F Ονειρομπελάδες - Drømmebyggerne (2020) - FilmBoy Ονειρομπελάδες - Drømmebyggerne (2020) - FilmBoy
 • Latest News

  Ονειρομπελάδες - Drømmebyggerne (2020)


  Ένα σύγχρονο παραμύθι κινουμένων σχεδίων για τις περιπέτειες της νεαρής 12χρονης Μίνας με την καινούρια της οικογένεια. Μία ευφάνταστη ταινία για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο των ονείρων.

  Σύνοψη
  Η ήσυχη ζωή της 12χρονης Μίνας αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται η θετή αδελφή της Τζένη. Η Τζένη είναι ενοχλητική και η Μίνα θέλει να την ξεφορτωθεί! Μία νύχτα, η Μίνα συναντά τους δημιουργούς ονείρων και ανακαλύπτει ότι μπορεί να αλλάξει την Τζένη μέσα από τα όνειρα της. Αλλά αυτή η απόφαση έχει απρόσμενες επιπτώσεις. Οπότε, η Μίνα πρέπει να σώσει την Τζένη και την ίδια της την οικογένεια.

  Σημείωμα του δημιουργού
  Μία νύχτα, πριν χρόνια, είχα μια παράξενη εμπειρία. Ονειρεύτηκα ότι ανακάλυψα ένα πέρασμα σε έναν κόσμο πίσω από τα όνειρα μας. Έναν κόσμο όπου εργάτες δούλευαν σχολαστικά για να δημιουργήσουν τα όνειρα των ανθρώπων. Η εμπειρία μου φάνηκε πολύ αληθινή, παρόλο που ήταν αλλόκοτη.

  Αυτό μου έδωσε την ιδέα για το σύμπαν της ταινίας και μια ιστορία αναδύθηκε. Η φιλοδοξία μου ήταν να δημιουργήσω μία συγκινητική ιστορία για πραγματικά θέματα στις ζωές των παιδιών και να τα καθρεφτίσω στα όνειρα, χωρίς να τα εξηγήσω ή να τα επιβαρύνω. Μέσα στα χρόνια η ιδέα έγινε η ιστορία που ήθελα να πω.

  Έχοντας μεγαλώσει τρεις κόρες ήθελα πάντα να κάνω μια ταινία για τον κόσμο τους. Έχω παρακολουθήσει τα συναισθήματα τους, τα διλήμματα τους. Τα όνειρα είναι το τέλειο πλαίσιο για μία κινηματογραφική ιστορία.

  Καθώς η ζωή της Μίνα αλλάζει με την εισβολή της θετής αδελφής της Τζένη και την καινούρια σύντροφο του πατέρα της, την Ελένα, η Μίνα χρησιμοποιεί τον κόσμο των ονείρων για να επανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της, παρά το τίμημα. Ο Γκαφ, ο νευρικός οικοδόμος των ονείρων της Μίνα την προειδοποιεί ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Όμως, η τρυφερότητα του για τη Μίνα δεν του επιτρέπει να την εμποδίσει εγκαίρως. Μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, ξυπνάει και καταλαβαίνει ότι το παράκανε. Έγινε δηλαδή η κακιά της ιστορίας.

  Για μένα η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, γιατί η ηρωίδα κάνει λάθος για να σώσει τον εαυτό της. Όλα τα παιδιά το αναγνωρίζουν αυτό το δίλημμα. Τελικά, η Μίνα καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να χειρίζεται την Τζένη, αλλά να την αποδεχτεί όπως είναι. Έτσι, η Μίνα νιώθει χαρά με την έλευση της Τζένη στη ζωή της και τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας.

  Το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία. Δημιουργεί αντίθεση ανάμεσα στο δράμα και τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Δουλέψαμε σκληρά για να αποδώσουμε απολαυστικά τους δημιουργούς των ονείρων που κατασκευάζουν τα όνειρα.

  Είχε σημασία για την ιστορία να μοιάζει μαγική και ζωντανή. Ο κόσμος των ονείρων έχει το στυλ steampunk με πολλά ρομπότ, ενώ ο πραγματικός κόσμος έχει τη σκανδιναβική οικεία αισθητική ενός σπιτιού. Κιμ Χάγκεν Γιένσεν

  Χαρακτήρες

  Μίνα (με τη φωνή της Λυδίας Τζανουδάκη)
  Η Μίνα είναι 11 χρονών. Είναι ένα έξυπνο, αυτάρκες, παλαιών αρχών κορίτσι που νιώθει ασυντόνιστο -χωρίς να ντρέπεται- με την ψηφιακή γενιά της. Η Μίνα είναι πρακτικός τύπος, της αρέσει το σκάκι, το μαγείρεμα και το διάβασμα. Εκτιμά τη φύση και την απλή ζωή στην εξοχή, όπου ζει μόνη της με τον πατέρα της Τζον. Δεν θέλει μία νέα μαμά ή μία νέα αδελφή ή οποιονδήποτε άλλο θα ενοχλήσει τη ρουτίνα της. Το μόνο που θέλει είναι να νιώθει ασφαλής με τον μπαμπά της. Η Μίνα πρέπει να μάθει να εμπιστεύεται τους άλλους, να αποδέχεται τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και να ανοίξει τους ορίζοντες της. Το κυριότερο, πρέπει να καταλάβει ότι για να ανήκεις σε μία οικογένεια πρέπει να κάνεις και λίγο πίσω.

