F ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ - FROM WITHIN - (AFTERDARK HORRORFEST 3) - FilmBoy ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ - FROM WITHIN - (AFTERDARK HORRORFEST 3) - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ - FROM WITHIN - (AFTERDARK HORRORFEST 3)

    **********   5/10
    Μετά τον Ντενη Ηλιαδη με το Τελευταίο Σπίτι Αριστερά, άλλος ένας έλληνας, πιο καταξιωμένος αυτός, ο Φαίδων Παπαμιχαηλ ασχολείται με θρίλερ, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Αλήθεια, πότε θα δούμε μια καθαρά ελληνική παραγωγή ταινίας τρόμου; 

    Αλλά και το θέμα της ταινίας του, είναι κάτι που δε συνηθίζουν να πειράζουν οι Αμερικανοί.

    Σε μια μικρή και φανατικά θρησκόληπτη πόλη, το Grovetown, συμβαίνουν ανεξήγητες αυτοκτονίες. Μόλις αυτές παίρνουν το ρυθμό επιδημίας, όλη η πόλη, με επικεφαλής το φανατιλα γιο του πάστορα (Kelly Blatz) κατηγορεί τον αδελφό του πρώτου αυτόχειρα, Εινταν (Thomas Dekker), ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει στη πόλη όπου η μητέρα του κάηκε ως μάγισσα από τους θρησκόληπτους κατοίκους. Η Λιντσαιη (Elizabeth Rice που θα εκπλαγείτε πόσο μικρόσωμη είναι αλλά παίζει καλά) ζει με την αλκοολική  μητριά της (Laura Allen, η οποία παίζει χάλια!) και ένα πρώην φυλακισμένο φανατικό (Adam Goldberg). Όταν ο Εινταν και η Λιντσαιη αρχίζουν και ... συμπαθιουνται, όλη η πόλη τους κυνηγάει, ενώ αυτοί προσπαθούν να τελειώσουν τη κατάρα που άρχισε ο αδερφός του από εκδίκηση σ αυτή τη πόλη.     

    Αν και όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης είπε, στο Tribeca Film Festival όταν προλόγισε τη ταινία του, τα horror movies δεν είναι το είδος του, εδώ αποδεικνύει ότι θα μπορούσε να σκηνοθετήσει άνετα μια ταινία που θα σε τρομάξει. Θα μπορούσε, ίσως μια άλλη φορά!  

    Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες πολύ ψαγμένες σκηνές, άψογες σκηνοθετικά και πραγματικά τρομακτικές (όπως η σκηνή με το καθρέφτη αλλά και με τη ξανθιά που βγαίνει από το τζάμι), αλλά αυτές είναι πολύ λίγες, και μου φάνηκε ότι ήταν ξεκομμένες από την υπόλοιπη ταινία. Ενώ βλέπουμε τη ζωή στη πόλη, την ιστορία, το φανατισμό, παρεμβάλλονται οι αυτοκτονίες λίγο ...άκομψα.

    Έχω την εντύπωση ότι η ταινία αδικήθηκε από το σεναριογράφο. Ο Brad Keene (The Gravedancers πρόπερσι και το The Grudge 3 σύντομα) υπογράφει ένα σενάριο που έχει κάποιες άσχετες «αποκαλύψεις» , μόνο και μόνο για να ενοχοποιηθεί στα μάτια μας η ίδια η πόλη (λες και το χρειαζόμασταν) και που όσο πλησιάζει στη κλιμάκωση απλά... εξαφανίζεται ο τρόμος! 

    Επίσης έχει κάποιες πραγματικά κακές ερμηνείες (όχι από την πιτσιρίκα Elizabeth Rice όμως). 

    Δε μπορώ να μη σας πω να ακούσετε το εναρκτήριο τραγούδι που είναι ίσως το καλύτερο σημείο της ταινίας!
    This Voice λέγεται από την Ane Brun

    Η ταινία προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας το Σεπτέμβριο.
    Δείτε το trailer.    
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ - FROM WITHIN - (AFTERDARK HORRORFEST 3) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top