F Η Disney αναβιώνει τα National Treasure με μια νέα τηλεοπτική σειρά στο Disney+... χωρίς τον Nicolas Cage - FilmBoy Η Disney αναβιώνει τα National Treasure με μια νέα τηλεοπτική σειρά στο Disney+... χωρίς τον Nicolas Cage - FilmBoy
  • Latest News

    Η Disney αναβιώνει τα National Treasure με μια νέα τηλεοπτική σειρά στο Disney+... χωρίς τον Nicolas Cage



    Η σειρά ταινιών National Treasure ήρθε σε μια περίοδο που προσωπικά με βρήκαν αδιάφορο, ωστόσο δε μπορώ να μην παραδεχτώ πως οι ταινίες του Jon Turteltaub άφησαν το στίγμα τους στο είδος των action-adventures και έγιναν ιδιαίτερα αγαπητές, ειδικά από τη πιτσιρικαρία της εποχής που ουσιαστικά τότε γνώριζε τον Nicolas Cage.

    Το γεγονός πως η δεύτερη ταινία βρέθηκε κριτικά λίγο πάνω-λίγο κάτω, στα ίδια επίπεδα με τη πρώτη, ενώ εμπορικά τα πήγε ΠΟΛΥ καλύτερα, εξασφάλισε τη συνέχειά της όμως εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, παρότι το National Treasure 3 παραμένει τυπικά ζωντανό, δεν μπορεί να βρει ένα ικανοποιητικό σενάριο.
    Πριν περίπου ένα χρόνο μάλιστα, έγινε γνωστό πως η Disney έκανε ακόμα μια προσπάθεια προσλαμβάνοντας τον Chris Bremner (Bad Boys 4) για να γράψει το σενάριο, όμως έκτοτε και πάλι σιωπή.

    Τα πιτσιρίκια της εποχής τριανταρίζουν και κακά τα ψέματα, το ip του National Treasure πια έχει σχεδόν ξεχαστεί, κι ένα άμεσο sequel, ειδικά με τον Nicolas Cage που έχει πάρει πια άλλους δρόμους στη καριέρα του, δεν θα ήταν η καταλληλότερη επιλογή.

    Αυτό μπορούμε να υποθέσουμε πως σκέφτηκαν οι ιθύνοντες και αποφάσισαν να αναβιώσουν τα National Treasure δε, όχι όπως περιμένατε δε.

    Όπως αποκάλυψε λοιπόν το Deadline, η Disney έδωσε το πράσινο φως σε ένα τηλεοπτικό soft reboot, γραμμένο από τους σεναριογράφους των ταινιών, Marianne και Cormac Wibberley, με τον Jerry Bruckheimer και πάλι στη παραγωγή, όμως τα πρωταγωνιστικά ηνία περνάνε από τον Ben Gates στον Jess Morales, έναν 20χρονο λατινοαμερικάνο DREAMer που με τη βοήθεια των φίλων του, ξεκινάει μια σειρά περιπετειών σε όλο το κόσμο για να ανακαλύψει τις ρίζες της οικογένειάς του, το οποίο θα προβληθεί στο Disney+.

    Η σειρά δεν θα αγνοεί τα όσα έγιναν στις ταινίες, έτσι η ύπαρξή της δεν σημαίνει αυτόματα και την οριστική ακύρωση του 3ου National Treasure
    Ίσως μια επιτυχία φέρει και νέο ενδιαφέρον, ίσως ένα crossover, ποιος ξέρει...

    Τα δέκα επεισόδια της σειράς ανέλαβε να σκηνοθετήσει η Mira Nair (The Reluctant Fundamentalist) που προσφάτως παρουσίασε τη πρώτη της τηλεοπτική δουλειά, A Suitable Boy.
    Αναμένουμε νεότερα...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Disney αναβιώνει τα National Treasure με μια νέα τηλεοπτική σειρά στο Disney+... χωρίς τον Nicolas Cage Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top