  Τζένη (με τη φωνή της Πηνελόπης Σκαλκώτου)
  Έχει μάθει να περνάει το δικό της. Αυτοπροβάλλεται συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα και θέλει να μοιάζει τέλεια με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ και τη μοντέρνα σλανγκ, που επιστρατεύει συνεχώς όταν μιλάει. Όλα πρέπει να είναι στην εντέλεια, έχει πολλές απαιτήσεις και δεν κάνει συμβιβασμούς. Θα κάνει τα πάντα για να κάμψει τα εμπόδια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταστρέψει τη ζωή της νέας θετής αδελφής της. Έτσι, είναι ελεγκτική και δεν επιτρέπει στους άλλους να την προσεγγίσουν. Όμως, χρειάζεται να αποδεχτεί ότι ούτε ο κόσμος είναι τέλειος ούτε και η ίδια.

  Τζον (με τη φωνή του Θανάση Κουρλαμπά)
  Ο Τζον είναι ένας μαραγκός, ένας καθαρόαιμος μάστορας. Αν και αδέξιος, πάντα τα καταφέρνει με χαρά και θετική ενέργεια. Δεν υπάρχει κάτι στον κόσμο που δεν θα έκανε για να ευχαριστήσει τους δικούς του, ακόμα κι αν πρέπει να συμβιβαστεί. Δεν ζητάει πολλά και δέχεται ό,τι του φέρνει η ζωή. Το μόνο που θέλει είναι η οικογένεια του. Είναι επικεντρωμένος στη Μίνα και θεωρεί ότι η Ελένα και η Τζένη θα είναι η τέλεια ευκαιρία για μια νέα οικογένεια. Αλλά είναι δύσκολο να τους ικανοποιήσει όλους.

  Ελένα (με τη φωνή της Μελίνας Κατσακούλη)
  Η Ελένα είναι μια αρχιτέκτονας. Έχει συνηθίσει να κερδίζει χρήματα και να προσφέρει στην Τζένη τα πάντα. Νιώθει τύψεις γιατί ο πατέρας της Τζένη έφυγε, οπότε δεν κατάφερε να της παρέχει την τέλεια οικογένεια. Κρυφά θέλει μια απλή ζωή με τον Τζον, αλλά είναι δύσκολο να αρνηθεί οτιδήποτε στην Τζένη.

  Οι Δημιουργοί Ονείρων
  Είναι ηθοποιοί που μοιάζουν με εργάτες σε οικοδομή. Έχουν άγριο χιούμορ και πάντα μιλάνε για δουλειά. Μοιάζουν αναποτελεσματικοί, αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο. Πάντα ολοκληρώνουν τη δουλειά.

  Γκαφ (με τη φωνή του Χάρη Φραγκούλη)
  Ο Γκαφ είναι επικεφαλής των δημιουργών των ονείρων. Είναι ένας καλλιτέχνης, ένας σκηνοθέτης, ένας σκηνογράφος. Βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης και νιώθει εκνευρισμό και άγχος. Έχει δημιουργήσει τα όνειρα της Μίνα και την ξέρει χωρίς να την έχει γνωρίσει. Νιώθει πατρικά απέναντι της, οπότε είναι εύκολο για τη Μίνα να τον πείσει να αλλάξει τα όνειρα της Τζένης.

  Ο σκηνοθέτης των ονείρων #2 (με τη φωνή του Βασίλη Μήλιου)
  Είναι υπεύθυνος για τους δημιουργούς των ονείρων του μπαμπά της Μίνα. Η δουλειά του μοιάζει με τη δουλειά του Γκαφ, αλλά δεν έχει την ίδια ευαισθησία. Είναι ανυπόμονος και θέλει να γίνεται η δουλειά. Είναι επίσης αρκετά παχουλός.

  Ο γκρινιάρης ηθοποιός (με τη φωνή του Βασίλη Μήλιου)
  Ένας έμπειρος και καταξιωμένος ηθοποιός που παίζει τη Μίνα και τους άλλους χαρακτήρες σε πολλά όνειρα. Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και παίρνει τη δουλειά του πολύ στα σοβαρά.

  Το Ονειρομπότ
  Μικρά μεταλλικά πλάσματα που χτίζουν και ελέγχουν τα στοιχεία για να δημιουργηθεί το τέλειο όνειρο.

  Ο Ελεγκτής (με τη φωνή του Βασίλη Μήλιου)
  Ο Ελεγκτής ταξιδεύει από όνειρο σε όνειρο για να εξασφαλίσει ότι όλα γίνονται σωστά και σύμφωνα με τους κανόνες. Τον τρώει η στεναχώρια, χαμογελάει σπάνια και, κρυφά, θαυμάζει τα κατορθώματα της Μίνας.


  Σκηνοθεσία: Κιμ Χάγκεν Γιένσεν, Τόνι Ζινκ
  Σενάριο: Σούρεν Γκριντερσλεβ Χάνσεν
  Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται
  : Λυδία Τζανουδάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μελίνα Κατσακούλη, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Χάρης Φραγκούλης, Βασίλης Μήλιος, Θανάσης Κουρλαμπάς
  Μοντάζ: Ρίκε Σελίν Φόκνταλ
  Μουσική: Κρίστιαν Σελίν Άντερσεν
  Ημερομηνία Εξόδου: 8 Ιουλίου 2021
  Διάρκεια: 1 ώρα και 21 λεπτά  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ονειρομπελάδες - Drømmebyggerne (2020) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
  Scroll to Top