F Κριτική: Οικογένεια Άνταμς 2 – The Addams Family 2 (2021) - FilmBoy Κριτική: Οικογένεια Άνταμς 2 – The Addams Family 2 (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Οικογένεια Άνταμς 2 – The Addams Family 2 (2021)



    Κόστος: 24 εκατομμύρια δολάρια. Έσοδα από εισιτήρια: 200+ εκατομμύρια δολάρια. Προφανώς η MGM δεν χρειαζόταν τίποτα περισσότερο για να βάλει μπρος το sequel του animated The Addams Family και μόλις δυο χρόνια αργότερα, το πρωτοποριακά τιτλοφορημένο The Addams Family 2 φτάνει στις αίθουσες.

    Η ιστορία ξεκινάει με την Wednesday να εντυπωσιάζει με μια της ανακάλυψη σε έναν σχολικό διαγωνισμό, κερδίζοντας τη προσοχή του επιστήμονα Cyrus Strange. Το βραβείο που δεν έρχεται, την κάνει ακόμα πιο απόμακρη από την οικογένειά της, με τον Gomez να σκέφτεται πως μια καλή λύση για να ξαναενώσει τη φαμίλια είναι ένα road trip. Ξοπίσω τους ακολουθεί ο Mustela, ένας δικηγόρος που ισχυρίζεται πως έγινε λάθος στο μαιευτήριο και η Wednesday δεν είναι δικό τους παιδί! Ενώ παράλληλα οι ορμόνες του Pugsley τον στέλνουν προς το άλλο φύλο, το ταξίδι σε εμβληματικές τοποθεσίες της Αμερικής συνεχίζεται με αυτή τη τρελή παρέα να μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες.

    Το να προσπαθήσεις να χτίσεις πάνω σε σαθρά θεμέλια όπως εκείνα της πρώτης ταινίας δεν είναι εύκολο, με τη νέα σεναριογραφική ομάδα να βρίσκει τη λύση αγνοώντας όλα όσα είδαμε, παρουσιάζοντας ένα sequel που πατάει σε ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ των sequels, τις διακοπές.


    Η ιδέα του road trip αποδεικνύεται “του ποδαριού” αφού δεν έχει ουσιαστικά ουδεμία αξία εκτός της εναλλαγής σκηνικών. Το βάρος πέφτει στις υποπλοκές και συγκεκριμένα στο ερώτημα αν η Wednesday είναι πραγματικά μια Addams, ερώτημα που αν δεν έχετε μονοψήφια ηλικία απαντάται πολύ πολύ νωρίς, και στις trademark μακάβριες μικροπεριπετειούλες.

    Αποκλειστικά σε αυτές τις μακάβριες περιπετειούλες βασίζεται και το χιούμορ της ταινίας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τις μικρές, τις πολύ μικρές ηλικίες, όμως οι μεγαλύτεροι θεατές, με εξαίρεση μιας Carrie reference σκηνής δεν πρόκειται να σκάσουν ούτε χαμογελάκι.

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους δώσετε την ευκαιρία έστω να σκεφτούν τη πιθανότητα μιας τρίτης ταινίας. Το The Addams Family 2 δεν είναι χαριτωμένο, δεν είναι διασκεδαστικό, δεν είναι αστείο και αν είστε σε ηλικία που σας επιτρέπεται να βγείτε μόνοι από το σπίτι, σίγουρα θα βρείτε κάτι πολύ καλύτερο να κάνετε. Αν τώρα είστε γονείς/συνοδοί κάποιου πιτσιρικιού που σας σύρει σε κάποια αίθουσα, φροντίστε να κυλούν υψηλές ποσότητες καφεΐνης στον αίμα σας, ειδικά αν έχετε βροντερό ροχαλητό!

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Οικογένεια Άνταμς 2 – The Addams Family 2 (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top