜΟΣ - THE ROAD - FilmBoy Ο ΔΡΟΜΟΣ - THE ROAD - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΔΡΟΜΟΣ - THE ROAD

    **********   6/10
    Θα αντέξετε άλλη ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Cormac McCarthy να σαρώνει στα Όσκαρ, μετά το No Country For Old Men;

    Πειράζει, ως γνήσιος Έλληνας, να φτιάξω υποθέσεις συνωμοσίας, μιας και τη ταινία θα τη βλέπαμε πέρυσι τέτοια εποχή αλλά μετά από δυο τρεις αναβολές η Dimension Films κατέληξε πάλι σε οσκαρικη εποχή, και αφού έχει περάσει έστω ένας χρόνος από το φιλμ των αδελφών Coen για να μη μας πέσει βαριά;

    Μην ανησυχείτε όμως, το θρίλερ - Αποκάλυψης του John Hillcoat παίζει μόνο για υποψηφιότητες στις ερμηνείες (ήδη φαντάζομαι τον 1ο αντρικό).
    Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση μου.

    Να μην παρεξηγηθώ, η ταινία έχει πολύ καλές κριτικές.
    Ο Αυστραλός σκηνοθέτης έκανε αξιοθαύμαστη δουλειά μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη ένα δύσκολο κινηματογραφικά βιβλίο, θυσιάζοντας όμως χρώμα, μεγάλες σκηνές και γενικά το Χολιγουντιανό πρότυπο τέτοιου είδους ταινιών.

    Με μεγάλη συναισθηματική ένταση και απαισιοδοξία, η ταινία είναι περισσότερο για κριτική αξιολόγηση παρά για εισιτήρια και γεμάτες αίθουσες, παρά τα ονόματα των πρωταγωνιστών.

    Στο σενάριο του Joe Penhall η ιστορία λέγεται με πολλά flashback που είναι μνήμες του πατέρα (Viggo Mortensen, που διαβάζω ότι έκανε ένα χρόνο διακοπές μετά από αυτή την ερμηνεία!) που παλεύει για επιβίωση μαζί με το γιο του (Kobi Smit-McPhee).

    Έχουν περάσει 10 χρόνια από μια σειρά σεισμούς και καταποντισμούς που έχουν καταστρέψει το κόσμο.

    Κανένα ζώο δεν έχει μείνει ζωντανό και ελάχιστοι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν με οποιοδήποτε τρόπο (ακόμα και κανιβαλισμό) σε έναν πλανήτη καλυμμένο από ‘κάτι σαν στάχτη’ όπου δε φυτρώνει τίποτα και όπου ακόμα και η θάλασσα φαίνεται γκρίζα.


    Photo Gallery


    Παραμένοντας κρυμμένοι πατέρας και γιος, προσπαθούν να φτάσουν κοντά στη θάλασσα όπου το κλίμα είναι θερμότερο και οι συνθήκες επιβίωσης καλύτερες.

    Η μητέρα (Charlize Theron...η γυναίκα που έχει κατακτήσει επίσημα τον τίτλο της ‘Best excuse to cheat on your wife’ στο KostasBlog) εμφανίζεται στα flashback ως μάλλον αινιγματική φιγούρα.

    Είναι έγκυος όταν ξεκινάνε οι καταστροφές, αδύναμη και δυνατή συγχρόνως, μια ρεαλίστρια που προτιμά την ομαδική αυτοκτονία για την οικογένεια της ως λύτρωση, όπως και πολλοί άλλοι.

    Παίζουν ακόμα ο Robert Duvall και ο Guy Pearce.

    Το φιλμ ήταν υποψήφιο για το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ της Βενετίας, όπου προβλήθηκε κέρδισε τις εντυπώσεις (...και διανομές) και το μόνο του λάθος φαίνεται να είναι το καινούργιο πόστερ – καταχώρηση του Rolling Stone!

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα μόνο σε 111 αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου και μέχρι και χτες είχε 2,1 εκ. δολάρια. 

    Στην Ελλάδα, μετά το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο,  θα το δούμε από την Odeon στις 28 Ιανουαριου 2010 11 Φεβρουαριου 2010. 

    Μη χασετε στη Photo Gallery επανω: 22 φωτογραφιες απο τη ταινια, 4 ποστερ και 3 wallpapers. 
    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΔΡΟΜΟΣ - THE ROAD Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top