F ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ - THE READER - FilmBoy ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ - THE READER - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ - THE READER


    **********   7/10
    Αντίθετα με άλλες ταινίες, τα Σφραγισμένα Χείλη ξεκινάει υποτονικά ,σχεδόν βαρετά. Αυτό κρατάει μέχρι τη Δίκη όμως , γιατί μετά βρίσκεσαι σε συνεχή συναισθηματική φόρτιση. Δεν υπάρχει κάποιο ξέσπασμα αλλά σε όλη τη διάρκεια της ταινίας νοιώθεις ένα πλάκωμα, που δεν είναι άσχημο αλλά είναι έντονο.
     

    Είναι από τις ταινίες που μόλις τελειώνουν έχεις δέκα πράγματα να σκέφτεσαι. Από το ‘πως στο καλό σκέφτεται αυτό το πιτσιρίκι?’ μέχρι το πόσο δύσκολο είναι για ένα λαό να καταδικάζει το ίδιο του το παρελθόν. 

    Μου άρεσε αρκετά αν και οι προηγούμενες (λίγες) δουλειές του σκηνοθέτη Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) καθόλου. Δεν είναι έκπληξη ότι η Kate Winslet δίνει και πάλι ρεσιτάλ . Και φυσικά, εννοείται ότι εμφανίζεται πάλι γυμνή. Ίσως το έχει για γούρι. Ακριβώς όπως τον ξέρουμε ο Ralph Fiennes, απλά διεκπεραίωσε το ρόλο.

    - Γυρίστηκε στη Γερμανία , με ένα πλάνο στη Πολωνία ,το Μάρτιο του 2008 έως τον Ιούλιο και στοίχισε 32 εκατ. δολάρια.

    - Ένας εκ των παραγωγών ήθελε να καθυστερήσει τη προβολή, για μετά τα Όσκαρ για να μην πέσει μαζί με τα αλλά οσκαρικα Doubt και Revolutionary Road. Τελικά δεν έγινε αυτό και ο Παραγωγός αποσύρθηκε.

    - Η πρώτη επιλογή για το ρόλο ήταν η Kate Winslet. Αρνήθηκε όμως γιατί οι ημερομηνίες έπεφταν μαζί με το Revolutionary Road το οποίο γύριζε τότε. Έτσι ο ρόλος προτάθηκε στη Nicole Kidman η οποία δέχτηκε. Μάλιστα οι παραγωγοί δέχτηκαν να την περιμένουν να τελειώσει το Australia του Baz Luhrmann. Μόλις λοιπόν τελείωσε και ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τις πρώτες σκηνές , αποσύρθηκε γιατί έμεινε έγκυος! Ξαναπροταθηκε στη Kate Winslet , μια και τότε ήταν ελεύθερη , και δέχτηκε.

    - Ο πιτσιρικάς που πρωταγωνιστεί , ο David Kross ήταν 17μιση ετών τότε και δε μπορούσε βάση νόμου να γυρίσει ερωτικές σκηνές. Έτσι , η παραγωγή έκανε ένα διάλειμμα κάποιων μηνών για να κλείσει τα 18!

    - 7 Ώρες πέρασε στο μακιγιάζ η Winslet για να μεταμορφωθεί σε γιαγιά.

    - Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γερμανού συγγραφέα και δικαστικού Bernhard SchlinkThe Reader’ του 1995.

    Δείτε το trailer.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ - THE READER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top