F Ταξίδι με το Δράκο μου - Drachenreiter (2020) - FilmBoy Ταξίδι με το Δράκο μου - Drachenreiter (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Ταξίδι με το Δράκο μου - Drachenreiter (2020)


    Βασισμένο στο βιβλίο της διεθνώς αναγνωρισμένης Κορνέλια Φούνκε, το «Ταξίδι με τον Δράκο μου» είναι μία διασκεδαστική και γεμάτη ενέργεια ταινία κινουμένων σχεδίων με οικολογικό μήνυμα. Κάποτε οι δράκοι ζούσαν αρμονικά με τους ανθρώπους, μέχρι που άρχισαν να τους κυνηγούν. Τώρα κρύβονται σε ένα τροπικό δάσος, όμως η αποψίλωση τους απειλεί. Είναι στο χέρι μιας παράξενης και ξεκαρδιστικής παρέας να σώσει τους δράκους από σίγουρη εξαφάνιση. Μία μαγική και αισιόδοξη ταινία για τη φιλία, μία ευφάνταστη περιπέτεια για τη δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

    Σύνοψη
    Ο Ψευτοφωτιάς, ένας νεαρός ασημένιος δράκος έχει μπουχτίσει να κρύβεται και θέλει να δείξει στην παλαιότερη γενιά ότι είναι αληθινός δράκος. Όταν οι άνθρωποι βάζουν μπρος για να καταστρέψουν το τελευταίο καταφύγιο της οικογένειας του, ξεκινάει κρυφά ένα επικό ταξίδι με τη σκιουρίνα Σόρελ. Σκοπός του είναι να βρει την «Άκρη του Ουρανού», ένα μυστικό παράδεισο για δράκους κάπου στα Ιμαλάια, αλλά στον δρόμο τους πέφτουν πάνω στον νεαρό Μπεν, που ισχυρίζεται ότι είναι δρακοκαβαλάρης. Ενώ ο Μπεν και ο ασημένιος δράκος γίνονται φίλοι, η Σόρελ είναι επιφυλακτική και προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Μπεν με κάθε ευκαιρία. Το παράξενο τρίδυμο πρέπει να συνεργαστεί, γιατί τους κυνηγάει ο Χρυσοκέφαλος, ένα μοχθηρό τέρας-δημιούργημα ενός αλχημιστή που σκοπεύει να καταβροχθίσει κάθε δράκο στη Γη.

    Ένα ταξίδι στον ουρανό
    Η Κορνέλια Φούνκε είναι μία καταξιωμένη Γερμανίδα συγγραφέας εφηβικών και παιδικών βιβλίων. Το 1997 εξέδωσε το «Ταξίδι με τον Δράκο μου» που έγινε διεθνές μπεστ σέλερ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια αντίτυπα. Η ιστορία παρακολουθεί το περιπετειώδες ταξίδι τριών διαφορετικών χαρακτήρων σαν μία ταινία δρόμου στον ουρανό.
    Ο σκηνοθέτης Τόμερ Έσεντ διάβασε το βιβλίο και το φαντάστηκε σαν ταινία κινουμένων σχεδίων. «Αρχίσαμε να δουλεύουμε το σενάριο, τα σχέδια και τους χαρακτήρες αμέσως. Όσο πιο πολύ δουλεύαμε, τόσο πιο ενδιαφέρον γινόταν» θυμάται ο σκηνοθέτης.
    Μία μεγάλη πρόκληση ήταν να μεταφερθεί ο φανταστικός κόσμος της Φούνκε που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες σε μία οικογενειακή ταινία. «Θέλαμε να διηγηθούμε μία κωμωδία και να απευθυνόμαστε στο ευρύ κοινό» λέει ο σκηνοθέτης.
    «Η ιστορία δείχνει διαφορετικές οπτικές. Στην ταινία επικεντρωνόμαστε στο πώς φαίνονται οι άνθρωποι στα μάτια των άλλων. Είναι καλοί ή κακοί, ή και τα δύο; Με ενδιέφερε πολύ να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Συνήθως οι δράκοι είναι τα τέρατα και οι άνθρωποι είναι οι ήρωες. Η αντιστροφή των ρόλων στην ιστορία μού τράβηξε το ενδιαφέρον» λέει ο σκηνοθέτης.
    «Ήταν σημαντικό για μένα να δούμε τον ρόλο των δράκων στη φύση. Οι δράκοι είναι ευγενή πλάσματα στην ιστορία μας και εκπροσωπούν τη φύση. Αντιθέτως, οι άνθρωποι είναι εγωιστές, εισβολείς και καταστροφείς της φύσης. Το ερώτημα μου είναι πού ανήκουμε; Αυτό το θέμα αντανακλάται στους ρόλους του Ψευτοφωτιά, του Μπεν και της Σόρελ» λέει ο Έσεντ.
    Ο σκηνοθέτης τονίζει ότι η ταινία είναι για όλους. «Ελπίζουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ταινία για το χιούμορ, τη δράση και τις αξίες της. Ελπίζουμε οι ενήλικες να διασκεδάσουν, γιατί η ταινία έχει θέματα που τους αφορούν».

