F ALIEN TRESPASS - FilmBoy ALIEN TRESPASS - FilmBoy
  • Latest News

    ALIEN TRESPASS

    **********   4/10

    Υπάρχουν κάποια πράγματα  που πρέπει να τα κάνεις πριν αποχωρήσεις από αυτή τη ζωή. Αν είσαι σινεφιλ που σέβεται τον εαυτό του δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεις ταινία τρόμου του ’50.

    Όταν η τεχνολογία δε βοηθούσε, έφτανε να φορέσεις μια λαστιχένια στολή και να γυρνάς στη πόλη φωνάζοντας «μπουυ» για να κάνεις το κόσμο να τρομάξει. Έφτιαχνες ιπτάμενους δίσκους από πλαστικό και με τη χρήση κατάλληλης οπτικής γωνίας τους έκανες να μοιάζουν θεόρατους. Σιδερένιες στολές (η αλουμινένιες πολλές φορές) για να απεικονίσεις τους κακούς εξωγήινους που πέταγαν ακτίνες λέιζερ και κατέστρεφαν τη Γη. Και με ζωγραφισμένα ποστερ με τίτλους ‘Shocking!!”  και ‘Terrifying!!’ και συνήθως γυναίκες με ανοιχτό το στόμα να ουρλιάζουν από τρόμο. Δε μπορεί θα έχετε δει.

    Η δεκαετία του 50 ήταν γεμάτη από τέτοια B-movies , αστεία σήμερα αλλά classic. Είναι οι κακές ταινίες που λατρεύουμε. Ακόμα και σήμερα τo It Came From Outer Space του 1953 είναι σημείο αναφοράς των ταινιών τρόμου εκείνης της εποχής.

    Ένα φόρο τιμής σ’αυτό το είδος ταινιών αποδίδει ο παραγωγός των τηλεοπτικών X-Files, R.W.Goodwin με το Alien Trespass (που είχε σαν working title It Came From Beyond Space) που βγήκε σε ελάχιστες αίθουσες της Αμερικής στις 3 Απριλίου.

    Δεν είναι παρωδία ακριβώς. Δε κοροϊδεύει, υμνεί. Και αν τελικά του βγαίνει περισσότερο σε κωμωδία φταίει η δική μας προχωρημένη αντίληψη περί τρομακτικού. Οι κριτικές μιλάνε για τέλεια αναβίωση του κλίματος εκείνων των ταινιών, με χαμηλού κόστους εφφε όπως ακριβώς τότε, και τον ίδιο το παραγωγό-σκηνοθέτη να λέει ότι το τέρας του είναι «σαν λαστιχένιος δονητής με μάτι».

    Η ιστορία εξελίσσεται στην έρημο Μωχαβε, (τόπος δράσης του αγαπημένου ήρωα Odd Thomas από τα βιβλία του Dean Koontz) όπου ένας ιπτάμενος δίσκος πέφτει στο βουνό και η πόλη προσπαθεί να σωθεί από τους εξωγήινους που θέλουν να αφανίσουν το κόσμο. Η μόνη διαφορά που έχει στο τυποποιημένο στόρι της είναι ότι έχει κύρια ηρωίδα γυναίκα, κάτι που ποτέ δε συνέβη τότε. 

    Πρωταγωνιστεί το ζευγάρι από το σήριαλ Will and Grace, ο Eric McCormack και η Jody Thompson, και μαζί τους ο Robert Patrick και ο Dan Lauria.

    Προσωπικά την περιμένω με ανυπομονησία.

    Update: Δε μετανοιωσα που την ειδα αλλα ενοιωσα ακριβως αυτο που περιμενα. Χαρα που δε ζω στη δεκαετια του 50 για να τρομαζω με το The Blob , ταινια σταθμος η οποια παιζεται και στο κινηματογραφο οπου επιτιθεται ο ...πλαστικος δονητης με το ματι!
    Δε μπορω να το κρινω αλλο...ειναι αδικο. Ειναι σαν να βαλω το παππου μου να αξιολογησει το World of Warcraft !!  


    They Have Arrived! Όπως λέει και το trailer.    

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ALIEN TRESPASS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top