F Ο Ewan McGregor ετοιμάζεται να ανέβει στο Έβερεστ, στη νέα ταινία του Doug Liman - FilmBoy Ο Ewan McGregor ετοιμάζεται να ανέβει στο Έβερεστ, στη νέα ταινία του Doug Liman - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Ewan McGregor ετοιμάζεται να ανέβει στο Έβερεστ, στη νέα ταινία του Doug Liman


    Μόλις 6 χρόνια έχουν περάσει από το Everest του Baltasar Kormákur, την αρκετά αξιόλογη ταινία που αναβίωσε την φονική χιονοστιβάδα που το 1996 κόστισε τη ζωή σε 8 ορειβάτες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη κορυφή του κόσμου.

    Η βρετανική HanWay Films φαίνεται πως να μην ανησυχεί για το σχετικά μικρό αυτό διάστημα και έβαλε και επίσημα μπρος το δικό της -ομότιτλο προς το παρόν- project που θα μας πάει όμως αρκετές δεκαετίες πιο πίσω.

    Πιο συγκεκριμένα θα αναλάβει να μας διηγηθεί την ιστορία του Άγγλου ορειβάτη George Mallory που το 1921, τριάντα ολόκληρα χρόνια πριν την επιβεβαιωμένη πρώτη των Hillary και Norgay, δέχεται πρόταση από τον διάσημο αστρονόμο και γεωγράφο Arthur Hinks, να αποπειραθεί να πατήσει την κορυφή του Έβερεστ. 
    Η ταυτόχρονη απόπειρα του Αυστραλού George Finch έδινε στην αποστολή μια επιπλέον σημασία εθνικής υπερηφάνειας, μια περίοδο που η Βρετανική Αυτοκρατορία ουσιαστικά διαλυόταν.

    Είναι λίγο-πολύ γνωστό πως ο Mallory άφησε στις πλαγιές του βουνού την τελευταία του πνοή, με το πτώμα του να ανακαλύπτεται 75 ολόκληρα χρόνια μετά, όμως ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε αν βρήκε το θάνατο έχοντας ήδη πατήσει την κορυφή ή όχι.

    Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Sheldon Turner (Up in the Air) με τον Doug Liman (Chaos Walking) να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και τους Ewan McGregor (Doctor Sleep), Sam Heughan (Bloodshot) και Mark Strong (Cruella) να πρωταγωνιστούν.
    Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Ewan McGregor ετοιμάζεται να ανέβει στο Έβερεστ, στη νέα ταινία του Doug Liman Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top