F Atlantis trailer: Η Ουκρανία πάει στα Οσκαρ με ένα ποιητικό μετά-αποκαλυπτικό ρομάντζο! - FilmBoy Atlantis trailer: Η Ουκρανία πάει στα Οσκαρ με ένα ποιητικό μετά-αποκαλυπτικό ρομάντζο! - FilmBoy
  • Latest News

    Atlantis trailer: Η Ουκρανία πάει στα Οσκαρ με ένα ποιητικό μετά-αποκαλυπτικό ρομάντζο!


    Σίγουρα δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά, αλλά η περσινή επιτυχία του Parasite ήταν πολύ σημαντική μιας και άνοιξε τη πόρτα ώστε πια κάθε δημιουργός που στέλνει τη ταινία του στην Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου να μη διεκδικεί μονάχα μια θέση στη κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, ενώ ταυτόχρονα έσπρωξε και μερικά αμερικανάκια να μάθουν να διαβάζουν υπότιτλους.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την ευκολότερη διανομή των ξενόγλωσσων ταινιών στην αμερικάνικη αγορά, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Atlantis, τη νέα ταινία του Valentyn Vasyanovych, που με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Orizzonti της Βενετίας, επιλέχτηκε από την Ουκρανία ως επίσημη πρόταση για τα 93α Όσκαρ και πριν καν γίνει γνωστό αν η ταινία θα περάσει έστω στη πρώτη shortlist, έχει κλείσει θέση για τους αμερικάνικους κινηματογράφους για τα τέλη του Ιανουαρίου.

    Η ιστορια της μας πάει στην ανατολική Ουκρανία του 2025, όπου μετά από πολυετή πόλεμο έχει βγάλει μεν νικητές τους Ουκρανούς αλλά τεράστιες απώλειες αφού η περιοχή έχει πρακτικά καταντήσει ακατοίκητη. Ο Sergiy, ένας πρώην στρατιώτης που προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, εργάζεται πια σε μια εταιρία που ξεθάβει τα πτώματα των θυμάτων του πολέμου, εκεί όπου γνωρίζει την Katya και μαζί προσπαθούν να ξαναβρούν κάποιου είδους κανονικότητα ώστε να μπορέσουν να ερωτευτούν ξανά.

    Πρωταγωνιστούν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Andriy Rymaruk, Liudmyla Bileka & Vasyl Antoniak.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Atlantis trailer: Η Ουκρανία πάει στα Οσκαρ με ένα ποιητικό μετά-αποκαλυπτικό ρομάντζο! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top