F ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ - EASY VIRTUE - FilmBoy ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ - EASY VIRTUE - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ - EASY VIRTUE

    **********   8/10 
    Η δεύτερη πολύ καλή ταινία της χρονιάς για το KostasBlog αποτελεί έκπληξη και για το είδος της αλλά και τη πρωταγωνίστρια της.  
    Το Easy Virtue είναι ένα θεατρικό του 1924 γραμμένο από τον Βρετανό Noel Coward και μπορεί να χαρακτηριστεί ως κομεντί εποχής.

    Όσο για την πρωταγωνίστρια, πρόκειται για την Jessica Biel, την νέα αγαπημένη των paparazzi, με πολλές φωτογραφήσεις και gossip, πολύ δημοφιλής για όλα τα άλλα εκτός από τις ταινίες της (Εγώ την θυμόμουν μόνο από το ρολακι της στο Next με τον Nicholas Cage).
    Χαίρομαι που διαβάζω ότι αρχίζουν να τη βλέπουν σοβαρά πλέον, μετά την ...ηγετική της ερμηνεία στη πολύ καλη ταινία του Stephan Elliot.

    Μετά από 10 σχεδόν χρόνια αποχής λόγω ενός ατυχήματος στο σκι, ο Αυστραλός σκηνοθέτης που έκανε το Φ Ο Β Ε Ρ Ο  The Eye Of The Beholder με τον Ewan McGregor και την Ashley Judd το 1999, επιστρέφει με μια εξίσου καλή κομεντί, στην οποία γράφει και το σενάριο μαζί με τον Sheridan Jobbins.    

    Τέλη της δεκαετίας του ’20 μια αριστοκρατική οικογένεια της Αγγλίας με αρχηγό την αυταρχική μητέρα (Kristin Scott Thomas) ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον γιο τους (Ben Barnes) από το ταξίδι του στο Μοντε Καρλο. Μαζί του όμως θα φέρει και την προσφάτως σύζυγο του (Jessica Biel), μια Αμερικανίδα ...οδηγό ράλι, καπνίστρια, αντισυμβατικη, επαναστάτρια αλλά και ευγενική, ετοιμόλογη και κουκλαρα. 

    Ο πόλεμος δε θα αρχίσει να ξεκινήσει μεταξύ νύφης και πεθεράς, αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας (Kimberley Nixon και Katherine Parkinson) οι οποίες αν και στην αρχή τη συμπαθούν, γρήγορα παρασύρονται από το κλίμα.
    Μοναδικός σύμμαχος της Biel είναι ο αδιάφορος πατέρας με το σαρδόνιο χιούμορ, και ατάκες που σκοτώνουν, ένας απολαυστικός Colin Firth.
    Να μην ξεχάσω και τον βαριεστημένο μπάτλερ (Kris Marshall) που κι αυτός έχει γέλιο.

    Ενώ η μάχη βρίσκεται στη κορύφωση της και η νύφη δε δείχνει να μασάει, ένα μυστικό αποκαλύπτεται από το παρελθόν της, και εκεί αρχίζουν τα διλήμματα.

    Ζηλευτά πλάνα (μέχρι και με αντανάκλαση σε ...κουτάλι!), γρήγορος ρυθμός (κάτι σπάνιο σε ταινία εποχής), πολύ καλή σκηνοθεσία και ένα σενάριο αιχμηρού χιούμορ, γρήγορο, χωρίς πλατιασματα και μονολόγους.

    Για τις ερμηνείες τα είπαμε. Θα ήταν λίγο άδικο αν έλεγα ότι η Jessica Biel κλέβει τη παράσταση, αφού και ο Colin Firth είναι φοβερός αλλά και τα πλάνα του Stephan Elliot είναι ατραξιόν από μόνα τους. Όμως η κοπέλα παίζει καταπληκτικά και αν απεγκλωβιστεί από τα κουτσομπολιά (...και ασχημύνει και λίγο) θα παίρνει πιο συχνά τέτοιους ρόλους.

    Στην Αμερική προβλήθηκε στις 22 Μαΐου σε λίγες αίθουσες αλλά στην Ευρώπη έχει ήδη κάνει 10 εκατ. δολάρια εισπράξεις. Στην Ελλάδα θα τη δούμε από την Audio Visual στις 23 Ιουλίου. Μην τη χάσετε!
    Δείτε το trailer.   
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΝΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ - EASY VIRTUE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top