F Beans trailer: Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο, στο based-on-a-true-story καναδικό δράμα - FilmBoy Beans trailer: Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο, στο based-on-a-true-story καναδικό δράμα - FilmBoy
  • Latest News

    Beans trailer: Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο, στο based-on-a-true-story καναδικό δράμα


    Το καλοκαίρι του 1990, ο δήμαρχος της μικρής πόλης Oka στο Quebec του Καναδά ενέκρινε την επέκταση ενός ιδιωτικού γηπέδου γκολφ, με τη μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια πως τον χώρο που έδωσε τον διεκδικούσε επί χρόνια η γειτονική κοινότητα Mohawk, μιας και σε αυτόν υπήρχε ένα ινδιάνικο νεκροταφείο. 
    Τα μέλη της κοινότητας φυσικά στάθηκαν απέναντι στα σχέδια, με την κυβέρνηση να οδηγεί τη κατάσταση στα άκρα φέρνοντας τον στρατό, με αποτέλεσμα μια δίμηνη κρίση με δύο νεκρούς και πάνω από εκατό τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

    Βασισμένο στην γνωστή και ως Crise d'Oka είναι το Beans, η παρθενική κινηματογραφική ταινία της Tracey Deer, συνδημιουργού της σειράς Mohawk Girls, που μας συστήνει την Beans, ένα 12χρονο κορίτσι που ενώ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής της, τόσο όσον αφορά το μέλλον της και την εκπαίδευσή της, όσο και προσωπικά, με την εφηβεία να της χτυπάει τη πόρτα, βρίσκεται στη μέση της Crise d'Oka, αναγκάζοντάς την να διαλέξει στρατόπεδο.

    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Toronto όπου κέρδισε το Rising Stars Award, ενώ η φεστιβαλική της πορεία πέρασε και από το Βερολίνο, κατακτώντας πολύ καλές κριτικές.

    Το Beans θα βγει στις αίθουσες του Καναδά στα μέσα Μαΐου. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Beans trailer: Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο, στο based-on-a-true-story καναδικό δράμα Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top