F ALL ABOUT STEVE - FilmBoy ALL ABOUT STEVE - FilmBoy
  • Latest News

    ALL ABOUT STEVE


    **********   5/10
    Το 2009 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον Bradley Cooper και την Sandra Bullock.

    Αυτός πρωταγωνίστησε σε ένα από τα καλύτερα και πιο εμπορικά φιλμ του καλοκαιριού, το The Hangover.

    Αυτή έδωσε το φιλί της ζωής σε ένα είδος που πεθαίνει, τη ρομαντική ‘γκομεντι’ όπως τη βάφτισαν φίλοι, με το The Proposal (το οποίο φαίνεται να τερματίζει στα 161 εκ.δολαρια).

    Επομένως, το να τους βάλεις μαζί σε άλλη μια κωμωδία είναι χρυσή ιδέα, σωστά;
    Μμμ...όχι ακριβώς.   

    Το All About Steve του Phil Traill είναι στη πραγματικότητα All About Sandra Bullock στο ρόλο της Μαίρη, μιας ανισόρροπης  κολλιτσίδας με σύνδρομο γλωσσοδιαροιας και ενδυματολογικές απόψεις καθυστερημένου.

    Φοράει πάντα κόκκινες μπότες, μένει με τους γονείς της σε ένα δωμάτιο με αφίσες, μιλάει σε αγνώστους τόσο γρήγορα και βαρετά που σκέφτονται την αυτοκτονία ως καλή λύση, βρίσκεται στη μέση ενός τυφώνα και ...ανοίγει ομπρέλα(!), στο πρωτο ραντεβού πηδάει κυριολεκτικά πάνω στο τύπο και τέλος ευχαριστεί εναν φορτηγατζή που την πήρε μαζί του χωρίς...να τη βιάσει!
    Τι επαγγέλλεται; Φτιάχνει σταυρόλεξα! 

    Αυτό το ...κελεπούρι λοιπόν, γνωρίζει τον Στηβ (Bradley Cooper) εναν καμεραμάν του CNN και τον ακολουθεί παντού, πιστεύοντας ότι είναι ο μεγάλος έρωτας της.
    Αυτό που λέμε στενός κορσές.

    Εκείνος έχει τα προβληματάκια του, εναν εγωμανή ρεπόρτερ (Thomas Haden Church) που θέλει να πατήσει τους πάντες για να γίνει παρουσιαστής με τον οποίο δουλεύει μαζί, και τον αυστηρό διευθυντή τους (Keith David). 

    Όλα αυτά τελείως επιδερμικά όμως καθώς η σεναριογράφος Kim Barker (η άλλη της δουλειά ήταν το License to Web με τον Robin Williams το 2007) είναι τόσο απασχολημένη στο να γράψει πολλά για τη Μαίρη που ξεχνάει όλους τους άλλους χαρακτήρες. 

    Ακόμα κι έτσι το σενάριο σε πολλά σημεία δεν έχει λογική και καμιά συνέχεια.

    Αυτά διαβάζω από τις κακιστοτατες κριτικές που πήρε συνολικά η ταινία (94% κακές κριτικές σε σύνολο 88 είναι κατόρθωμα) κάτι που μεταφράστηκε και στα ταμεία με 24 εκ. δολάρια σε 15 μέρες.

    Τη Sandra Bullock πάντως τη παραδέχομαι.
    Πόσοι ηθοποιοί από την A- λίστα (άντε από τη B+) του Χόλλυγουντ θα δέχονταν να παίξουν το ρόλο ενός ενοχλητικού, ηλίθιου και για λύπηση χαρακτήρα σαν τη Μαίρη, χωρίς μάλιστα τη σεναριακή βοήθεια μιας αρρώστιας η κάποιας γενετικής βλάβης.

    Μια τελευταία ερώτηση: Ποιος σκέφτηκε να βάλει μια γοητευτική σταρ να φοράει κόκκινες μπότες σε όλες τις σκηνές μιας ταινίας;

    Έκανε πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες 4 του Σεπτέμβρη απο τη Fox και το περιμένουμε σύντομα και στην Ελλάδα.

    Δείτε το trailer.    

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ALL ABOUT STEVE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top