F 1982 trailer: Παιδικοί έρωτες εν καιρώ πολέμου στη Λιβανέζικη πρόταση για τα φετινά Όσκαρ - FilmBoy 1982 trailer: Παιδικοί έρωτες εν καιρώ πολέμου στη Λιβανέζικη πρόταση για τα φετινά Όσκαρ - FilmBoy
  • Latest News

    1982 trailer: Παιδικοί έρωτες εν καιρώ πολέμου στη Λιβανέζικη πρόταση για τα φετινά Όσκαρ


    Στις 6 Ιουλίου 1982, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο Νότιο Λίβανο σημαίνοντας την έναρξη του λεγόμενου Πόλεμου του Λιβάνου που διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια.

    Ο 11χρονος Wissam είχε πάει όπως κάθε μέρα στο σχολείο στη Βηρυτό και παρότι γύρω του μυρίζει μπαρούτι, αυτός έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του, πως θα εξομολογηθεί την αγάπη του στη συμμαθήτριά του! Όταν τα ισραηλινά αεροπλάνα αρχίζουν να πετούν πάνω από το κεφάλι τους, η δασκάλα τους έχει τη δύσκολη αποστολή να διατηρήσει την τάξη και την ηρεμία αλλά ταυτόχρονα να βοηθήσει και τον ερωτοχτυπημένο Wissam!

    Το 1982 είναι η παρθενική ταινία του βιντεοκλιπά Oualid Mouaness, η οποία και επιλέχτηκε ως επίσημη πρόταση του Λιβανου για τα προσεχή Όσκαρ, με την Nadine Labaki (Capharnaüm) να ξεχωρίζει από το cast.

    Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πέρυσι στο Toronto όπου κέρδισε και το βραβείο από την NETPAC (Δίκτυο Προώθησης του Ασιατικού Κινηματογράφου), είχε μια καλή φεστιβαλική πορεία, βγήκε στις αραβικές αίθουσες στα τέλη του προηγουμενου χρόνου και στα τέλη Ιανουαρίου θα βγει σε vod.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 1982 trailer: Παιδικοί έρωτες εν καιρώ πολέμου στη Λιβανέζικη πρόταση για τα φετινά Όσκαρ Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top