    Οι χαρακτήρες

    Ψευτοφωτιάς (με τη φωνή του Γιώργου Σκουφή)
    Ένας νεαρός ασημένιος δράκος που ζει απομονωμένος σε μία κοιλάδα, όπου κρύβονται όλοι οι δράκοι μακριά από τους εχθρικούς ανθρώπους. Είναι μια τρυφερή ψυχή, που αγαπά τις ιστορίες από τα παλιά. Ο αρχηγός των δράκων απαγορεύει την πτήση και τις φωτιές από το στόμα. Όλα αυτά δυσκολεύουν τη ζωή του Ψευτοφωτιά. Η κολλητή του είναι μία κυκλοθυμική σκιουρίνα, η Σόρελ. Όταν η κοιλάδα απειλείται από τους ανθρώπους, ο Ψευτοφωτιάς φεύγει με τη Σόρελ για να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους δράκους, τη μυθική Άκρη του Ουρανού.

    Σόρελ (με τη φωνή της Ινούς Στεφάνη)
    Μία μικρή, προκλητική σκιουρίνα και επιστήθια φίλη του Ψευτοφωτιά. Έχει πολύ ευαίσθητες κεραίες και πιάνει τις απειλές από χιλιόμετρα μακριά. Κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τον φίλο της. Η Σόρελ δεν συμπαθεί τους ανθρώπους και ενοχλείται από την απόφαση του Ψευτοφωτιά να πάρει τον Μπεν μαζί τους στο ταξίδι.

    Μπεν (με τη φωνή του Τίτου Γρηγορόπουλου)
    Είναι ένα ορφανό που ζει μόνο του στη μεγάλη πόλη. Είναι έξυπνος και περπατημένος και αρπάζει κάθε ευκαιρία. Όταν συναντά τον Ψευτοφωτιά και τη Σόρελ, αποφασίζει να τους συνοδεύσει στο ταξίδι, αφήνοντας τον Ψευτοφωτιά να πιστεύει ότι είναι ένας δρακοκαβαλάρης.

    Χρυσοκέφαλος (με τη φωνή του Αργύρη Παυλίδη)
    Ένα πλάσμα που μοιάζει με δράκο και είναι το δημιούργημα ενός αλχημιστή που έχει αφιερώσει τη ζωή του να κυνηγάει δράκους. Ο Χρυσοκέφαλος διψάει για αίμα, είναι ματαιόδοξος και έχει καταβροχθίσει όχι μόνο τον δημιουργό του αλλά και πολλούς δράκους. Από τότε που οι τελευταίο δράκοι αποχώρησαν, ζει μία βαρετή και μοναχική ζωή σε ένα κάστρο με τον υπηρέτη του, που κακομεταχειρίζεται. Όταν μαθαίνει για τον Ψευτοφωτιά και την παρέα του, το κυνηγετικό του ένστικτο αφυπνίζεται. Τους παίρνει στο κατόπι για να τους κατατροπώσει.

    Χοντρολαίμης (με τη φωνή του Χρήστου Θάνου)
    Ένας μάλλον χαζός νάνος που ζει στο δάσος κοντά στο κάστρο του Χρυσοκέφαλου. Ενημερώνει τον Χρυσοκέφαλο ότι ένας ασημένιος δράκος έχει προσγειωθεί κοντά στο κάστρο του και του πυροδοτεί το κυνηγετικό του ένστικτο. Νιώθει ότι έχει φτάσει η ώρα του και θεωρεί ότι είναι συνοδοιπόρος του Χρυσοκέφαλου στο ταξίδι που θα κάνει για να βρει τον Ψευτοφωτιά.

    Σουμπίσα Γκουλάμπ (με τη φωνή της Μαρίας Ζερβού)
    Είναι μία ερευνήτρια δράκων που ξέρει πολλά για τα μαγικά αυτά πλάσματα και γνωρίζει αμέτρητους μύθους. Ο Ψευτοφωτιάς και η παρέα του τη βρίσκουν για να μάθουν πώς θα φτάσουν στην Άκρη του Ουρανού. Τους λέει μία προφητεία και τους εξηγεί τη συμπεριφορά του Χρυσοκέφαλου, που τους κυνηγάει.

    Τσιλιβίθρας (με τη φωνή του Χρίστου Παπαμιχαήλ)
    Μία μινιατούρα ανθρώπου-δημιούργημα του αλχημιστή που έφτιαξε τον Χρυσοκέφαλο. Είναι ο μόνος εναπομείναντας υπηρέτης του Χρυσοκέφαλου και πάντα ψάχνει τρόπο να μη τον φάει ο αφέντης του. Υποχρεώνεται να ακολουθήσει τον Ψευτοφωτιά και να τον κατασκοπεύει. Όταν τον πιάνουν στα πράσα, αλλάζει στρατόπεδο και τάσσεται εναντίον του Χρυσοκέφαλου.


    Σκηνοθεσία: Τόμερ Έσεντ
    Σενάριο: Τζον Ρ. Σμιθ
    Στα ελληνικά ακούγονται: : Τίτος Γρηγορόπουλος, Ινώ Στεφανή, Γιώργος Σκουφής, Αργύρης Παυλίδης, Χρήστος Θάνος, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Νίκος Αξιώτης, Βασίλης Μήλιος, Μαρία Ζερβού, Νίκος Νίκας, Χρυσούλα Παπαδοπούλου
    Μοντάζ: Ρίκε Μαλένε Νίλσεν
    Μουσική: Στεφάν Μαρία Σνάιντερ
    Ημερομηνία Εξόδου: 19 Αυγούστου 2021
    Διάρκεια: 1 ώρα και 31 λεπτά


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ταξίδι με το Δράκο μου - Drachenreiter (2020) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top